10. Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2018 | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

10. Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2018

7 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie odbędzie się 10. Jubileuszowy Ogólnopolski Konkurs Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2018 oraz Ogólnopolska Olimpiada Baristów dla Szkół Gastronomicznych.

Celem głównym konkursu kulinarnego jest m.in.: kultywowanie, rozpowszechnianie i wzbogacanie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej Świąt Bożego Narodzenia. Zakwalifikowane drużyny będą musiały wykazać się wiedzą, umiejętnością oraz kreatywnością, wykonując zadanie techniczne polegające na przygotowaniu amuse bouche z wykorzystaniem śledzia – filet a'la matias oraz dania głównego z wykorzystaniem mięsa wołowego, a dokładniej górnej części zrazowej, ziemniaków oraz goździków, a także deseru, z użyciem sera twarogowego tłustego oraz czerwonego buraka.

Do konkursu zakwalifikowało się 12 szkół:

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w Siedlcach

Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi

Zespół Szkół Powiatowych im. mjr. H. Sucharskiego

Zespół Szkół Nr 1, Technikum nr 1 w Grodzisku Mazowieckim

Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom

Zespół Szkół im. St. Staszica w Małkini Górnej

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II, Radzyń Podlaski

Zespół Szkół Gastronomiczno - Usługowych, Chorzów

Zespół Szkół Nr 2 im. Tadeusza Kościuszki w Garwolinie

Zespół Szkół im. Michała Konarskiego, Warszawa

Zespół Szkół im. Bolesława Prusa, Pułtusk

Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego, Warszawa.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
7 grudnia 2018

Podobne artykuły

Selgros Cash&Carry i Transgourmet zapraszają na Dzień Kuchni Rumuńskiej

20 lutego 2019

W najbliższy piątek wszystkich klientów restauracji Brasserie w hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą czeka niezwykłe wydarzenie – Dzień Kuchni Rumuńskiej, czyli pokaz kulinarny połączony z degustacją. Gotować będzie Laurentin Hairadin, zwycięzca rumuńskiego programu kulinarnego Arena Bucatarilor, w towarzystwie uczestników Masterchef Polska: Lorka Zediu i Gai Kuroń. Spotkanie poprowadzi Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Wydarzenie jest bezpłatne i otwarte dla wszystkich gości.

przeczytaj całość

„Profesjonalny Menedżer Restauracji” na Targach EuroGastro i WorldHotel

20 lutego 2019

Tegoroczna edycja targów EuroGastro i WorldHotel będzie wypełniona atrakcjami. Targi, uznawane przez fachowców za najważniejsze w Polsce wydarzenie dla branży HoReCa, po raz kolejny przyciągną tysiące profesjonalistów. Wystawcy zaprezentują wszystko co niezbędne w restauracji czy hotelu. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej będą mieli okazję zapoznać się z najnowszymi trendami rynkowymi oraz wziąć udział w interesujących szkoleniach, wśród których uwagę zwraca inauguracja programu „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Widowiskowe autorskie konkursy kulinarne organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, liczne degustacje, zawody dla baristów, a także po raz pierwszy konkurs cukierniczy i barmański – poznajcie nowe oblicze EuroGastro i WorldHotel.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl