10. Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2018 | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

10. Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2018

7 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie odbędzie się 10. Jubileuszowy Ogólnopolski Konkurs Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2018 oraz Ogólnopolska Olimpiada Baristów dla Szkół Gastronomicznych.

Celem głównym konkursu kulinarnego jest m.in.: kultywowanie, rozpowszechnianie i wzbogacanie wiedzy o polskiej tradycji kulinarnej Świąt Bożego Narodzenia. Zakwalifikowane drużyny będą musiały wykazać się wiedzą, umiejętnością oraz kreatywnością, wykonując zadanie techniczne polegające na przygotowaniu amuse bouche z wykorzystaniem śledzia – filet a'la matias oraz dania głównego z wykorzystaniem mięsa wołowego, a dokładniej górnej części zrazowej, ziemniaków oraz goździków, a także deseru, z użyciem sera twarogowego tłustego oraz czerwonego buraka.

Do konkursu zakwalifikowało się 12 szkół:

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Nr 3 w Siedlcach

Zespół Szkół Gastronomicznych w Łodzi

Zespół Szkół Powiatowych im. mjr. H. Sucharskiego

Zespół Szkół Nr 1, Technikum nr 1 w Grodzisku Mazowieckim

Zespół Szkół Spożywczych i Hotelarskich, Radom

Zespół Szkół im. St. Staszica w Małkini Górnej

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II, Radzyń Podlaski

Zespół Szkół Gastronomiczno - Usługowych, Chorzów

Zespół Szkół Nr 2 im. Tadeusza Kościuszki w Garwolinie

Zespół Szkół im. Michała Konarskiego, Warszawa

Zespół Szkół im. Bolesława Prusa, Pułtusk

Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego, Warszawa.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
7 grudnia 2018

Podobne artykuły

Szef kuchni z gwiazdkami Michelin otworzy lokal w Gdańsku

14 grudnia 2018

Paco Pérez, szef kuchni nagrodzony sześcioma gwiazdkami Michelin w czterech europejskich restauracjach poprowadzi restaurację na 33. piętrze Olivia Star, najwyższego budynku kompleksu Olivia Business Centre w Gdańsku. Otwarcie Arco by Paco Pérez zaplanowano na przyszły rok.

przeczytaj całość

L'Art de la cuisine Martell - zgłoszenia do 15 lutego

13 grudnia 2018

01-03 marca 2019 r. w Hotelu Zamek Ryn **** odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2019. Konkurs ten nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl