15. Dorszowe Żniwa | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

15. Dorszowe Żniwa

Miejsce
Zielona Brama w Przywidzu
Organizator
Krzysztof Szulborski i Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
Data
7 lipca 2018

7 lipca 2018, w Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu, odbędzie się jubileuszowa XV edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie zakąski z krzyżowej wołowej firmy SOKOŁÓW oraz dania głównego, z wykorzystaniem polędwicy z dorsza oraz puree ziemniaczanego firmy FARM FRITES, oleju z esencją masła firmy KRUSZWICA oraz śmietanki 32 % DEBIC.

O tytuł mistrzowski zawalczą:

  1. Tomasz Mielniczuk i Bartłomiej Sarnowski - Restauracja Eko, Hotel Agit, Lublin
  2. Łukasz Gościniak i Damian Saja - Hotel Słoneczny Młyn, Bydgoszcz
  3. Arkadiusz Berezowski i Michał Chrzanowski - Hotel Hanza Pałac Welness & SPA, Rulewo
  4. Łukasz Wolny i Hubert Misterkiewicz - Restauracja Ponidzie, hotel Słoneczny Zdrój, Busko Zdrój
  5. Jakub Nowak i Dariusz Zajdlewicz - Restauracja Memo, Bydgoszcz
  6. Przemysław Gościniak i Bartłomiej Kornacki - Restauracja Warszawska, Hotel Centrum Sosnowiec
  7. Paweł Żukowicz i Przemysław Siuda - Restauracja Sowa, Bydgoszcz
  8. Adam Cendal i Paulina Brzozek - Restauracja Esplendidos, Gdynia

Drużyna rezerwowa:

Paweł Zaradkiewicz i Andrzej Dobierski -  Hotel Grodzki Business & Spa, Stargard

W gronie Jury zasiądą znakomici Szefowie Kuchni: Krzysztof Gradzewicz - Przewodniczący, Michał Kuter, Giancarlo Russo - Juror Honorowy, Janusz Profus, Andrzej Polan , Sebastian Cichy, Andrzej Ławniczak, Adam Dmyterko, Krzysztof Gradzewicz, Przemysław Langowski, Dariusz Ratuszniak, Ireneusz Koniuszek, Stefan Birek, Ewa Olejniczak, Patryk Dziamski, Przemek Woźny, Krzysztof Gawlik, Patryk Kotarba, Philippe Abraham, Łukasz Lewandowski, Krzysztof Wierzba, Grzegorz Parczewski oraz Jacek Feede.

Dodatkowo, serdecznie Państwa zapraszamy na imprezą towarzyszącą, jaką jest JARMARK PRODUCENTÓW ZDROWEJ ŻYWNOŚCI!

HARMONOGRAM WYDARZENIA:

Sobota/ 7 lipca

7:00 – 10:00 Śniadanie dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;

10:00 – 12:00 Pierwsza tura mistrzostw – EKIPY I, II, III, IV;

12:10  Przemarsz kucharzy;

13.00 – 15.00 Druga tura mistrzostw – EKIPY V, VI, VII, VIII;

13.30 – 16.00 Lunch dla wszystkich uczestników oraz gości Dorszowych Żniw;

15.30 – 16.00 Odprawa jurorów;

16:00 – 16:30 Odprawa zespołów kucharskich;

19.00 Gala Finałowa Dorszowych Żniw/ obowiązują zaproszenia

Organizatorem mistrzostw jest Krzysztof Szulborski/ Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, przy współpracy z Tomaszem Szydzikowskim / Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu

Regulamin

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
8 maja 2018

Podobne artykuły

3. Światowy Szczyt Szefów Kuchni

11 października 2018

3. Światowy Szczyt Szefów Kuchni (Chefs World Summit) odbędzie się w dniach 25-27 listopada w Monako. Redakcja Poradnika Restauratora już po raz trzeci jako jedyny patron medialny z Polski specjalnie dla Was wspólnie z organizatorem przygotowała darmowe pakiety rejestracyjne. Wystarczy wejść na stronę www. chefsworldsummit.com i w rejestracji podać kod PORAD18. Zachęcamy do udziału.

przeczytaj całość

Wege Festiwal w w Pałacu Kultury i Nauki

10 października 2018

Już 14 października w Warszawie odbędzie się święto wszystkich wegan. Wege Festiwal, tym razem tylko w wersji wegańskiej, zawita do Pałacu Kultury i Nauki zrzeszając kilkudziesięciu mistrzów roślinnej sztuki kulinarnej z całej Polski.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl