2. Gęsina nie tylko na św. Marcina | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

2. Gęsina nie tylko na św. Marcina

Miejsce
Pabianice
Organizator
Wiesław Bober, Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach
Data
19 sierpnia 2017

19 sierpnia w Fabryce Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbędzie się 2. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego – Gęsina nie tylko na św. Marcina. W konkursie wystartuje 12 drużyn dwuosobowych reprezentujących restauracje i hotele z całej Polski. Prace uczestników konkursu oceniać będzie jury składające się z profesjonalnych ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.

Patronat nad organizowaną imprezą objął Prezydent Miasta Pabianic oraz Starosta i Urząd Marszałkowski w Łodzi. Patronat merytoryczny - Klub Szefów Kuchni, Euro Toques, Doceń Polskie .Natomiast patronat medialny Poradnik Restauratora.

 

Harmonogram imprezy:

Piątek – 18 sierpnia 

Godz. 15.00 – 18.00 Przyjazd uczestników, jurorów i zaproszonych gości

Godz. 19.00 -   Odprawa startujących ekip  z jury  – sala D - I piętro

Godz. 20,00 -  Wspólna kolacja – I piętro

Sobota  19 sierpnia 

Śniadanie

Godz. 7.00 – 10.00 /I piętro

Konkurs Kulinarny -  Restauracja  Przędzalnia -  godz.10,00-16.00

Godz. 10.00 – rozpoczęcie  konkursu kulinarnego

Godz. 10.00  - 11.40  - I tura

Godz. 11.40  - 13.20  - II tura

Godz. 13.20 0 15.00  - III tura

10 minut sprzątanie stanowiska

Lunch

Godz. 13.30 – 15.00 – I piętro

Godz. 16.00 zakończenie konkursu

Godz. 20.00  Kolacja Galowa - ogłoszenie wyników konkursu, wręczenie nagród, występy artystyczne - I piętro

Niedziela 20 sierpnia 2017 rok

Śniadanie godz. 7.00 – 10.00 – Restauracja  Przędzalnia

Pożegnanie i wymeldowanie gości

 

Lista uczestników zakwalifikowanych do konkursu II edycja „Gęsina nie tylko na św. Marcina‘’

 

1.Damian Broda , Sebastian Guziur –  Holiday Inn, Dąbrowa Górnicza

2.Kamil Skrok , Jakub Włodarczyk – Restauracja Filharmonia Smaku, Łódź

3.Dawid Pluta, Jędrzej Lewandowski – Zielona Górka, Pabianice

4.Bartłomiej Kornacki , Przemysław Gościniak – Hotel Centrum Sosnowiec, restauracja Warszawska

5.Adam Kowalski , Jarosław Komala – Hotel Jan Sander w Rąbieniu

6. Łukasz Grabowski , Mariusz Roch – Restauracja Symfonia Smaku, Gliwice

7. Sebastian Stellwag, Martyna Rusin – Zielnik Bistro, Katowice

8. Urszula Ruszewska , Edyta Gulan – Kredens Smaku, Suwałki

9. Przemysław Staniek, Dominik Łukasiewicz – Restauracja Młyńska , Kołobrzeg

10. Jakub Botta, Artur Sulkowski – Restauracja Inny Wymiar, Warszawa

11. Aneta Wiśniewska, Tomasz Moszyński – Hotel Tobaco, Łódź

12. Marcin Molik , Patryk Robak – Restauracja Drukarnia, Warszawa

Ekipa rezerwowa :

1.Dawid Babiński, Mateusz Kruszewski – Hotel Ibis, Grudziądz

 

Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
10 kwietnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Pliki


Podobne artykuły

Master Chefs 4 Dogs

25 lipca 2017

26 sierpnia, w godzinach 13-21, w restauracji Sarbinowska w Poznaniu odbędzie się niezwykłe wydarzenie – znani i lubiani z telewizyjnych show kucharze będą wspólnie gotowali dla osób chcących wesprzeć cel akcji. A wszystko to dla bezdomnych zwierząt. Master Chefs 4 Dogs to cykl imprez kulinarnych, których celem jest zebranie jak największej ilości darów na rzecz potrzebujących zwierząt.

przeczytaj całość

Poznańscy Kucharze Razem – Pobudź zmysły i odkryj żywioły!

18 lipca 2017

2 września o godz. 19 w nowych restauracjach na Międzynarodowych Targach Poznańskich spotkają się Tomasz Zdrenka, Szef Kuchni Restauracji GARDENcity i Poznańscy Kucharze Razem. Bohaterami wieczoru będą Szefowie Kuchni znani z konkursów, warsztatów i programów kulinarnych ale przede wszystkim z pasji do gotowania. 11 znamienitych kucharzy, 7 dań i menu degustacyjne z motywem przewodnim „Pobudź zmysły i odkryj żywioły”.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl