2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji

17 marca w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Serocku odbędą się 2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji. Pomysłodawcą i organizatorem  konkursu jest Daniel Twardo.

Startować będzie 6 drużyn profesjonalistów i 6 drużyn ze szkół gastronomicznych, składających się z 2 osób, które zostaną wybrane z przesłanych prac do organizatora.

Przewodni temat konkursu to ślimak i owoce goji oraz jeszcze jeden specjalny produkt, ale to już niespodzianka.

Skład jury degustacyjnego:

Wiesław Bober

Jean Bos

Artur Świerżewski

Mateusz Ciołko

Piotr Domański

Marek Kropielnicki

Skład jury technicznego:

Marcin Kaczmarek-Pielin

Rajmund Królik

Piotr Smoleński

HARMONOGRAM IMPREZY

16 marca 2018 roku – sobota

Godz. 16.00 zakwaterowanie uczestników

Godz. 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków)

omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk

Godz. 19.30 wydawanie ślimaków

Godz. 20.00-23.00 kolacja

17 marca roku - niedziela

Godz. 6.00 do 11.00 śniadanie

Godz. 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich

Przedstawienie składu sędziowskiego przedstawienie startujących ekip

Godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip

Godz. 9.00-15.00  KONKURS KULINARNY

Godz. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów.

Godz. 19.00 Gala Diner

Ogłoszenie wyników konkursu

Zabawa do białego rana

18 marca 2018- poniedziałek

Godz. 6.00-11.00 śniadanie w hotelu

Do godz. 12 wymeldowanie z hotelu.

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
11 stycznia 2018
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Starbucks - podsumowanie 2017 r.

17 stycznia 2018

W 2017 r. Starbucks kontynuował w Polsce swój dynamiczny rozwój. Otwarcie 12 nowych kawiarni, pierwsza lokalizacja w Bydgoszczy i poszerzenie obszaru działań o koncept „Starbucks on the go” to tylko niektóre sukcesy marki w minionym roku.

przeczytaj całość

Targi FOOD-to-GO - kuchnia od serca

17 stycznia 2018

Zaledwie kilka sekund decyduje, czy my i nasza oferta zostaniemy zapamiętani. Jak zatem wyróżnić się na rynku gastronomicznym? Odpowiedzi znajdziemy podczas zbliżających się Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które po raz ósmy odbędą się w Gdańsku (6-7.02.2018, AMBEREXPO). Podczas wydarzenia prezentowana jest szeroka oferta wyposażenia dla gastronomii, artykułów i półproduktów, dań, napojów oraz elementów wystroju wnętrz.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl