2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji

17 marca w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Serocku odbędą się 2. Mistrzostwa Polski w Przyrządzaniu Ślimaków i Owoców Goji. Pomysłodawcą i organizatorem  konkursu jest Daniel Twardo.

Startować będzie 6 drużyn profesjonalistów i 6 drużyn ze szkół gastronomicznych, składających się z 2 osób, które zostaną wybrane z przesłanych prac do organizatora.

Przewodni temat konkursu to ślimak i owoce goji oraz jeszcze jeden specjalny produkt, ale to już niespodzianka.

Skład jury degustacyjnego:

Wiesław Bober

Jean Bos

Artur Świerżewski

Mateusz Ciołko

Piotr Domański

Marek Kropielnicki

Skład jury technicznego:

Marcin Kaczmarek-Pielin

Rajmund Królik

Piotr Smoleński

HARMONOGRAM IMPREZY

16 marca 2018 roku – sobota

Godz. 16.00 zakwaterowanie uczestników

Godz. 18.00 odprawa sędziów i ekip biorących udział w konkursie (preludium na temat ślimaków)

omówienie konkursu, losowanie ekip i stanowisk

Godz. 19.30 wydawanie ślimaków

Godz. 20.00-23.00 kolacja

17 marca roku - niedziela

Godz. 6.00 do 11.00 śniadanie

Godz. 8.30 przywitanie przez organizatorów ekip kucharskich

Przedstawienie składu sędziowskiego przedstawienie startujących ekip

Godz. 8.50 wejście na stanowiska pierwszych ekip

Godz. 9.00-15.00  KONKURS KULINARNY

Godz. 9.00-15.00 live cooking, pokazy na stanowiskach sponsorów.

Godz. 19.00 Gala Diner

Ogłoszenie wyników konkursu

Zabawa do białego rana

18 marca 2018- poniedziałek

Godz. 6.00-11.00 śniadanie w hotelu

Do godz. 12 wymeldowanie z hotelu.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
11 stycznia 2018

Podobne artykuły

Kongres Szefów Kuchni już w październiku

24 września 2018

Tegoroczna edycja, po raz pierwszy odbędzie się w EXPO XXI czyli praktycznie w centrum Warszawy. Data Kongresu zaplanowana jest na 9 października. Obserwując rosnącą z roku na rok frekwencję i duże zainteresowanie wydarzeniem, organizatorzy przewidują udział nawet 2.000 szefów z całej Polski. Dlatego Sala Plenarna będzie przygotowana na ok. 1000 słuchaczy. Jednocześnie wielkość powierzchni prezentacyjnej dla firm została ograniczona.

przeczytaj całość

The Best Chefs Awards w Mediolanie

24 września 2018

01 października w Mediolanie odbędzie się gala The Best Chef Awards. Udział w niej weźmie elita szefów kuchni z całego świata. Najwięcej, bo aż 55 szefów kuchni pochodzi z Francji, 47 z Włoch, 20 z Japonii. Także Polska ma swoich dwóch reprezentantów, a są nimi Wojciech Modest Amaro/ Atelier Amaro – Warszawa oraz Marcin Popielarz/ Biały Królik – Gdynia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl