Druga edycja wydarzenia Mazury HoReCa odbędzie się w dniach 25-26 kwietnia w Expo Mazury w Ostródzie. Pierwsza edycja cieszyła się sporym zainteresowaniem wystawców i odwiedzających, zgromadziła blisko 120 firm z branży hotelarskiej i gastronomicznej.
MAZURY HoReCa to:
– prezentacja szerokiej oferty produktów, akcesoriów, usług dla gastronomi i hoteli,
– spotkanie producentów, dystrybutorów, dostawców, przedstawicieli wiodących firm z Polski i zagranicy,
– okazja do zapoznania się z najnowszymi rozwiązaniami oraz trendami w branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Wydarzenie odbywa się w formule B2B opartej na krótkich spotkaniach biznesowych (tzw. Business Speed Date) wystawców z potencjalnymi kontrahentami, Hosted Buyers. Ta formuła umożliwia porównanie ofert handlowych, znalezienie nowych kanałów dystrybucji, pozyskanie bezpośrednich kontaktów oraz zawarcie umów. Nowością w drugiej edycji Mazury HoReCa festiwal smaków będzie poszerzenie tematyki o cukiernictwo i piekarstwo.
Podczas Mazury HoReCa 2017 – podobnie jak w pierwszej edycji – odbędą się konkursy kulinarne dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych, m. in. Zielona Budka Master Challenge.