3. Chefs Culinar Cup | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

3. Chefs Culinar Cup

Miejsce
Poznań
Organizator
Chefs Culinar
Data
19 września 2017
Chefs Culinar Cup adresowany jest do kucharzy współpracujących z firmą Chefs Culinar. W tym roku w skład jury wchodzą: Robert Skubisz (Amber Room, Warszawa), Maciej Rosiński (Affogato Restaurant, Łódź) oraz Ernest Jagodziński (Autentyk Restaurant, Poznań). Nad przebiegiem konkursu czuwać będą doradcy kulinarni Chefs Culinar: Jacek Fedde i Rafał Soroczyński. Warunkiem uczestnictwa jest przesłanie zgłoszenia wraz z autorskim przepisem i zdjęciem potrawy nawiązującym do tematu „Wakacji czas”. Produkty, z których należy skomponować danie główne to: agrest, rabarbar, grasica, ostrygi, czarna soczewica. Dobór pozostałych składników tylko z asortymentu Chefs Culinar. Spośród wszystkich zgłoszeń doradcy kulinarni wybiorą 24 najlepsze dania, a ich autorzy zostaną zaproszeni na preeliminacje, które odbędą się 10–11 sierpnia w Szkole Gastronomicznej w Poznaniu. W eliminacjach podczas Targów Poznań Vision 2017 (18 września) zmierzy się 12 uczestników. 19 września finałowa trójka rywalizować będzie o tytuł mistrza Chefs Culinar Cup, statuetkę, nagrody pieniężne oraz  rzeczowe.
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
28 sierpnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Festiwal Smaków Utraconych

1 września 2017

21-24 września, w wybranych restauracjach na terenie całego kraju, odbędzie się pierwsza edycja Festiwalu Smaków Utraconych. Jest to unikatowa akcja zainicjowana przez Kuchnia Odnaleziona i Vine Bridge new polish cuisine mająca na celu przywracanie starych, domowych przepisów, które znikają wraz z odejściem ich autorów.

przeczytaj całość

6. Kulinarny Rajd Mistrzów

1 września 2017

10 listopada w Haston City Hotel we Wrocławiu odbędzie się 6. Kulinarny Rajd Mistrzów 2017. W jury zasiądą – Jerzy Pasikowski, Marcin Budynek, Robert Sowa, Teo Vafidis i Karol Okrasa. Organizatorzy to: Polish Prestige Hotels i Haston City Hotel.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl