4. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

4. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro

Miejsce
Narol
Organizator
Województwo Podkarpackie, Miasto i Gmina Narol, Gminny Ośrodek Kultury w Narolu. Wsparcie i pomoc merytoryczna OSSKiC oraz Polska Akademia Sztuki Kulinarnej.
Data
8 lipca 2017

8 lipca na terenie Ośrodka Kultury w Narolu w ramach Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza – Narol 2017 odbędzie się 4. edycja konkursu kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Celem głównym konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego oraz promocji polskiej wsi w kraju. W Konkursie bierze udział do 9 dwuosobowych zespołów kucharskich.  W skład Kapituły Konkursowej wchodzą: Jarosław Uściński, Zbigniew Szeląg, Wiesław Ambros, Hieronim Błażejak, Krzysztof Gawlik, Thierry Ayel, Piotr Sabala. Konkurs poprowadzą Krzysztof Gawlik i Michał Bałazy. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: pstrąg (roztoczański), olej rzepakowy (świąteczny roztoczański). Natomiast do przygotowania deseru są: truskawki (odmiany Senga Sengana), ser wiejski typu ricotta (zwykła), naturalny miód wielokwiatowy. Zgłoszenia konkursowe należy przesyłać do dnia 10 czerwca na adres: szczygielski.piotr@interia.pl. Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w finale konkursu podana zostanie do dnia 17 czerwca. W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Piotrem Szczygielskim na adres: szczygielski.piotr@interia.pl lub gok@narol.pl (z dopiskiem Konkurs 2017). Zwycięzcy konkursu otrzymają nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2017 i zostanie im nadany tytuł Galicyjski Kucharz Roku 2017. Organizatorami konkursu są Województwo Podkarpackie, Miasto i Gmina Narol oraz Gminny Ośrodek Kultury w Narolu. Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej OSSKiC oraz Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.

Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
25 maja 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Pliki


Podobne artykuły

11. Ogólnopolski Festiwalu Dobrego Smaku

20 czerwca 2017

Na jedenasty Ogólnopolski Festiwalu Dobrego Smaku zapraszamy do Poznania w dniach 11-15 sierpnia. Jak co roku na poznańskim Starym Rynku odbędzie się – stanowiący jeden z najważniejszych elementów festiwalu - wielki Jarmark Dobrego Smaku.

przeczytaj całość

Noc Restauracji – Smaki Gdańska. Tasting Edition

20 czerwca 2017

Już po raz piąty restauracje z Gdańska otworzą swe podwoje dla uczestników najsmaczniejszego kulinarnego wydarzenia roku – Nocy Restauracji! Tegoroczna edycja odbędzie się 6 lipca i będzie prezentowała Smaki Gdańska.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl