4. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

4. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro

Miejsce
Narol
Organizator
Województwo Podkarpackie, Miasto i Gmina Narol, Gminny Ośrodek Kultury w Narolu. Wsparcie i pomoc merytoryczna OSSKiC oraz Polska Akademia Sztuki Kulinarnej.
Data
8 lipca 2017

8 lipca na terenie Ośrodka Kultury w Narolu w ramach Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza – Narol 2017 odbędzie się 4. edycja konkursu kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Celem głównym konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego oraz promocji polskiej wsi w kraju. W Konkursie bierze udział do 9 dwuosobowych zespołów kucharskich.  W skład Kapituły Konkursowej wchodzą: Jarosław Uściński, Zbigniew Szeląg, Wiesław Ambros, Hieronim Błażejak, Krzysztof Gawlik, Thierry Ayel, Piotr Sabala. Konkurs poprowadzą Krzysztof Gawlik i Michał Bałazy. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: pstrąg (roztoczański), olej rzepakowy (świąteczny roztoczański). Natomiast do przygotowania deseru są: truskawki (odmiany Senga Sengana), ser wiejski typu ricotta (zwykła), naturalny miód wielokwiatowy. Zgłoszenia konkursowe należy przesyłać do dnia 10 czerwca na adres: szczygielski.piotr@interia.pl. Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w finale konkursu podana zostanie do dnia 17 czerwca. W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Piotrem Szczygielskim na adres: szczygielski.piotr@interia.pl lub gok@narol.pl (z dopiskiem Konkurs 2017). Zwycięzcy konkursu otrzymają nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2017 i zostanie im nadany tytuł Galicyjski Kucharz Roku 2017. Organizatorami konkursu są Województwo Podkarpackie, Miasto i Gmina Narol oraz Gminny Ośrodek Kultury w Narolu. Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej OSSKiC oraz Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.

Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
25 maja 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Pliki


Podobne artykuły

„Kucharze na szczycie”, czyli wielkie gotowanie na Rysach

22 sierpnia 2017

22 sierpnia polscy kucharze wyruszą na Rysy, aby tam urządzić wielkie gotowanie i serwować kuchnię polową. Pierwsza tego typu akcja charytatywna w Polsce ma na celu pomóc jednemu z krakowskich kucharzy, który stracił rękę podczas pracy i nie może wykonywać zawodu.

przeczytaj całość

Konferencja Gastro Meeting

3 sierpnia 2017

Panele dyskusyjne, szkolenia oraz ciesząca się coraz większą popularnością formuła Business Speed Dating – czekają na uczestników konferencji Gastro Meeting, która odbędzie się już 28 listopada w warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton. Wydarzenie adresowane jest do restauratorów: właścicieli i menadżerów lokali gastronomicznych, a także dostawców towarów i usług z branży HoReCa.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl