4. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

4. Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro

Miejsce
Narol
Organizator
Województwo Podkarpackie, Miasto i Gmina Narol, Gminny Ośrodek Kultury w Narolu. Wsparcie i pomoc merytoryczna OSSKiC oraz Polska Akademia Sztuki Kulinarnej.
Data
8 lipca 2017

8 lipca na terenie Ośrodka Kultury w Narolu w ramach Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza – Narol 2017 odbędzie się 4. edycja konkursu kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Celem głównym konkursu jest budowanie świadomości społeczności lokalnej dotyczącej produktu lokalnego oraz promocji polskiej wsi w kraju. W Konkursie bierze udział do 9 dwuosobowych zespołów kucharskich.  W skład Kapituły Konkursowej wchodzą: Jarosław Uściński, Zbigniew Szeląg, Wiesław Ambros, Hieronim Błażejak, Krzysztof Gawlik, Thierry Ayel, Piotr Sabala. Konkurs poprowadzą Krzysztof Gawlik i Michał Bałazy. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: pstrąg (roztoczański), olej rzepakowy (świąteczny roztoczański). Natomiast do przygotowania deseru są: truskawki (odmiany Senga Sengana), ser wiejski typu ricotta (zwykła), naturalny miód wielokwiatowy. Zgłoszenia konkursowe należy przesyłać do dnia 10 czerwca na adres: szczygielski.piotr@interia.pl. Lista uczestników zakwalifikowanych do udziału w finale konkursu podana zostanie do dnia 17 czerwca. W sprawach merytorycznych i technicznych prosimy o kontakt z Piotrem Szczygielskim na adres: szczygielski.piotr@interia.pl lub gok@narol.pl (z dopiskiem Konkurs 2017). Zwycięzcy konkursu otrzymają nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2017 i zostanie im nadany tytuł Galicyjski Kucharz Roku 2017. Organizatorami konkursu są Województwo Podkarpackie, Miasto i Gmina Narol oraz Gminny Ośrodek Kultury w Narolu. Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy merytorycznej OSSKiC oraz Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.

Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
25 maja 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Pliki


Podobne artykuły

Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia

7 grudnia 2017

8 grudnia Grupa Dora Metal, Zespół Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego w Warszawie, OSSKiC i Akademia Kawy Apro – Trade zapraszają do udziału w 9. Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych Kuchnia Polska w tradycji Świąt Bożego Narodzenia oraz w 3. Ogólnopolskiej „Olimpiadzie Kawy®”.

przeczytaj całość

Warsaw Gastro Show

4 grudnia 2017

27 lutego – 1 marca 2018 r. odbędą się 2. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne Warsaw Gastro Show wraz z 3. edycją Międzynarodowych Targów Techniki Pakowania i Opakowań Warsaw Pack. Obie imprezy targowe w tym samym miejscu i czasie to pełny dostęp do najnowszej oferty z branży hotelarskiej, gastronomicznej, cateringowej oraz technik pakowania.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl