6. Kolacja Mistrzów w Dworzysku | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

6. Kolacja Mistrzów w Dworzysku

9 lutego w restauracji Babinicz w Kompleksie Dworzysko w Szczawnie-Zdroju odbyła się już szósta charytatywna Kolacja Mistrzów. Dziewięciu wyjątkowych szefów kuchni przygotowało dziewięć mistrzowskich dań. Na co dzień każdy z nich zarządza kuchnią innej restauracji. Tego dnia wszyscy przyjechali na zaproszenie szefa kuchni - Wojciecha Harapkiewicza, żeby zaprezentować swoje umiejętności przybyłym gościom.

Można było skosztować dań: Rafała Grzegorzeka, Katarzyny Daniłowicz, Sławomira Saguły, Jakuba Ćwiklińskiego, Pawła Kubery, Dawida Klimaniec, Jolanty Żukowskiej, Radosława Dziubczyńskiego oraz oczywiście gospodarza wydarzenia, Wojciecha Harapkiewicza.

– To dla nas zawsze wyjątkowe wydarzenie i wieczór, kiedy najlepsi szefowie kuchni z całej Polski przygotowują niezwykłe menu degustacyjne, które zachwyca naszych gości i nas samych, a dzięki temu dzieci z Rodzinnych Domów Dziecka wspieranych przez Fundację Happy Kids otrzymują wsparcie – mówi Agnieszka Kunc-Mosoń, Biuro Zarządu Kompleks Dworzysko w Szczawnie-Zdroju

fot: Krysia Lemańska - Fotografia

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
11 lutego 2019

Podobne artykuły

Selgros Cash&Carry i Transgourmet zapraszają na Dzień Kuchni Rumuńskiej

20 lutego 2019

W najbliższy piątek wszystkich klientów restauracji Brasserie w hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą czeka niezwykłe wydarzenie – Dzień Kuchni Rumuńskiej, czyli pokaz kulinarny połączony z degustacją. Gotować będzie Laurentin Hairadin, zwycięzca rumuńskiego programu kulinarnego Arena Bucatarilor, w towarzystwie uczestników Masterchef Polska: Lorka Zediu i Gai Kuroń. Spotkanie poprowadzi Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Wydarzenie jest bezpłatne i otwarte dla wszystkich gości.

przeczytaj całość

„Profesjonalny Menedżer Restauracji” na Targach EuroGastro i WorldHotel

20 lutego 2019

Tegoroczna edycja targów EuroGastro i WorldHotel będzie wypełniona atrakcjami. Targi, uznawane przez fachowców za najważniejsze w Polsce wydarzenie dla branży HoReCa, po raz kolejny przyciągną tysiące profesjonalistów. Wystawcy zaprezentują wszystko co niezbędne w restauracji czy hotelu. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej będą mieli okazję zapoznać się z najnowszymi trendami rynkowymi oraz wziąć udział w interesujących szkoleniach, wśród których uwagę zwraca inauguracja programu „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Widowiskowe autorskie konkursy kulinarne organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, liczne degustacje, zawody dla baristów, a także po raz pierwszy konkurs cukierniczy i barmański – poznajcie nowe oblicze EuroGastro i WorldHotel.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl