8. Europejskie Targi Produktów Regionalnych - konferencja inauguracyjna | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

8. Europejskie Targi Produktów Regionalnych - konferencja inauguracyjna

11 sierpnia w Zakopanym odbędzie się konferencja inauguracyjna 8. Europejskich Targów Produktów Regionalnych. Temat przewodni to: Polska kultura regionalna a nowe trendy żywienia. Patronem medialnym jest Poradnik Restauratora.

12:00 – rejestracja

12:30  – przywitanie gości Piotr Bąk, Starosta Tatrzański, Leszek Dorula, Burmistrz Miasta Zakopane

12:45 – 13:05 – Tradycja w działaniu - puls w przeszłości we współczesnej kulturze Podhala, dr Stanisława Trebunia Staszel, Instytut Etnologii i Antropologii Kulturowej,  Kierownik Podyplomowego Studium Muzeologicznego, Uniwersytet Jagielloński Kraków

13:05 – 13:25 – Walory prozdrowotne mleka i mięsa owczego, dr hab. inż. Edyta Molik – Katedra Biotechnologii Zwierząt, Uniwersytet Rolniczy, Kraków

13:25 – 13:45 – Zdrowotne i żywieniowe aspekty wykorzystania mięsa jagnięcego a nowe technologie i zastosowania, autorzy - prof. dr hab. Roman Niżnikowski Wydział Nauk o Zwierzętach, Katedra Szczegółowej Hodowli Zwierząt SGGW Warszawa, dr Karol Krajewski Instytut Ochrony Środowiska

14:00 Konferencja prasowa

14:30 Prezentacja i degustacja potraw Karczmy Widokowej Szymkówka

15:30 uroczyste otwarcie VIII Europejskich Targów Produktów Regionalnych – Górna Rówień Krupowa

UM Zakopane, Sala konferencyjna , ul. Kościuszki 13 

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
3 sierpnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Pliki


Podobne artykuły

Zaplanuj październikowy weekend w Łodzi – Bio all inclusive – kup bilet online

22 sierpnia 2017

Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD oraz Targi Ekologicznego Stylu Życia beECO - już po raz dziesiąty przyciągną w październiku tysiące miłośników bioproduktów, ekożywności, produktów regionalnych i tradycyjnych oraz produktów wytwarzanych z przyjaznych dla środowiska materiałów.

przeczytaj całość

„Kucharze na szczycie”, czyli wielkie gotowanie na Rysach

22 sierpnia 2017

22 sierpnia w Zakopanem odbędzie się niesamowite wydarzenie – kucharze, miłośnicy jedzenia i firmy z branży gastronomicznej wspólnie zdobędą najwyższy szczyt Tatr, Rysy. Wszystko po to, aby pomóc niepełnosprawnemu kucharzowi. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl