9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich a do tego śpiew i  żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie: 9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych, które organizowane będą w dniach 11-15 sierpnia 2018 r. w Zakopanem.

Ta unikatowa impreza, promująca Region Tatrzański, przybliża jego tradycje, historię, kulturę i … wabi kuchnią regionalną.

Targi zainauguruje konferencja pn. „Miód i pszczelarstwo w kulturze europejskiej”. Zwiedzający będą mogli brać udział w warsztatach rękodzieła artystycznego, konkursach, prezentacjach i degustacjach potraw oraz napojów, pokazach kulinarnych mistrzów Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz innych atrakcjach.

Zaplanowano wiele interesujących imprez towarzyszących: Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy, Konkurs na Najlepszy Oscypek, Konkurs na Najładniejsze Stoisko. Znakomitym uzupełnieniem Targów będzie ekspozycja podhalańskiego dziedzictwa kulturowego w Zarembku Tradycji.

W załączeniu przesyłamy karty zgłoszeń IX Europejskich Targów Produktów Regionalnych z prośbą o rozpropagowanie na obszarze Waszego działania i  zachęcenie wystawców: producentów produktów regionalnych oraz twórców ludowych do wzięcia udziału w tej niewątpliwie prestiżowej imprezie, przyciągającej rokrocznie rzesze zwiedzających.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

www.produkty-regionalne.eu

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
28 maja 2018

Podobne artykuły

Poznańscy Kucharze Razem zebrali 10 520 zł dla WOŚP

18 stycznia 2019

13 stycznia już po raz kolejny znani szefowie kuchni poznańskich restauracji m.in.: Patryk Dziamski, Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Sergiusz Hieronimczak, Paweł Mieszała, Roman Kosmalski, Artur Skotarczyk, Ernest Jagodziński, Jakub Ignyś, Michał Kuter, Dawid Klimaniec i Tomasz Zdrenka zaangażowali się w poznański finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

przeczytaj całość

Zainteresowanie food pairingiem stale rośnie

18 stycznia 2019

Ostatnie lata należą bez dwóch zdań do food pairingu. Trend, polegający na łączeniu różnych produktów w jedną całość, kilka lat temu wyszedł z podziemia, podbijając serca i żołądki fanów gotowania na całym świecie. Jeszcze w poprzednim wieku traktowany jako moda i fanaberia topowych szefów kuchni, obecnie stał się globalnym zjawiskiem i elementem budowania przewagi konkurencyjnej na rynku gastronomicznym.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl