9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych już niebawem | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych już niebawem

9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych odbędą się 11-15 sierpnia w Zakopanem. To unikatowa impreza, promująca Region Tatrzański, przybliżająca  jego tradycje, historię, kulturę i … wabiąca kuchnią regionalną, obfitująca w imprezy towarzyszące - Konkurs na najlepszy produkt spożywczy, Konkurs na najlepszy oscypek, Konkurs na najładniejsze stoisko.

Tegoroczne Targi zapraszają do ponad dwustu różnorodnych  stoisk, z wielorakimi produktami ( wino, wędliny tradycyjne, chleb na zakwasie, tłoczone oleje, konfitury, piwo, przyprawy, a także rękodzieło, wyroby z wełny, drewna, wyroby ceramiczne, hafciarskie) ; tematem wiodącym Targów jest miód – więc stoisk z miodem możemy spodziewać się wielu…

Organizatorzy Targów – Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury zadba także o wyeksponowanie podhalańskiego dziedzictwa kulturowego - w miejscu nazwanym  „Zarembek Tradycji”.

www.produkty-regionalne.eu

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
3 sierpnia 2018

Podobne artykuły

Targi przygotowane ze smakiem? Tak, Chef!

21 września 2018

Już 26 i 27 września poznańska Hala Widowiskowo-Sportowa Arena przemieni się w kulinarne centrum miasta. Wszystko za sprawą piątej edycji targów Poznań Vision organizowanych przez Chefs Culinar. Gospodarzem imprezy będzie Daria Ładocha – popularna i lubiana pasjonatka zdrowego stylu życia, niekwestionowana specjalistka od kuchni tajskiej.

przeczytaj całość

Warszawski Festiwal Kulinarny „Królewski Stół”

21 września 2018

Druga edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego dobiegła końca. Podczas dwóch dni odbyło się 40 wykładów i paneli dyskusyjnych oraz 60 warsztatów i pokazów kulinarnych, a uczestnicy Festiwalu mieli okazję odkryć produkty od ponad 100 różnych wystawców. Nie zabrakło również rozmów o przeszłości, teraźniejszości oraz przyszłości jedzenia, zdrowym odżywianiu, edukacji kulinarnej jak i sztuki połączonej ze współczesnymi konceptami gastronomicznymi.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl