9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych już niebawem | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych już niebawem

9. Europejskie Targi Produktów Regionalnych odbędą się 11-15 sierpnia w Zakopanem. To unikatowa impreza, promująca Region Tatrzański, przybliżająca  jego tradycje, historię, kulturę i … wabiąca kuchnią regionalną, obfitująca w imprezy towarzyszące - Konkurs na najlepszy produkt spożywczy, Konkurs na najlepszy oscypek, Konkurs na najładniejsze stoisko.

Tegoroczne Targi zapraszają do ponad dwustu różnorodnych  stoisk, z wielorakimi produktami ( wino, wędliny tradycyjne, chleb na zakwasie, tłoczone oleje, konfitury, piwo, przyprawy, a także rękodzieło, wyroby z wełny, drewna, wyroby ceramiczne, hafciarskie) ; tematem wiodącym Targów jest miód – więc stoisk z miodem możemy spodziewać się wielu…

Organizatorzy Targów – Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury zadba także o wyeksponowanie podhalańskiego dziedzictwa kulturowego - w miejscu nazwanym  „Zarembek Tradycji”.

www.produkty-regionalne.eu

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
3 sierpnia 2018

Podobne artykuły

Poznańscy Kucharze Razem zebrali 10 520 zł dla WOŚP

18 stycznia 2019

13 stycznia już po raz kolejny znani szefowie kuchni poznańskich restauracji m.in.: Patryk Dziamski, Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Sergiusz Hieronimczak, Paweł Mieszała, Roman Kosmalski, Artur Skotarczyk, Ernest Jagodziński, Jakub Ignyś, Michał Kuter, Dawid Klimaniec i Tomasz Zdrenka zaangażowali się w poznański finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

przeczytaj całość

Zainteresowanie food pairingiem stale rośnie

18 stycznia 2019

Ostatnie lata należą bez dwóch zdań do food pairingu. Trend, polegający na łączeniu różnych produktów w jedną całość, kilka lat temu wyszedł z podziemia, podbijając serca i żołądki fanów gotowania na całym świecie. Jeszcze w poprzednim wieku traktowany jako moda i fanaberia topowych szefów kuchni, obecnie stał się globalnym zjawiskiem i elementem budowania przewagi konkurencyjnej na rynku gastronomicznym.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl