Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Menu bez glutenu, czyli jak restauracje dbają o swych gości

30 czerwca 2015

Już ponad 100 restauracji w całym kraju dołączyło do programu „Menu bez glutenu” prowadzonego przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Dieta bezglutenowa to temat, który w ostatnim czasie zyskał dużo zainteresowania w świadomości społecznej. Dla sporej grupy ludzi – ze względów zdrowotnych – odstawienie glutenu to konieczność. Restauracje zaczynają dostrzegać ten problem i wychodzą naprzeciw indywidualnym potrzebom swoich gości.

przeczytaj całość

Nowe menu smakuje młodymi warzywami i ziołami

10 czerwca 2015

Najpiękniejsza pora roku daje Szefom Kuchni moc inspiracji do tworzenia nowego menu. Pojawiają się w nim przede wszystkim pierwsze młode warzywa, ale także mnogość ciekawych połączeń smakowych, gdzie lokalne produkty wzbogacane są przez dodatki z różnych krańców Europy. Nowe menu w każdym lokalu charakteryzuje jedna wspólna cecha: subtelna delikatność dań.

przeczytaj całość

Wiosenne Menu w restauracji Belvedere

18 maja 2015

Wraz z nadejściem wiosny w karcie Restauracji Belvedere pojawiły się nowe dania i charakterystyczne dla tej pory roku składniki takie jak szparagi, kalarepa, szczaw, kapusta czy len. Nowalijkowe, lekkie, energetyczne, a przede wszystkich smaczne i zdrowe. Na pozór proste połączenia dają zaskakujący, wyrazisty smak.

przeczytaj całość

Polskie zupy na wigilijnym stole

23 grudnia 2014

Zupy od zawsze były ważnym elementem polskiego stołu, zarówno na co dzień, jak i od święta. Ich popularność wiązała się z łatwością przyrządzania, małą pracochłonnością oraz wydajnością.

przeczytaj całość

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl