Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Już w sobotę 4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

19 lipca 2018

21 lipca na terenie kompleksu Dworzysko w Szczawnie-Zdroju odbędzie się 4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej, który jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

5. Festiwal Zbójnickie Jadło o „Złote parzenice”

19 lipca 2018

18 sierpnia w Ustroniu odbędzie się 5. Festiwal Zbójnickie Jadło o „Złote parzenice”, któremu towarzyszyć będzie 5. Międzynarodowy Zlot Zbójników.

przeczytaj całość

Aby zespół zgrany był

19 lipca 2018

Dobry szef kuchni to za mało, aby restauracja odniosła sukces. Do niego niezbędny jest zespół dobranych, świetnie się rozumiejących i wykwalifikowanych pracowników. Zatem powodzenie jest efektem wspólnej pracy. Dzisiaj ta kwestia ma szczególne znaczenie, ponieważ mamy rekordowo niską stopę bezrobocia, co sprawia, że o kadrę należy zadbać. Niełatwo bowiem znaleźć odpowiednich następców.

przeczytaj całość

15. Dorszowe Żniwa - fotorelacja

19 lipca 2018

7 lipca w Centrum Sportu i Rekreacji Zielona Brama w Przywidzu odbyła się jubileuszowa 15. edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. Spośród ośmiu startujących w zawodach najlepiej poradziła sobie ekipa z Bydgoszczy.

przeczytaj całość

Polacy coraz chętniej chodzą do restauracji

18 lipca 2018

Polacy coraz chętniej chodzą do restauracji, a co za tym idzie – zostawiają w nich coraz więcej pieniędzy. Jak wynika z raportu „Polska na Talerzu 2018” firmy Makro Polska, w dni robocze wydajemy zwykle od 11 do 20 zł na jeden posiłek, z kolei w weekendy – od 21 do 30 zł. Co ciekawe, wyższe rachunki płacą często klienci powyżej 50. roku życia, którzy odgrywają na rynku gastronomicznym coraz większą rolę.

przeczytaj całość

Kuchnia i historia: odkrywanie przeszłości i współczesne trendy kulinarne

18 lipca 2018

19 sierpnia, w Chrystkowie k. Gruczna, w ramach Festiwalu Smaku w Grucznie zorganizowana zostanie konferencja „Kuchnia i historia: odkrywanie przeszłości i współczesne trendy kulinarne”. Organizatorzy to Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły i Centrum Dziedzictwa Kulinarnego UMK.

przeczytaj całość

16. Master Chefs 4 Dogs w Poznaniu

18 lipca 2018

12 sierpnia już po raz szesnasty zapraszamy wszystkich o wielkich sercach chcących wesprzeć bezdomniaki w schronisku, na imprezę kulinarno-charytatywną z udziałem najlepszych szefów kuchni z całego kraju czyli Master Chefs 4 Dogs.

przeczytaj całość

Światowa selekcja finalistów The Best Chef TOP300

18 lipca 2018

1 października w Mediolanie odbędzie się gala The Best Chef Awards. Weźmie w niej udział elita szefów kuchni z całego świata. Lista The Best Chef Top 300 dostępna jest na stronie www.thebestchefawards.com. Najwięcej, bo aż 55 szefów kuchni pochodzi z Francji, 47 z Włoch, 20 z Japonii. Także Polska ma swoich dwóch reprezentantów, a są nimi Wojciech Modest Amaro/ Atelier Amaro – Warszawa oraz Marcin Popielarz/ Biały Królik – Gdynia.

przeczytaj całość

Galicyjskie Smaki – Wczoraj, Dziś i Jutro

17 lipca 2018

12-15 lipca w Narolu odbył się XIX Jarmark Galicyjski – Smaki Roztocza. W tym roku podczas narolskiego święta oprócz tradycyjnych elementów jarmarku rozstrzygnięto aż pięć konkursów kulinarnych, których tematem przewodnim była dziczyzna.

przeczytaj całość

150. kawiarnia Costa Coffee w Polsce

17 lipca 2018

16 lipca z okazji otwarcia 150. kawiarni Costa Coffee w Polsce, w nowo otwartym lokalu w dawnym Domu Towarowym Smyk (obecnie Cedet) odbyło się śniadanie prasowe.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl