Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 - finał już w środę

19 listopada 2018

21 listopada w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu odbędzie się finał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018. Wystartuje w nim 10 młodych kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych, wyłonionych w półfinale konkursu.

przeczytaj całość

Focus Hotels w Poznaniu

19 listopada 2018

Sieć Focus Hotels otworzyła pierwszy hotel w Poznaniu. To dziesiąty obiekt polskiej sieci Focus Hotels, która jest częścią Grupy Kapitałowej Immobile S.A. Spółka ma 10 hoteli w Gdańsku, Łodzi, Szczecinie, Bydgoszczy, Chorzowie, Inowrocławiu i Sopocie, z czego cztery działają pod marką Focus Premium.

przeczytaj całość

Anna Lewandowska otworzyła kawiarnię Healthy Store by Ann

19 listopada 2018

Anna Lewandowska otworzyła pierwszą własną kawiarnię Healthy Store by Ann na warszawskim Wilanowie. W menu kawiarni znajdują się m.in. smoothies, owsianki, muffinki, superfood bowls, soki wyciskane metodą cold press, oraz przekąski i produkty Foods by Ann.

przeczytaj całość

AmRest debiutuje na giełdach w Hiszpanii

19 listopada 2018

AmRest, jeden z wiodących w Europie operatorów restauracyjnych zadebiutuje na giełdach w Madrycie, Barcelonie, Bilbao oraz Walencji. Planowany początek notowań w Hiszpanii datowany jest na 21 listopada, po wcześniejszym uzyskaniu odpowiednich zezwoleń Krajowej Komisji Rynku Papierów Wartościowych (CNMV) w Hiszpanii.

przeczytaj całość

Edukacyjnie na EuroGastro

19 listopada 2018

27-28 marca 2019 r., podczas targów EuroGastro, odbędzie się pierwsza sesja szkoleniowa w ramach Programu Edukacyjnego „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Wydarzenie organizują MT Targi Polska wspólnie z Kongresem Szefów Kuchni, który zajmuje się częścią merytoryczną. Projekt jest odpowiedzią na potrzebę profesjonalnego przygotowania menedżerów restauracji do prowadzenia biznesu gastronomicznego.

przeczytaj całość

Świąteczny Stół Pajacyka - zgłoszenia do 25 listopada

19 listopada 2018

Polska Akcja Humanitarna zaprasza do udziału w kolejnej edycji Świątecznego Stołu Pajacyka – jednodniowej, ogólnopolskiej akcji charytatywnej. W tym roku już 7 grudnia właściciele lokali gastronomicznych z całej Polski przekażą 10% dziennego obrotu na rzecz programu dożywiania dzieci Pajacyk. Zgłoszenia przyjmowane są do 25 listopada.

przeczytaj całość

10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”

16 listopada 2018

W Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych w Warszawie trwa 10. Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny „Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”. Do tegorocznego finału kapituła konkursu wytypowała 12 zespołów, które współzawodniczyć będą w konkursie kulinarnym oraz kelnerskim.

przeczytaj całość

W Katowicach ruszył pierwszy w Polsce lokal Papa Diego

16 listopada 2018

15 listopada w galerii Libero Katowice ruszył pierwszy w Polsce lokal Papa Diego. W katowickim lokalu można spróbować m.in. kilku rodzajów burrito, tacos i burrito bowli, a także specjalnej lokalnej wersji tych dań – z krupniokiem.

przeczytaj całość

50 mln zł dla MŚP działających w branży turystycznej w Polsce Wschodniej

16 listopada 2018

50 mln zł - to pula pieniędzy do dyspozycji małych i średnich przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą w branży turystycznej w jednym z pięciu województw Polski Wschodniej - w ramach drugiej transzy projektu „Przedsiębiorcza Polska Wschodnia – Turystyka”. O korzystnie oprocentowaną pożyczkę mogą starać się firmy zarejestrowane również poza regionem. Nowe zasady udzielania pożyczek na rozwój turystyki przedstawili reprezentanci Banku Gospodarstwa Krajowego i Ministerstwa Inwestycji i Rozwoju.

przeczytaj całość

Made Restaurant Gdynia - znamy już skład ekspertów

16 listopada 2018

Już 28 listopada w hotelu Courtyard by Marriott w Gdyni odbędzie się konferencja gastronomiczna – Made Restaurant. Każdy kto wpisze przy zakupie biletu kod rabatowy madepk otrzyma 10% rabatu. Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl