Charytatywny festyn „Chcemy gotować” w Lublinie | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Charytatywny festyn „Chcemy gotować” w Lublinie

11 czerwca został przeprowadzony charytatywny festyn „Chcemy gotować” w Galerii Olimp, gdzie celem była zbiórka pieniędzy na salę technologiczną o profilu gastronomicznym Szkoły Podstawowej Specjalnej  nr 26 przy ul Bronowickiej 21. Nowa pracownia kulinarna dla niepełnosprawnych uczniów w budynku Zespołu Szkół nr 4 im. Janusza Korczaka w Lublinie przechodzi w fazę projektową.
Udział brali :
Stowarzyszeniu Lubelskich Kucharzy na czele z Jacek Jakubczak  a jednocześnie Szef Kuchni Bon Appetit za pomoc w realizacji tak wielkiego przedsięwzięcia i ufundowaniu potraw do serwowanego bufetu
Piotr Huszcz  Szef Kuchni wraz z Anną Ochoską Hotelu Piano za przepiękne dekoracje z owoców i warzyw (carving w najlepszym wydaniu)
Małgorzata Małysz , Michał Szczepanowski z Restauracji Rarytas za obfitość piaseckich rarytasów
Jakub Ostrokulski z Firmy Bon Apetit za niezliczone porcje lubelskich pierogów
Andrzej Rudziński ze Szkoły Lider oraz Agnieszce Filiks z Willi Filiks z Nałęczowa za niecodzienny wyraz empatii ze strony młodego pokolenia przyszłych kucharzy
Marcin Sikora Szef Kuchni Hotelu Artis z Zamościa  za łączenie wspaniałej kuchni z muzyką, tańcem i super humorem
Piotrowi Skwarkowi Szef Kuchni  Hotelu Wieniawski za przygotowanie potraw na serwowany bufet oraz wspólny carving z Piotr Huszcz i Anną Ochoską
Barbara Fatyga za wspieranie idei powstania pracowni kulinarnej i bezinteresownej pomocy podczas festynu
Formacji Tańca Towarzyskiego Politechniki Lubelskiej GAMZA za oprawę taneczną wydarzenia
Kwartetowi Smyczkowemu ANIMA za trudną sztukę edukacji muzycznej i przepiękne utwory nie tylko polskiej klasyki
Patrycja Stachowska-Szczotka za obszerną relację fotograficzną wydarzenia
Renata Chmielewska za przygotowanie stylizacji do pokazu mody w wykonaniu niepełnosprawnych uczniów z Zespołu Szkół nr 4 im. Janusza Korczaka w Lublinie
uczniom z Zespołu Szkół nr 4 im. Janusza Korczaka w Lublinie za piękną prezentację walca angielskiego i tanga w choreografii Beata Olech i Wioleta Repeć 
Monika Dzioba, Emilii Sobolewskiej oraz Piotr Skiba za cieszące się popularnością warsztaty ceramiczne
Monika SzychMagdalena Maciąg, Henryce Brożek za malowanie z dziećmi figurek gipsowych - kilka dni przygotowań
Karolina Karpińska i Jolanta Węglińska za przepiękne kreacje z wikliny podczas wspólnego wyplatania z gośćmi festynu
Monice Kowalczyk za przepiękny, autorski recital
Stowarzyszeniu RADOŚĆ DAWANIA.

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
19 czerwca 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

8. Lodziarskie Mistrzostwa Świata w Rimini

15 grudnia 2017

20 stycznia 2018 r. w Rimini rozpocznie się ósma edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata (Coppa del Mondo della Gelateria). W trwającym cztery dni konkursie (20-23 stycznia) uczestniczyć będzie 12 ekip z całego świata. W tym gronie znajdzie się także drużyna z Polski.

przeczytaj całość

Wigilie firmowe cennym źródłem zarobku dla restauratorów

15 grudnia 2017

Jak wynika z badania „Plany pracodawców” przeprowadzonego przez Instytut Badawczy Randstad, 82% polskich przedsiębiorców szykuje dla swoich podwładnych bożonarodzeniowe niespodzianki. Największą popularnością wciąż cieszą się tzw. christmas party - na zorganizowanie firmowego spotkania świątecznego zdecydowało się w tym roku 40% pracodawców. Na jednego pracownika większość firm wyda od 100 do 300 zł. Wigilie firmowe coraz częściej organizowane są poza miejscem codziennej pracy, głównie w restauracjach lub pubach, gdzie łatwiej o swobodny nastrój.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl