Charytatywny festyn „Chcemy gotować” w Lublinie | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Charytatywny festyn „Chcemy gotować” w Lublinie

11 czerwca został przeprowadzony charytatywny festyn „Chcemy gotować” w Galerii Olimp, gdzie celem była zbiórka pieniędzy na salę technologiczną o profilu gastronomicznym Szkoły Podstawowej Specjalnej  nr 26 przy ul Bronowickiej 21. Nowa pracownia kulinarna dla niepełnosprawnych uczniów w budynku Zespołu Szkół nr 4 im. Janusza Korczaka w Lublinie przechodzi w fazę projektową.
Udział brali :
Stowarzyszeniu Lubelskich Kucharzy na czele z Jacek Jakubczak  a jednocześnie Szef Kuchni Bon Appetit za pomoc w realizacji tak wielkiego przedsięwzięcia i ufundowaniu potraw do serwowanego bufetu
Piotr Huszcz  Szef Kuchni wraz z Anną Ochoską Hotelu Piano za przepiękne dekoracje z owoców i warzyw (carving w najlepszym wydaniu)
Małgorzata Małysz , Michał Szczepanowski z Restauracji Rarytas za obfitość piaseckich rarytasów
Jakub Ostrokulski z Firmy Bon Apetit za niezliczone porcje lubelskich pierogów
Andrzej Rudziński ze Szkoły Lider oraz Agnieszce Filiks z Willi Filiks z Nałęczowa za niecodzienny wyraz empatii ze strony młodego pokolenia przyszłych kucharzy
Marcin Sikora Szef Kuchni Hotelu Artis z Zamościa  za łączenie wspaniałej kuchni z muzyką, tańcem i super humorem
Piotrowi Skwarkowi Szef Kuchni  Hotelu Wieniawski za przygotowanie potraw na serwowany bufet oraz wspólny carving z Piotr Huszcz i Anną Ochoską
Barbara Fatyga za wspieranie idei powstania pracowni kulinarnej i bezinteresownej pomocy podczas festynu
Formacji Tańca Towarzyskiego Politechniki Lubelskiej GAMZA za oprawę taneczną wydarzenia
Kwartetowi Smyczkowemu ANIMA za trudną sztukę edukacji muzycznej i przepiękne utwory nie tylko polskiej klasyki
Patrycja Stachowska-Szczotka za obszerną relację fotograficzną wydarzenia
Renata Chmielewska za przygotowanie stylizacji do pokazu mody w wykonaniu niepełnosprawnych uczniów z Zespołu Szkół nr 4 im. Janusza Korczaka w Lublinie
uczniom z Zespołu Szkół nr 4 im. Janusza Korczaka w Lublinie za piękną prezentację walca angielskiego i tanga w choreografii Beata Olech i Wioleta Repeć 
Monika Dzioba, Emilii Sobolewskiej oraz Piotr Skiba za cieszące się popularnością warsztaty ceramiczne
Monika SzychMagdalena Maciąg, Henryce Brożek za malowanie z dziećmi figurek gipsowych - kilka dni przygotowań
Karolina Karpińska i Jolanta Węglińska za przepiękne kreacje z wikliny podczas wspólnego wyplatania z gośćmi festynu
Monice Kowalczyk za przepiękny, autorski recital
Stowarzyszeniu RADOŚĆ DAWANIA.

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
19 czerwca 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Spotkanie z Self Cooking Center® rozstrzygnięte

20 października 2017

19 października w Zamku Topacz odbyło się Spotkanie z Self Cooking Center® firmy Rational czyli pierwsza edycja konkursu kulinarnego dla młodych kucharzy, którzy nie ukończyli 27 lat. Pierwsze miejsce wywalczył Dawid Konieczny i Dominik Łukasik (Heron Live Hotel). Drugie przypadło Marcelowi Penkali i Adrianowi Markiewiczowi (Gościniec pod Zającem), a trzecie Dariuszowi Wierzchowskiemu i Pawłowi Stępień (Hotel Grand Lubicz).

przeczytaj całość

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards w pałacu Sobańskich

20 października 2017

20 października podczas Gali Poland 10O Best Restaurants Awards 2017 w Pałacu Sobańskich w Warszawie poznamy najlepszą restaurację w Polsce w 2017 r. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl