Dorszowe Żniwa | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Dorszowe Żniwa

Miejsce
Gniew
Organizator
Krzysztof Szulborski/Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, przy współpracy z Mariuszem Gachewiczem/ Hotel Zamek Gniew w Gniewie.
Data
30 czerwca 2017

30 czerwca, w Zamku w Gniewie, odbędzie się 14. edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich. W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie dania głównego z wykorzystaniem: dorsza bałtyckiego, dowolnego fondu marki Chef, śmietanki 36% Polmlek, Oleju z Esencją Masła Kruszwica oraz deseru z wykorzystaniem YUZU od Morning food for tomorrow.

W konkursie uczestniczyć będzie 8 ekip kucharzy w składzie dwuosobowym. Uczestnikami konkursu mogą być kucharze pracujący aktualnie w zawodzie, bez względu na zajmowane stanowisko i wiek. Ekipy reprezentują macierzyste zakłady pracy tj. restauracje i restauracje hotelowe.

Zgłoszenie zawierające: nazwiska i imiona członków drużyny (szef drużyny i kucharz); telefon kontaktowy; e- maill kontaktowy; nazwę rodzimej restauracji, z której startuje drużyna; nazwy potraw; receptury wraz ze zdjęciami wykonywanych potraw, należy przesłać do 1 czerwca, na adres e-mail: szulba@tlen.pl.

Organizatorami mistrzostw są Krzysztof Szulborski/Stowarzyszenie Kucharzy Polskich, przy współpracy z Mariuszem Gachewiczem/ Hotel Zamek Gniew w Gniewie.

Regulamin: http://www.kucharze.pl/konkursy/1-dorszowe-zniwa/regulamin/

Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
28 marca 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

„Kucharze na szczycie”, czyli wielkie gotowanie na Rysach

22 sierpnia 2017

22 sierpnia polscy kucharze wyruszą na Rysy, aby tam urządzić wielkie gotowanie i serwować kuchnię polową. Pierwsza tego typu akcja charytatywna w Polsce ma na celu pomóc jednemu z krakowskich kucharzy, który stracił rękę podczas pracy i nie może wykonywać zawodu.

przeczytaj całość

Konferencja Gastro Meeting

3 sierpnia 2017

Panele dyskusyjne, szkolenia oraz ciesząca się coraz większą popularnością formuła Business Speed Dating – czekają na uczestników konferencji Gastro Meeting, która odbędzie się już 28 listopada w warszawskim hotelu DoubleTree by Hilton. Wydarzenie adresowane jest do restauratorów: właścicieli i menadżerów lokali gastronomicznych, a także dostawców towarów i usług z branży HoReCa.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl