Finał 7. edycji Poland 100 Best Restaurants Awards 2017 | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Finał 7. edycji Poland 100 Best Restaurants Awards 2017

20 października podczas Gali Poland 100 Best Restaurants Awards 2017 w Pałacu Sobańskich w Warszawie poznamy najlepszą restaurację w Polsce w 2017 r. Poradnik Restauratora będzie uczestniczył w tym wydarzeniu.

Konkurs i zarazem przewodnik po najlepszych restauracjach w Polsce to prestiżowy, pierwszy i jedyny w skali kraju projekt o takim zasięgu i formule. Restauracje są bowiem w głównej mierze oceniane przez konsumentów dzięki temu ocena jest bardziej obiektywna i wiarygodna niż recenzja jednego lub garstki krytyków kulinarnych. Na ocenę i końcowy wynik składają się: ocena restauracji przeprowadzona przez ankieterów wśród klientów odwiedzających daną restaurację oraz ocena poprzez stronę internetową Akcji, głosowanie SMS, głosowanie poprzez Facebook oraz ocena inspektorów przeprowadzona podczas badania Mystery Shopping.

- Do 7. edycji Poland 100 Best Restaurants otrzymaliśmy 1395 nominacji. 100 najlepszych restauracji z największą ilością pozytywnych ocen znalazło się na liście Poland 100 Best Restaurants 2017 i zostanie umieszczonych w tegorocznym wydaniu przewodnika, którego premiera nastąpi podczas Gali - mówi organizator.

Oficjalne wręczenie nagród Poland 100 Best Restaurants odbędzie się podczas Gali kończącej VII edycję Akcji. Nagrody będą przyznawane w kategorii Najlepsza Restauracja w Polsce oraz Najlepsza Karczma w Polsce w czterech grupach: Award of Excellence – jeden widelec, Best of Award of Excellence – 2 widelce, Grand Award – 3 widelce oraz Grand Award – 3 widelce plus. Miejsce restauracji w grupie ustalane jest na zasadzie – 75% oceny konsumentów – ankiety, głosowania, 25% oceny inspektorów.

Przyznane zostaną również nagrody specjalne m.in. w kategoriach – Szef Kuchni Roku, Osobowość Kulinarna Roku, Telewizyjny Program Kulinarny Roku, Wydawnictwo Kulinarne Roku, Blog Kulinarny Roku.

Najlepszą restauracją w Polsce w 2016 została restauracja Amber Room z Warszawy a najlepszą karczmą w Polsce został Cichy Kącik z Krynicy - Zdrój.

7. edycja przewodnika Poland 100 Best Restaurants ma w tym roku swój finał w Warszawie. W sali kryształowej Pałacu Sobańskich odbywały się huczne bale przedwojennej Warszawy. Swój obecny kształt Pałac zawdzięcza hrabinie Emilii z Łubieńskich Sobańskiej, która postanowiła przebudować renesansową willę według projektu Leonarda Marconiego w 1876 roku. Od 2009 roku w Pałacu mieści się restauracja Amber Room – najlepsza restauracja w Polsce 2016 roku.

Dotychczasowi laureaci:

NAJLEPSZA RESTAURACJA W POLSCE

2016 – AMBER ROOM - WARSZAWA

2015 – RESTAURACJA STREFA - WARSZAWA

2014 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH - WARSZAWA

2013 – RESTAURACJA ROMANTYCZNA HOTEL SPA DR IRENA ERIS WZGÓRZA DYLEWSKIE

2012 – RESTAURACJA TAMKA 43 - WARSZAWA

2011 – RESTAURACJA BELVEDERE W ŁAZIENKACH KRÓLEWSKICH – WARSZAWA

NAJLEPSZA KARCZMA W POLSCE

2016 – CICHY KĄCIK – KRYNICA - ZDRÓJ

2015 – NORDOWI MOL - CELBOWO

2014 –CICHY KĄCIK – KRYNICA - ZDRÓJ

2013 – CICHY KĄCIK – KRYNICA - ZDRÓJ

2012 – CICHY KĄCIK – KRYNICA - ZDRÓJ

2011 – CICHY KĄCIK – KRYNICA - ZDRÓJ

NAGRODY SPECJALNE

SZEF KUCHNI ROKU

2016 - Robert Skubisz – Restauracja AmberRoom Warszawa

2015 - Jarosław Walczyk – Restauracja Strefa

2014 - Adam Komar - Restauracja Belvedere w Łazienkach Królewskich

2013 – Bartosz Budnik - Restauracja Romantyczna Hotel Spa Dr Irena Eris Wzgórza Dylewskie

OSOBOWOŚC KULINARNA

2016 - Jarosław Walczyk

2015 - Karol Okrasa

2014 - Kurt Scheller

2013 - Robert Sowa

SZEF KUCHNI JUTRA

2016 - Marcin Przybysz

2015 - Tomasz Milewski

KUCHARZ ODKRYCIE ROKU

2016 - Tomasz Purol

2015 - Patryk Dziamski

KUCHARZ MŁODY TALENT

2016 - Dawid Szkudlarek

2015 - Krzysztof Bielawski

NAJLEPSZE TASTING MENU

2016 - Robert Skubisz – Restauracja Amber Room – Warszawa

2015 - Martin Gimenez Castro – Restauracja Salto - Warszawa

2014 – Rafał Wałęsa – Restauracja Sztuczka – Gdynia

KREOWANIE POLSKICH PRZEPISÓW W NOWEJ ODSŁONIE

2016 - Michał Kuter

2015 - Grzegorz Labuda

2014 - Joseph Seeletso

2013 - Jarosław Walczyk

KRZEWIENIE SZTUKI KULINARNEJ

2016 - Adam Chrząstowski

2015 - Magda Gessler

2014 - Jarosław Walczyk

2013 - Karol Okrasa

PROMOCJA POLSKIEJ KUCHNI NA ŚWIECIE

2016 - Marek Widomski

2015 - Arkadiusz Zuchmański

2014 - Wojciech Modest Amaro

2013 - Justyna Zdunek

IMPREZA KULINARNA ROKU

2016 - Konkurs Roberta Sowy Kulinarny Talent

2015 - L'ART DE LA CUISINE MARTELL – Zamek Ryn

KULINARNY BLOG ROKU

2016 - Minta Eats - Małgosia Minta

2015 - WEGAN NERD

NAJLEPSZY TELEWIZYJNY PROGRAM KULINARNY

2016 - EWA GOTUJE – Polsat Ewa Wachowicz

2015 - OKRASA ŁAMIE PRZEPISY

2014 - TOP CHEF – TELEWIZJA POLSAT Sp. z o.o.

2013 - Makłowicz w podróży – TELEWIZJA POLSKA S.A.

KSIĄŻKA KUCHARSKA ROKU

2016 - Rober Sowa - „KROK PO KROKU z Robertem Sową”

2014 - APETYT NA POLSKĘ

DEBIUT ROKU

2016 - RAGU Pracownia Makaronu – Wrocław / Joseph’s Bistro & Wine – Warszawa

2015 - Restauracja KREW & WODA - Gdynia

2014 - Restauracja Salto - Warszawa

2013 - Restauracja Szeroka № 9 – Toruń

GRAND PRIX NAJLEPSZA KARTA WIN

2016 - Restauracja Refektarz Hotel Zamek Ryn

2015 - Wodna Wieża Restauracja Steampunk.

 

 

 

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
13 września 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Warszawski Festiwal Kulinarny „Rośliny, Owady i Miód” już za nami

22 września 2017

8-10 września w Ogrodzie Botanicznym Uniwersytetu Warszawskiego odbył się 1. Warszawski Festiwal Kulinarny „Rośliny, Owady i miód”. W wydarzeniu wzięło udział ponad 7 tysięcy osób.

przeczytaj całość

Follow the Senses. Podążaj za zmysłami

21 września 2017

W Warszawie, w restauracji Senses trwa gastronomiczna rewolucja. Andrea Camastra pracuje nad kuchnią przyszłości. Do swojego nowego projektu „note by note” zaprosił go Herve This – ojciec kuchni molekularnej współpracujący do tej pory z gwiazdami takimi jak Pierre Gagnaire, Ferran Adrià, Heston Blumenthal. Andrea został ambasadorem nowego projektu i napisał wstęp do książki swojego mistrza „La cuisine note à note en douze questions souriantes”, gdzie wyjaśnia tę nowatorską metodę komponowania nut smakowych pozyskanych z wybitnej jakości produktów. Wywiad z Andreą znajduje się również w ostatnim prestiżowym magazynie Le Chef.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl