Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro – już w najbliższą sobotę | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro – już w najbliższą sobotę

14 lipca w Narolu, w ramach 19. Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza, odbędzie się 5. edycja Konkursu Kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Głównym celem konkursu jest promocja produktów naturalnych, aktywizacja społeczna oraz budowanie w środowisku lokalnym świadomości dotyczącej walorów produktów naturalnych pod nazwą „Dary Lasów”. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: polędwica z sarny, kurki, dowolny Fond w paście CHEF Nestlé Professional. Natomiast obowiązkowymi produktami do przygotowania deseru są: polska jagoda leśna (borówka czarna) i miód wielokwiatowy. Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy m.in. OSSKiC i Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Galicyjskie Smaki
Data dodania
11 lipca 2018

Podobne artykuły

Targi przygotowane ze smakiem? Tak, Chef!

21 września 2018

Już 26 i 27 września poznańska Hala Widowiskowo-Sportowa Arena przemieni się w kulinarne centrum miasta. Wszystko za sprawą piątej edycji targów Poznań Vision organizowanych przez Chefs Culinar. Gospodarzem imprezy będzie Daria Ładocha – popularna i lubiana pasjonatka zdrowego stylu życia, niekwestionowana specjalistka od kuchni tajskiej.

przeczytaj całość

Warszawski Festiwal Kulinarny „Królewski Stół”

21 września 2018

Druga edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego dobiegła końca. Podczas dwóch dni odbyło się 40 wykładów i paneli dyskusyjnych oraz 60 warsztatów i pokazów kulinarnych, a uczestnicy Festiwalu mieli okazję odkryć produkty od ponad 100 różnych wystawców. Nie zabrakło również rozmów o przeszłości, teraźniejszości oraz przyszłości jedzenia, zdrowym odżywianiu, edukacji kulinarnej jak i sztuki połączonej ze współczesnymi konceptami gastronomicznymi.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl