Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro – już w najbliższą sobotę | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro – już w najbliższą sobotę

14 lipca w Narolu, w ramach 19. Jarmarku Galicyjskiego – Smaki Roztocza, odbędzie się 5. edycja Konkursu Kulinarnego Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro. Zwycięzca konkursu nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Głównym celem konkursu jest promocja produktów naturalnych, aktywizacja społeczna oraz budowanie w środowisku lokalnym świadomości dotyczącej walorów produktów naturalnych pod nazwą „Dary Lasów”. Obowiązkowymi produktami do przygotowania dania głównego są: polędwica z sarny, kurki, dowolny Fond w paście CHEF Nestlé Professional. Natomiast obowiązkowymi produktami do przygotowania deseru są: polska jagoda leśna (borówka czarna) i miód wielokwiatowy. Konkurs organizowany jest przy wsparciu i pomocy m.in. OSSKiC i Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Galicyjskie Smaki
Data dodania
11 lipca 2018

Podobne artykuły

150. kawiarnia Costa Coffee w Polsce

17 lipca 2018

16 lipca z okazji otwarcia 150. kawiarni Costa Coffee w Polsce, w nowo otwartym lokalu w dawnym Domu Towarowym Smyk (obecnie Cedet) odbyło się śniadanie prasowe.

przeczytaj całość

Siedem doskonałych duetów, czyli… JACK&BURGER

17 lipca 2018

Już po raz piąty, w restauracjach hoteli Sheraton, Westin i Marriott trwa festiwal JACK&BURGER. Siedem burgerów, których receptury opracował szef kuchni Sheraton Warszawa - Marcin Sasin, serwowanych jest ze specjalnie do nich dobranymi whiskey z rodziny Jack Daniel’s.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl