Grillowany comber z jelenia w sosie porzeczkowym | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Grillowany comber z jelenia w sosie porzeczkowym

Wojciech Harapkiewicz, Szef Kuchni Dworzysko w SzczawnieZdroju, Członek Klubu Szefów Kuchni
 
Składniki:
comber z jelenia
pokrzywa
batat
borówka
skorzonera
szczawik zajęczy
chips z krewetki
Sos:
porzeczka czerwona (sok),
czerwone wino wytrawne,
agar
Sposób przygotowania: 
Comber z jelenia grillujemy. Mięso jest gotowe do jedzenia, jeżeli w środku panuje temperatura do 55 stopni (stopień wysmażenia: medium). Skorzonerę blanszujemy i delikatnie podsmażamy na maśle. Bataty pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok. 30 min. Następnie obieramy ze skórki i robimy płynne purée z dodatkiem masła. Talerz dekorujemy sałatką z pokrzywy i borówek.
Kategoria
Przepisy
Tagi
Data dodania
9 maja 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Świąteczny sandacz

11 grudnia 2017

Doprawionego sandacza zawijamy w plastry zblanszowanej marchwi i pieczemy w 180°C przez 10 minut. Namoczone grzyby podsmażamy na oleju lnianym, następnie dodajemy pęczak i bulion warzywny. Całość gotujemy, często mieszając (tak jak risotto).

przeczytaj całość

Pieczony w całości pasternak z marynowanym żółtym burakiem i ziołowym pesto

22 listopada 2017

Pasternak szorujemy gąbką w zimnej wodzie, osuszamy, solimy, polewamy oliwą, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem w temp. 180 c przez 45 min. Zagotowujemy 250 ml wody razem z octem winnym, piri-piri i solą.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl