Grillowany comber z jelenia w sosie porzeczkowym | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Grillowany comber z jelenia w sosie porzeczkowym

Wojciech Harapkiewicz, Szef Kuchni Dworzysko w SzczawnieZdroju, Członek Klubu Szefów Kuchni
 
Składniki:
comber z jelenia
pokrzywa
batat
borówka
skorzonera
szczawik zajęczy
chips z krewetki
Sos:
porzeczka czerwona (sok),
czerwone wino wytrawne,
agar
Sposób przygotowania: 
Comber z jelenia grillujemy. Mięso jest gotowe do jedzenia, jeżeli w środku panuje temperatura do 55 stopni (stopień wysmażenia: medium). Skorzonerę blanszujemy i delikatnie podsmażamy na maśle. Bataty pieczemy w temperaturze 160 stopni przez ok. 30 min. Następnie obieramy ze skórki i robimy płynne purée z dodatkiem masła. Talerz dekorujemy sałatką z pokrzywy i borówek.
Kategoria
Przepisy
Tagi
Data dodania
9 maja 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Lasagne z podrobów w sosie pomidorowym (4 porcje)

17 sierpnia 2017

Nerki wieprzowe myjemy i gotujemy w wodzie (3 razy ją zmieniając, a do ostatniego razu dodajemy warzywa oraz sól i pieprz). Serca gotujemy w wodzie, którą tylko raz zmieniamy, a do ostatniego razu dodajemy warzywa oraz sól i pieprz. Ugotowane nerki i serduszka rozkrawamy w poprzek, czyścimy ze wszystkich żyłek.

przeczytaj całość

Lody jałowcowo-waniliowe

4 lipca 2017

W rondlu podgrzewamy mleko. Do niego dodajemy cukier oraz rozciętą laskę wanilii, tak żeby miąższ dostał się do roztworu. Podgrzewamy na wolnym ogniu do zagotowania. Tuż po zagotowaniu wlewamy do roztrzepanych żółtek intensywnie mieszając, żeby nie powstały grudki z jaj.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl