Hochland BURGER & TOAST | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Hochland BURGER & TOAST

Ser gruby w plastrach Hochland BURGER & TOAST to specjalny gatunek sera – Cagliata, w formie grubych plastrów. Pod wpływem temperatury topi się, a jednocześnie pozostaje ciągnący, aromatyczny i czyli taki, jaki powinien być idealny ser podawany na ciepło.  Nie zawiera konserwantów i powstaje wyłącznie z polskiego mleka, które pochodzi od krów karmionych paszą niemodyfikowaną genetycznie. Rekomendowana cena detaliczna sera Hochland BURGER & TOAST wynosi 4,69 zł za opakowanie jednostkowe 135 g.

Burger wołowy z pikantną salsą i serem

Składniki:

  • 2 bułki do hamburgerów
  • ser BURGER & TOAST Hochland
  • 300 g mielonej wołowiny (z antrykotu, rostbefu lub łopatki)
  • sól morska
  • świeżo mielony pieprz
  • odrobina mąki
  • tłuszcz do smażenia (olej ryżowy)
  • kilka listków ulubionej sałaty (opcjonalnie)

Salsa:

  • 1 średniej wielkości pomidor
  • 1/2 małej cukinii
  • 1/2 małej papryki żółtej
  • 1 mała szalotka
  • 1 mała papryczka chili
  • sok z 1/4 cytryny lub 1/2 limonki
  • odrobina oliwy
  • łyżeczka musztardy dijon
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekane zioła np. szczypiorek, kolendra, natka pietruszki, do smaku

Sposób przygotowania:

Przygotować salsę: pomidora, cukinię i żółtą paprykę pokroić w małą kostkę (z pomidora usunąć gniazda nasienne). Szalotkę i chili drobno posiekać, dodać z resztą składników do warzyw, wymieszać i odstawić.

Burgery:

Z mięsa uformować dwa burgery (niezbyt wysokie i dość duże, z lekkim wgłębieniem na środku - burgery skurczą się podczas smażenia), oprószyć solą, pieprzem i mąką. Na gorącej żeliwnej patelni rozgrzać mocno olej, smażyć burgery około 2,5 minuty z każdej strony, ale obracając je co 30 sekund. W ostatnich sekundach przykryć burgera plastrem Hochland BURGER & TOAST. Wyłączyć ogień, nakryć przykrywką i poczekać do momentu, aż ser ładnie się roztopi. Zdjąć z patelni.

Bułkę* przekroić na pół, spód wyłożyć sałatą, na niej ułożyć burgera z serem, a na nim porządną porcję salsy. Przykryć wierzchem bułki.

*Bułkę można przed podaniem delikatnie podpiec w piekarniku lub na patelni

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Nowości
Tagi
Data dodania
10 sierpnia 2018

Podobne artykuły

Żurawina Crunchy Cranberries™ z Ocean Spray

13 grudnia 2018

Na Międzynarodowych Targach Spożywczych SIAL w Paryżu, które odbyły się w dniach 21-25 października, firma Ocean Spray wraz z Bösch Boden Spies, producentem składników z Hamburga, zaprezentowała pierwszą na świecie Crunchy Cranberries™ - suszoną, słodzoną żurawinę.

przeczytaj całość

Sweet potato fries – Frytki z batatów!

12 grudnia 2018

Sweet potato fries firmy Farm Frites, to nowoczesny, modny produkt i propozycja dla restauracji, które poszukują wyróżnienia i podążają za trendami. Te długie frytki nie tylko świetnie wyglądają, ale pozwalają też zrobić wrażenie na konsumencie przez maksymalne wypełnienie talerza.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl