I Międzynarodowe Mistrzostwa Młodych Sommelierów | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

I Międzynarodowe Mistrzostwa Młodych Sommelierów

Przed nami pierwsza edycja Międzynarodowych Mistrzostw Młodych Sommelierów Calvet Sommelier Cup by Grands Chais de France. 15 października w Sopocie w konkursie zmierzą się przedstawiciele Polski, Szwecji, Łotwy, Litwy, Estonii i Słowacji.

W mistrzostwach mogą wziąć osoby mające nie więcej, niż 30 lat i pracujące jako sommelierzy. Dla młodych profesjonalistów to dobra okazja, by spróbować swoich sił w międzynarodowym towarzystwie, ale też, by sprawdzić się przed Mistrzostwami Polski Sommelierów w maju 2018 r. Zawody będą prowadzone w języku angielskim.

Organizatorem zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich. Formuła jest zbliżona do tej znanej z Mistrzostw Polski Sommelierów. W rozpoczynających się rano kilkugodzinnych eliminacjach spośród około 15 uczestników wybranych zostanie trzech finalistów. Będą oni rywalizować ze sobą na głównej scenie od godz. 16.00. Finał odbywa się z udziałem publiczności.

Partnerami strategicznymi Mistrzostw są Calvet by Grands Chais de France, Cisowianka Perlage oraz Hotel Haffner.

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
13 października 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Zgłoszenia do preeliminacji Bocuse d’Or Polska tylko do 24 listopada

20 listopada 2017

Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska, które organizowane są przez Akademię Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia w Centrum Techniki Kulinarnej DoraM w Warszawie. Formularz aplikacyjny wraz z podpisanym regulaminem należy przesłać do 24 listopada. Patronem medialnym tego wydarzenia jest Poradnik Restauratora.

przeczytaj całość

Dawid Konior i Barotsz Puchałka ponownie w finale KPP

20 listopada 2017

18 listopada na Zamku w Kliczkowie odbył się Ogólnopolski Festiwal Borów Dolnośląskich „Ale pasztet!”. W ocenie jury najlepszymi okazali się Dawid Konior i Bartosz Puchałka z restauracji Pastamore, którzy otrzymali nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Poradnik Restauratora był patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl