Polityka prywatności Mapa strony
Home O nas Nakład i dystrybucja Reklama Jak otrzymać Hurtownie dla cateringu Archiwum Kontakt

Zupa gulaszowa z kluseczkami


ZUPA GULASZOWA Z KLUSECZKAMI

Tomasz Szlegel, Szef Kuchni Centrum Kulinarnego Unilever Food Solutions

Receptura na 10 porcji

SKŁADNIKI:

Wołowina 1,500 kg
Delikat przyprawa do mięs KNORR 0,020 kg
Rama Culinesse Profi 0,060 kg
Woda 2,500 l
Rosół wołowy KNORR 0,055 kg
Cebula 0,250 kg
Ziemniaki 0,350 kg
Koncentrat pomidorowy KNORR 0,150 kg
Liść laurowy 3 szt.
Ziele angielskie 4 szt.
Papryka czerwona słodka KNORR 0,010 kg
Primerba czosnkowa KNORR 0,020 kg
Pieprz czarny mielony KNORR do smaku
Kminek, sól do smaku
Mąka 0,150 kg
Woda 0,200 l
Jajko 1 szt.
Sól do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wołowinę pokrój w większą kostkę i dopraw Delikatem. Cebulę pokrój w kostkę i zasmaż razem z wołowiną na Ramie Culinesse, następnie dodaj koncentrat i jeszcze chwilę zasmażaj.  Rosół rozpuść w wodzie i zagotuj. Podsmażone mięso zalej wywarem i gotuj z przyprawami, aż będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodaj ziemniaki pokrojone w większą kostkę. Z podanych składników przygotuj kluski. Zupę dopraw do smaku i podawaj z kluskami.


Galeria







Projektowanie stron i wykonanie: a-tech.pl
Copyright by Poradnik Restauratora 2009 (c), wszystkie prawa zastrzeżone!