IX Ogólnopolskie Prezentacje Kulinarne Regionów | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

IX Ogólnopolskie Prezentacje Kulinarne Regionów

25 września br. odbyły się IX Ogólnopolskie Kulinarne Prezentacje Regionów. Celem imprezy jest propagowanie polskiej kultury kulinarnej w oparciu o dziedzictwo historyczne w regionach Polski. Zgłoszone ekipy dokonały prezentacji potraw wywodzących się z danego regionu  lub mających związek kulturowy z ich powstaniem, czy historią pochodzenia.

Obiektywnej oceny dokonała zaproszona publiczność, która przy wejściu na teren prezentacji regionów - zakupiła cegiełkę (4 zł), która była jednocześnie głosem dla wybranej przez siebie ekipy. Pieniądze (13108,76 zł) zebrane w ten sposób zostały przekazane na konto Fundacji Podkarpackie Hospicjum dla Dzieci na zakup karetki pogotowia.

Komisja w składzie: Waldemar Hołówka, Mirosław Drewniak, Jakub Kasiński, Jolanta Duda, Ryszarda Makuch, Beata Zielińska i     Jacek Grzegorzak dokonała podliczenia ilości zebranych cegiełek i wyróżniła następujące ekipy:

I miejsce Villa Vanilla - Kędzierzyn Koźle, Natalia Masztalerz, Kamil                                                                      Morkisz i Robert Kopacz z ilością 919 sztuk

II miejsce Zamek w Baranowie Sandomierskim i Zamek w Krasiczynie ekipy prezentowały się łącznie - Dyr. Kazimierz Idzik, Beata Zielińska, Małgorzata Ślęzak, Bogumił Skura Zamek w Baranowie Sand., oraz Agata Kubik, Maciej Gołdyn, Cezary Surmiak Zamek w Krasiczynie z ilością 871 sztuk

III miejsce Gminne Stowarzyszenie Kobiet w Dubiecku bardzo liczna  ekipa reprezentowana przez Annę Sopel, Agatę Guja, Krystynę Pyra z ilością 566 sztuk

Myśliwskie Smaki Lubelszczyzny ks. Romana Karpowicza z ilością 214 sztuk

Firma Gastronomiczna „Degusto" Joanna i Jakub Kasińscy z Limanowej 70 sztuk

Przypomnijmy, że spotkanie uświetnił: kabaret muzyczny i prowadzenie Krzysztofa Skiby - SKIBA SHOW; interaktywne pokazy naukowe połączone z udziałem publiczności; atrakcje dla dzieci np. Klanza, zjeżdzalnia Pan Pikuś - Aviva, kucyki; pokaz kulinarny Teo Vafidisa; pokaz fajerwerków i koncert zespołu Przystanek Mrówkowiec.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Aktualności
Tagi
Data dodania
30 września 2011

Podobne artykuły

FOODEXPO i POLFISH 2019 w Gdańsku

11 stycznia 2019

29-31 maja w Centrum Wystawienniczo-Kongresowym AMBEREXPO w Gdańsku odbędą się 15. Międzynarodowe Targi Przetwórstwa i Produktów Rybnych POLFISH - jedyne w Polsce i jedne z największych w Europie specjalistyczne targi branży rybnej oraz Targi Spożywczo-Gastronomiczne FOODEXPO - największe targi spożywcze w Polsce północnej. Patronat Honorowy sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.

przeczytaj całość

XXI Wiosenne Ogólnopolskie Spotkanie Czołowych Postaci Świata FMCG i HoReCa - 9.05.2019 r.

4 stycznia 2019

Już dziś mamy przyjemność poinformować Państwa, że najważniejsze spotkanie czołowych postaci świata HoReCa i FMCG odbędzie się 9 maja 2019 r. w Poznaniu.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl