IX Ogólnopolskie Prezentacje Kulinarne Regionów | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

IX Ogólnopolskie Prezentacje Kulinarne Regionów

25 września br. odbyły się IX Ogólnopolskie Kulinarne Prezentacje Regionów. Celem imprezy jest propagowanie polskiej kultury kulinarnej w oparciu o dziedzictwo historyczne w regionach Polski. Zgłoszone ekipy dokonały prezentacji potraw wywodzących się z danego regionu  lub mających związek kulturowy z ich powstaniem, czy historią pochodzenia.

Obiektywnej oceny dokonała zaproszona publiczność, która przy wejściu na teren prezentacji regionów - zakupiła cegiełkę (4 zł), która była jednocześnie głosem dla wybranej przez siebie ekipy. Pieniądze (13108,76 zł) zebrane w ten sposób zostały przekazane na konto Fundacji Podkarpackie Hospicjum dla Dzieci na zakup karetki pogotowia.

Komisja w składzie: Waldemar Hołówka, Mirosław Drewniak, Jakub Kasiński, Jolanta Duda, Ryszarda Makuch, Beata Zielińska i     Jacek Grzegorzak dokonała podliczenia ilości zebranych cegiełek i wyróżniła następujące ekipy:

I miejsce Villa Vanilla - Kędzierzyn Koźle, Natalia Masztalerz, Kamil                                                                      Morkisz i Robert Kopacz z ilością 919 sztuk

II miejsce Zamek w Baranowie Sandomierskim i Zamek w Krasiczynie ekipy prezentowały się łącznie - Dyr. Kazimierz Idzik, Beata Zielińska, Małgorzata Ślęzak, Bogumił Skura Zamek w Baranowie Sand., oraz Agata Kubik, Maciej Gołdyn, Cezary Surmiak Zamek w Krasiczynie z ilością 871 sztuk

III miejsce Gminne Stowarzyszenie Kobiet w Dubiecku bardzo liczna  ekipa reprezentowana przez Annę Sopel, Agatę Guja, Krystynę Pyra z ilością 566 sztuk

Myśliwskie Smaki Lubelszczyzny ks. Romana Karpowicza z ilością 214 sztuk

Firma Gastronomiczna „Degusto" Joanna i Jakub Kasińscy z Limanowej 70 sztuk

Przypomnijmy, że spotkanie uświetnił: kabaret muzyczny i prowadzenie Krzysztofa Skiby - SKIBA SHOW; interaktywne pokazy naukowe połączone z udziałem publiczności; atrakcje dla dzieci np. Klanza, zjeżdzalnia Pan Pikuś - Aviva, kucyki; pokaz kulinarny Teo Vafidisa; pokaz fajerwerków i koncert zespołu Przystanek Mrówkowiec.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Aktualności
Tagi
Data dodania
30 września 2011

Podobne artykuły

Za nami Wielki Finał 15. edycji Coupe du Monde de la Patisserie

6 lutego 2019

W dniach 27-28 stycznia 2019 r. podczas targów Sirha w Lyonie odbył się po raz 15. Wielki Finał jednego z najbardziej prestiżowych konkursów cukierniczych na świecie Coupe du Monde de la Patisserie.

przeczytaj całość

X Europejskie Targi Produktów Regionalnych

4 lutego 2019

W dniach 11-15 sierpnia br. odbędzie się 10. jubileuszowa edycja Europejskich Targów Produktów Regionalnych. W Zakopanem swoje produkty zaprezentują producenci m.in żywności regionalnej z kraju oraz z zagranicy, będzie to również doskonała okazja do zapoznania się z dziedzictwem kulinarnym różnych regionów Europy.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl