Jubileuszowe 10. Europejskie Targi Produktów Regionalnych

Jubileuszowe 10. Europejskie Targi Produktów Regionalnych

09 stycznia 2019

Dlaczego warto wybrać się na Jubileuszowe 10. Europejskie Targi Produktów Regionalnych? Otóż – podczas trwania Targów prezentowana jest bogata oferta różnorodnych produktów wędliniarskich, mleczarskich, owocowo-warzywnych, wyrobów cukierniczych, napojów w tym również wina, piwa, nalewek z Polski i zagranicy.

Lecz – nie tylko – skierowane są zarówno do profesjonalnych odbiorców, jak i wszystkich tych, którzy lubią gotować, szukają inspiracji kulinarnych, mając możliwość spotkać uznane autorytety sztuki kulinarnej. Prezentacje, przedstawiane przez kucharzy ze Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników, Koła Gospodyń Wiejskich, kucharzy z rekomendowanych karczm podhalańskich oraz przedstawicieli miast i powiatów zaprzyjaźnionych – cieszą się co roku ogromnym uznaniem.

Targi są wydarzeniem realizowanym z myślą o przedstawicielach branży producentów żywności certyfikowanej.

Miejsce Targowe tętni muzyką ludową, zachwyca wyrobami rękodzielniczymi, degustacją potraw.

W „Zarembku Tradycji” – dowiemy się o tym, jak wytwarza się sukno, o tym jakie tajemnice i skarby ukryte są w Tatrzańskim Parku Narodowym, także o historii i tradycji Podhala.

To unikalne miejsce, w którym możliwość spotkań z twórcami ludowymi przybliża proces tworzenia.

Misją Targów jest promocja i prezentacja powiatu tatrzańskiego.

Podczas trwania Targów odbywają się liczne konkursy, między innymi:

– Na Najlepszy Produkt Spożywczy

– Na Najlepszy Oscypek

– Na Najładniejsze Stoisko.