Junior Culinary Cap | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Junior Culinary Cap

Miejsce
Kielce
Organizator
Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy oraz Unilever, Hotel Kongresowy Centrum Biznesu i Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach
Data
1 lutego 2018

1 lutego w Hotelu Kongresowy Centrum Biznesu w Kielcach odbędzie się Ogólnopolski Konkurs Kulinarny Junior Culinary Cap. Konkurs adresowany jest do uczniów wszystkich profili szkół gastronomicznych, którzy ukończyli 13 lat, ale nie ukończyli 21 roku życia. W konkursie nie mogą brać udziału osoby uczęszczające do szkół: pomaturalnych, policealnych oraz wyższych. Motto konkursu to: Ogień, patelnia, talerz – powrót do korzeni. Organizatorem konkursu jest Fundacja Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy oraz Unilever, Hotel Kongresowy Centrum Biznesu i Zespół Szkół Zakładu Doskonalenia Zawodowego w Kielcach.

Cel główny konkursu to: kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o historii gastronomii w Polsce; doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości i kreatywności uczniów szkół gastronomicznych; podnoszenie poziomu kształcenia zawodowego oraz nawiązywanie współpracy między szkołami i firmami związanymi z gastronomią oraz doskonalenie zawodowe i organizacyjne nauczycieli przygotowujących uczniów do konkursów.

Termin przesłania zgłoszeń na adres email fundacjakulinarnakielce@gmail.com mija 22 stycznia, a data ogłoszenia zespołów zakwalifikowanych to 25 stycznia.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Regulamin

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
5 stycznia 2018

Podobne artykuły

10. Sweettargi

21 lutego 2019

23-25 marca w Katowicach odbędą się 10. jubileuszowe Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie, które zaprezentują najnowsze światowe trendy i nowinki z branży. Dziesiąta edycja Sweettargów będzie pełna konkursów, pokazów i atrakcji.

przeczytaj całość

Smart Cuisine - dania dietetyczne

8 lutego 2019

Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje 1. edycję konkursu Smart Cuisine - dania dietetyczne. Zadaniem będzie stworzenie dania konkursowego pod hasłem: Karotenoidy - naturalne barwniki w warzywach i owocach strażnikami parametrów zdrowia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl