Kalendarium | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Wybierz datę

Master Chefs 4 Dogs

26 sierpnia 2017
Miejsce: Poznań
Organizator: Marcin Kaczmarek-Pielin, Joanna Pielin-Kaczmarek oraz restauracja Sarbinowska

26 sierpnia, w godzinach 13-21, w restauracji Sarbinowska w Poznaniu odbędzie się niezwykłe wydarzenie – znani i lubiani z telewizyjnych show kucharze będą wspólnie gotowali dla osób chcących wesprzeć cel akcji. A wszystko to dla bezdomnych zwierząt. Master Chefs 4 Dogs to cykl imprez kulinarnych, których celem jest zebranie jak największej ilości darów na rzecz potrzebujących zwierząt.

przeczytaj całość

Ogólnopolski Zlot Kucharzy w Krakowie

24 sierpnia 2017
Miejsce: Kraków
Organizator: Centrum Kongresowe Witek

24 sierpnia w krakowskiej restauracji Werona w Centrum Kongresowym Witek odbędzie się już po raz trzeci Ogólnopolski Zlot Kucharzy. Organizatorzy zapraszają wszystkich kucharzy, chcąc w ten sposób zintegrować polskie środowisko gastronomiczne.

przeczytaj całość

„Kucharze na szczycie”, czyli wielkie gotowanie na Rysach

22 sierpnia 2017
Miejsce: Zakopane
Organizator: Towarzystwo Pomocy Kucharzom Gastropiciel & Friends,

22 sierpnia polscy kucharze wyruszą na Rysy, aby tam urządzić wielkie gotowanie i serwować kuchnię polową. Pierwsza tego typu akcja charytatywna w Polsce ma na celu pomóc jednemu z krakowskich kucharzy, który stracił rękę podczas pracy i nie może wykonywać zawodu.

przeczytaj całość

2. Gęsina nie tylko na św. Marcina

19 sierpnia 2017
Miejsce: Pabianice
Organizator: Wiesław Bober, Fabryka Wełny Hotel & SPA w Pabianicach

19 sierpnia w Fabryce Wełny Hotel & SPA w Pabianicach odbędzie się 2. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego – Gęsina nie tylko na św. Marcina. W konkursie wystartuje 12 drużyn dwuosobowych reprezentujących restauracje i hotele z całej Polski. Prace uczestników konkursu oceniać będzie jury składające się z profesjonalnych ekspertów gastronomicznych pod przewodnictwem Jerzego Pasikowskiego.

przeczytaj całość

Kulinarne Innowacje – Kitchen Art With The Greatest

19 sierpnia 2017
Miejsce: Sopot
Organizator: L'Entre Villes

19 sierpnia o godz.19.30 w restauracji L’Entre Villes w Sopocie odbędzie się z cyklu „Kulinarne Innowacje – Kitchen Art With The Greatest” kolacja live-cooking – Iluzja Kulinarna z Chefem Wojciechem Bartczakiem, zwycięzcą V edycji Hell's Kitchen. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Zbójnickie Jadło o „Złote parzenice”

19 sierpnia 2017
Miejsce: Ustroń
Organizator: Bacówka u Wiecha Wiesław Wróblewski i Karczma Góralska Tomasz Brachaczek.

19 sierpnia o godz. 12 odbędzie się w Ustroniu 4. Festiwal Zbójnickie Jadło o „Złote parzenice”.

przeczytaj całość

12. Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny

12 sierpnia 2017
Miejsce: Studio kulinarnym RM Gastro w Ustroniu
Organizator: Leszek Makulski, Jan Sztefek

12 sierpnia w studio kulinarnym RM Gastro w Ustroniu odbędzie się 12. edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny. Konkurs nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski. Patronem merytorycznym konkursu jest Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

przeczytaj całość

Poznań Food Days

11 sierpnia 2017
Miejsce: Poznań
Organizator: Poznańska Lokalna Organizacja Turystyczna

11-15 sierpnia odbędzie się pierwsza edycja imprezy pod nazwą Poznań Food Days, która jednoczy szereg wydarzeń kulinarnych. W programie przewidziany jest m. in. dobrze już znany Jarmark Dobrego Smaku, ale też wiele nowości, w tym akcja W tytce i na patyku czy pokazy filmowe Films For Food.

przeczytaj całość

8. Europejskie Targi Produktów Regionalnych

11 sierpnia 2017
Miejsce: Zakopane
Organizator: Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury

Przed nami już ósma edycja Europejskich Targów Produktów Regionalnych. Jak co roku w sierpniu na zakopiańskiej Dolnej Równi Krupowej swoje produkty zaprezentują producenci m.in żywności regionalnej z kraju oraz z zagranicy, będzie to doskonała okazja do zapoznania się z dziedzictwem kulinarnym różnych regionów Europy. Nie zabraknie również wyrobów rękodzieła ludowego czy charakterystycznego dla danego regionu.

przeczytaj całość

11. Ogólnopolski Festiwalu Dobrego Smaku

11 sierpnia 2017
Miejsce: Poznań
Organizator: Smak i Tradycja 

Na jedenasty Ogólnopolski Festiwalu Dobrego Smaku zapraszamy do Poznania w dniach 11-15 sierpnia. Jak co roku na poznańskim Starym Rynku odbędzie się – stanowiący jeden z najważniejszych elementów festiwalu - wielki Jarmark Dobrego Smaku.

przeczytaj całość

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl