Kolejna edycja warsztatów kulinarnych „Przygotowanie do kariery” | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kolejna edycja warsztatów kulinarnych „Przygotowanie do kariery”

Trwa kolejna edycja warsztatów kulinarnych z Robertem Sową „Przygotowanie do kariery” organizowanych przez markę Prymat GASTROline w szkołach gastronomicznych. Pierwsze spotkanie odbyło się 17 października w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach.

Podczas spotkań młodzi adepci sztuki kulinarnej dowiedzą się m.in.: jak łączyć ze sobą produkty, jak przyprawiać, żeby wydobyć i podkreślić smak przyrządzanych potraw. Wiedzę na ten temat uczniowie zdobywają od samego Roberta Sowy, jednego z najbardziej utalentowanych szefów kuchni w Polsce, znanego restauratora oraz osobowości medialnej.

W tegorocznej edycji uczniowie będą mieli okazje nauczyć się, jak przyrządzać potrawy z kuchni samego mistrza kulinarnego – np. zupę hiszpańską z chorizo i oliwkami, pierś z kaczki z jabłkami i rodzynkami czy deser –kardamonowy torcik bezowy z kremem waniliowym i owocami. Wszystkie dania powstaną przy użyciu aromatycznych przypraw marki Prymat GASTROline oraz produktów marki Smak.

Podczas każdego z 12 spotkań wyłaniany jest laureat prestiżowego konkursu „Kulinarny Talent Roberta Sowy", który swoje możliwości zaprezentuje podczas wielkiego finału na targach Euro Gastro, najważniejszych i największych targach branży HoReCa. Konkurs otwiera furtkę do przyszłej kariery w branży gastronomicznej.

Oprócz walorów edukacyjnych oraz szansy na dalszy rozwój ścieżki zawodowej warsztaty te, to dla uczniów okazja do otrzymania odzieży roboczej – fartuszków, dla najlepszych – także upominków, a dla szkoły pomocy merytorycznych w postaci tablic edukacyjnych oraz przypraw.

Spotkania w ramach cyklu odbywają się w szkołach gastronomicznych w całej Polsce.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
9 listopada 2018

Podobne artykuły

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 - finał już w środę

19 listopada 2018

21 listopada w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu odbędzie się finał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018. Wystartuje w nim 10 młodych kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych, wyłonionych w półfinale konkursu.

przeczytaj całość

Focus Hotels w Poznaniu

19 listopada 2018

Sieć Focus Hotels otworzyła pierwszy hotel w Poznaniu. To dziesiąty obiekt polskiej sieci Focus Hotels, która jest częścią Grupy Kapitałowej Immobile S.A. Spółka ma 10 hoteli w Gdańsku, Łodzi, Szczecinie, Bydgoszczy, Chorzowie, Inowrocławiu i Sopocie, z czego cztery działają pod marką Focus Premium.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl