Konkurs Debic Pastry Cup - Paweł Mieszała | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Konkurs Debic Pastry Cup - Paweł Mieszała

28 marca odbędzie się Debic Pastry Cup, którego organizatorem jest Paweł Mieszała we współpracy z MT Targi Polska. W konkursie mogą brać udział wyłącznie profesjonaliści.

Uczestnikami konkursu będą dwuosobowe drużyny w składzie cukiernik/pastry chef lub cuisine chef oraz asystent/pomocnik pracujący lub uczący się zawodowo.

Zadaniem uczestników będzie wykonanie dwóch identycznych tortów deserowych o średnicy 21 cm oraz 12 talerzy z deserami restauracyjnymi w ciągu 3 godzin. Dodatkowo zespoły otrzymają 30 minut na przygotowanie i posprzątanie stanowiska.

Zgłoszenia do konkursu należy nadsyłać do końca lutego na adres: debiccup@gmail.com. Następnie Komisja Konkursowa zakwalifikuje maksymalnie 6 drużyn, które wezmą udział w finale. Ocenie będzie podlegała praca zespołu, a dla najlepszej trójki przewidziano nagrody finansowe.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
11 lutego 2019

Podobne artykuły

Selgros Cash&Carry i Transgourmet zapraszają na Dzień Kuchni Rumuńskiej

20 lutego 2019

W najbliższy piątek wszystkich klientów restauracji Brasserie w hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą czeka niezwykłe wydarzenie – Dzień Kuchni Rumuńskiej, czyli pokaz kulinarny połączony z degustacją. Gotować będzie Laurentin Hairadin, zwycięzca rumuńskiego programu kulinarnego Arena Bucatarilor, w towarzystwie uczestników Masterchef Polska: Lorka Zediu i Gai Kuroń. Spotkanie poprowadzi Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Wydarzenie jest bezpłatne i otwarte dla wszystkich gości.

przeczytaj całość

„Profesjonalny Menedżer Restauracji” na Targach EuroGastro i WorldHotel

20 lutego 2019

Tegoroczna edycja targów EuroGastro i WorldHotel będzie wypełniona atrakcjami. Targi, uznawane przez fachowców za najważniejsze w Polsce wydarzenie dla branży HoReCa, po raz kolejny przyciągną tysiące profesjonalistów. Wystawcy zaprezentują wszystko co niezbędne w restauracji czy hotelu. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej będą mieli okazję zapoznać się z najnowszymi trendami rynkowymi oraz wziąć udział w interesujących szkoleniach, wśród których uwagę zwraca inauguracja programu „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Widowiskowe autorskie konkursy kulinarne organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, liczne degustacje, zawody dla baristów, a także po raz pierwszy konkurs cukierniczy i barmański – poznajcie nowe oblicze EuroGastro i WorldHotel.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl