Konkursy kulinarne podczas Mazury HoReCa 2017 – eliminacje zakończone! | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Konkursy kulinarne podczas Mazury HoReCa 2017 – eliminacje zakończone!

Znamy już uczestników konkursów „Zielona Budka Master Challenge”, „Gęsina w Restauracji” i „Drób na Polskim Stole”, którzy powalczą o główne nagrody podczas targów Mazury HoReCa 2017 (25-26.04.2017).

A jest o co walczyć – w konkursie „Zielona Budka Master Challenge” główna nagroda dla profesjonalistów to 10 000 zł, dla uczniów 3 000 zł. Zwycięzca konkursu „Gęsina w Restauracji” otrzyma Thermomix, a zwycięzca konkursu „Drób na Polskim Stole” cyrkulator do gotowania sous vide.

Zadaniem uczestników „ Zielona Budka Master Challenge” jest stworzenie kreatywnego deseru lodowego, którego składnikami są: smak roku lodów Zielona Budka (mascarpone z sosem z owoców leśnych), dodatkowy smak lodów Zielona Budka oraz wysokiej jakości produkt mleczny firmy Debic. Sponsorami konkursu są: Zielona Budka, Debic, Gastro Magic Service.

Konkurs „Drób na Polskim Stole” (dla uczniów) oraz „Gęsina w Restauracji” (dla profesjonalistów) są finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Uczniowie przygotują dania z filetu z kaczki i dowolnych podrobów drobiowych, składniki dań przygotowywanych przez profesjonalnych kucharzy to udo gęsie oraz wątróbka drobiowa.

Listy zakwalifikowanych uczestników:

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/zielona_budka_master_challenge_profesjonalisci_2017.pdf

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/zielona_budka_master_challenge_uczniowie_2017.pdf

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/gesina_w_restauracji_2017.pdf

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/drob_na_polskim_stole_2017.pdf

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
14 kwietnia 2017

Podobne artykuły

Krajowy finał World Class 2018 rozstrzygnięty

21 czerwca 2018

17 czerwca międzynarodowe jury z udziałem największych sław barmańskich na świecie, wyłoniło zwycięzcę czwartej, polskiej edycji konkursu World Class Poland. Spośród najlepszych barmanów z całej Polski, statuetkę zdobył Marcin Kruk, z warszawskiego koktajlbaru Kita Koguta. Na podium z drugim wynikiem uplasował się Bart Miedeksza ze Szczecina (17 Schodów), a miejsce 3. zajął Maciej Mazur z Krakowa (Z ust do ust).

przeczytaj całość

Mistrzowskie szkolenie na pierwszym w Polsce Seminarium Sędziowskim

21 czerwca 2018

Na co zwracają uwagę sędziowie podczas Pucharu Świata, jak przygotować stanowisko, za co można stracić punkty – między innymi tego dowiedzieli się członkowie Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierników, którego partnerem strategicznym jest Selgros Cash&Carry i Transgourmet, w trakcie pierwszego w Polsce Seminarium Sędziowskiego. Uczestnictwo w Seminarium to również pierwszy krok na drodze do uzyskania tytułu certyfikowanego jurora w konkursach kulinarnych na najwyższym szczeblu.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl