Konkursy kulinarne podczas Mazury HoReCa 2017 – eliminacje zakończone! | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Konkursy kulinarne podczas Mazury HoReCa 2017 – eliminacje zakończone!

Znamy już uczestników konkursów „Zielona Budka Master Challenge”, „Gęsina w Restauracji” i „Drób na Polskim Stole”, którzy powalczą o główne nagrody podczas targów Mazury HoReCa 2017 (25-26.04.2017).

A jest o co walczyć – w konkursie „Zielona Budka Master Challenge” główna nagroda dla profesjonalistów to 10 000 zł, dla uczniów 3 000 zł. Zwycięzca konkursu „Gęsina w Restauracji” otrzyma Thermomix, a zwycięzca konkursu „Drób na Polskim Stole” cyrkulator do gotowania sous vide.

Zadaniem uczestników „ Zielona Budka Master Challenge” jest stworzenie kreatywnego deseru lodowego, którego składnikami są: smak roku lodów Zielona Budka (mascarpone z sosem z owoców leśnych), dodatkowy smak lodów Zielona Budka oraz wysokiej jakości produkt mleczny firmy Debic. Sponsorami konkursu są: Zielona Budka, Debic, Gastro Magic Service.

Konkurs „Drób na Polskim Stole” (dla uczniów) oraz „Gęsina w Restauracji” (dla profesjonalistów) są finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Uczniowie przygotują dania z filetu z kaczki i dowolnych podrobów drobiowych, składniki dań przygotowywanych przez profesjonalnych kucharzy to udo gęsie oraz wątróbka drobiowa.

Listy zakwalifikowanych uczestników:

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/zielona_budka_master_challenge_profesjonalisci_2017.pdf

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/zielona_budka_master_challenge_uczniowie_2017.pdf

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/gesina_w_restauracji_2017.pdf

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/drob_na_polskim_stole_2017.pdf

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
14 kwietnia 2017

Podobne artykuły

Poznańscy Kucharze Razem zebrali 10 520 zł dla WOŚP

18 stycznia 2019

13 stycznia już po raz kolejny znani szefowie kuchni poznańskich restauracji m.in.: Patryk Dziamski, Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Sergiusz Hieronimczak, Paweł Mieszała, Roman Kosmalski, Artur Skotarczyk, Ernest Jagodziński, Jakub Ignyś, Michał Kuter, Dawid Klimaniec i Tomasz Zdrenka zaangażowali się w poznański finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

przeczytaj całość

Zainteresowanie food pairingiem stale rośnie

18 stycznia 2019

Ostatnie lata należą bez dwóch zdań do food pairingu. Trend, polegający na łączeniu różnych produktów w jedną całość, kilka lat temu wyszedł z podziemia, podbijając serca i żołądki fanów gotowania na całym świecie. Jeszcze w poprzednim wieku traktowany jako moda i fanaberia topowych szefów kuchni, obecnie stał się globalnym zjawiskiem i elementem budowania przewagi konkurencyjnej na rynku gastronomicznym.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl