Konkursy kulinarne podczas Mazury HoReCa 2017 – eliminacje zakończone! | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Konkursy kulinarne podczas Mazury HoReCa 2017 – eliminacje zakończone!

Znamy już uczestników konkursów „Zielona Budka Master Challenge”, „Gęsina w Restauracji” i „Drób na Polskim Stole”, którzy powalczą o główne nagrody podczas targów Mazury HoReCa 2017 (25-26.04.2017).

A jest o co walczyć – w konkursie „Zielona Budka Master Challenge” główna nagroda dla profesjonalistów to 10 000 zł, dla uczniów 3 000 zł. Zwycięzca konkursu „Gęsina w Restauracji” otrzyma Thermomix, a zwycięzca konkursu „Drób na Polskim Stole” cyrkulator do gotowania sous vide.

Zadaniem uczestników „ Zielona Budka Master Challenge” jest stworzenie kreatywnego deseru lodowego, którego składnikami są: smak roku lodów Zielona Budka (mascarpone z sosem z owoców leśnych), dodatkowy smak lodów Zielona Budka oraz wysokiej jakości produkt mleczny firmy Debic. Sponsorami konkursu są: Zielona Budka, Debic, Gastro Magic Service.

Konkurs „Drób na Polskim Stole” (dla uczniów) oraz „Gęsina w Restauracji” (dla profesjonalistów) są finansowane z Funduszu Promocji Mięsa Drobiowego. Uczniowie przygotują dania z filetu z kaczki i dowolnych podrobów drobiowych, składniki dań przygotowywanych przez profesjonalnych kucharzy to udo gęsie oraz wątróbka drobiowa.

Listy zakwalifikowanych uczestników:

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/zielona_budka_master_challenge_profesjonalisci_2017.pdf

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/zielona_budka_master_challenge_uczniowie_2017.pdf

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/gesina_w_restauracji_2017.pdf

http://www.mazuryhoreca.pl/sites/default/files/drob_na_polskim_stole_2017.pdf

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
14 kwietnia 2017

Podobne artykuły

Ernest Jagodziński – polski finalista w konkursie Les Chefs en Or

22 października 2018

Konkurs kulinarny Les Chefs en Or odbędzie się już za 21 dni! Poprzednio zaprezentowaliśmy sylwetkę utalentowanego Emila Guzika, tegorocznego finalisty w kategorii Uczeń. Poniżej przedstawiamy drugiego reprezentanta, Ernesta Jagodzińskiego, który wraz z pomocnikiem Łukaszem Daszyńskim przygotowuje się obecnie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do walki o tytuł najlepszego profesjonalnego kucharza.

przeczytaj całość

Spotkanie z SelfCookingCenter w zamku Topacz

22 października 2018

25 października w Zamku Topacz pod Wrocławiem odbędzie się druga edycja konkursu dla młodych szefów kuchni. Adepci sztuki kulinarnej zmierzą się tym razem z kuchnią wegańską.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl