Kruszwica Olej z Esencją Masła | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Kruszwica Olej z Esencją Masła

W odpowiedzi na zapotrzebowanie wymagającego świata gastronomii, Kruszwica przygotowała nowość w ofercie produktów profesjonalnych – Kruszwica Olej z Esencją Masła. Produkt łączy w sobie zalety użytkowe oleju rzepakowego – funkcjonalność, wytrzymałość w szerokim zakresie temperatur, wydajność, łatwość i szybkość pracy oraz walory masła klarowanego, które nadaje potrawom maślany smak oraz złocistą barwę. Kruszwica Olej z Esencją Masła to dwa proste i naturalne składniki – olej rzepakowy i olej maślany bez sztucznych dodatków i zagęstników.

Dzięki kompozycji łączącej zalety masła klarowanego i walory funkcjonalne oleju rzepakowego produkt cechuje się wysoką stabilnością, co pozwala precyzyjnie kontrolować proces przygotowywania dań.

Zawartość oleju maślanego sprawia z kolei, że smażone potrawy zyskują złocistą barwę i naturalny maślany smak. Są to cechy lubiane przez większość konsumentów i komponujące się doskonale z szeroką gamą dań – podkreśla Katarzyna NogaKierownik Marketingu B2B.

Wszechstronność produktu wynika między innymi z wysokiej temperatury dymienia, która wynosi 2200C. Dzięki temu produkt może być stosowany zarówno do smażenia czy pieczenia, jak i do zimnych zastosowań.

Uniwersalna formuła produktu sprawia, że Kruszwica Olej z Esencją Masła doskonale sprawdza się do tworzenia dań między innymi z mięs, ryb, owoców morza oraz warzyw.

Płynna konsystencja ułatwia jego codzienne użytkowanie, a wygodne opakowanie w formie przezroczystej, plastikowej butelki z uchwytami zapewnia precyzję dozowania, optymalizując także koszty.

 - Z myślą o profesjonalnych kucharzach stworzyliśmy produkt, który gwarantuje wysoką jakość serwowanych dań i wygodę użytkowania przy jednoczesnej dbałości o food cost – podkreśla Katarzyna Noga, Kierownik Marketingu B2B ZT KruszwicaProdukt  jest wydajnym rozwiązaniem, pozwala na kilka cykli smażenia na tej samej porcji oleju, a jednocześnie zapewnia większą kontrolę nad procesem przygotowania potraw w porównaniu do masła klarowanego.

Wygodne i optymalne cenowo połączenie właściwości oleju rzepakowego i masła klarowanego docenili zawodowi kucharze opatrując produkt rekomendacją Klubu Szefów Kuchni.

Produkt dystrybuowany jest w wygodnych butelkach 3 l.

Kategoria
Nowości
Tagi
Data dodania
28 kwietnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Naturalna Ice Tea marki Herbapol

26 maja 2017

Wraz ze zbliżającym się latem, klienci częściej będą szukać produktów, które dostarczą orzeźwienia w upalne dni. Marka Herbapol wychodzi naprzeciw ich oczekiwaniom i w ofercie dla kanału gastronomicznego proponuje Naturalną Ice Tea, najwyższej jakości napój herbaciany na bazie czarnej i zielonej herbaty, produkowany w czterech wyrazistych smakach – brzoskwinia, cytryna, zielona herbata z cytryną i miętą oraz zielona herbata z miodem.

przeczytaj całość

AvikoPRO - mobilna aplikacja dla profesjonalistów

9 maja 2017

Pobierz najnowszą aplikację AvikoPRO za darmo z Google Play lub App Store i zyskaj łatwy dostęp do: kulinarnych inspiracji i pomysłów, jak uatrakcyjnić menu, mobilnego katalogu produktów Aviko i aktualności Aviko.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl