Kruszwica Olej z Esencją Masła | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Kruszwica Olej z Esencją Masła

W odpowiedzi na zapotrzebowanie wymagającego świata gastronomii, Kruszwica przygotowała nowość w ofercie produktów profesjonalnych – Kruszwica Olej z Esencją Masła. Produkt łączy w sobie zalety użytkowe oleju rzepakowego – funkcjonalność, wytrzymałość w szerokim zakresie temperatur, wydajność, łatwość i szybkość pracy oraz walory masła klarowanego, które nadaje potrawom maślany smak oraz złocistą barwę. Kruszwica Olej z Esencją Masła to dwa proste i naturalne składniki – olej rzepakowy i olej maślany bez sztucznych dodatków i zagęstników.

Dzięki kompozycji łączącej zalety masła klarowanego i walory funkcjonalne oleju rzepakowego produkt cechuje się wysoką stabilnością, co pozwala precyzyjnie kontrolować proces przygotowywania dań.

Zawartość oleju maślanego sprawia z kolei, że smażone potrawy zyskują złocistą barwę i naturalny maślany smak. Są to cechy lubiane przez większość konsumentów i komponujące się doskonale z szeroką gamą dań – podkreśla Katarzyna NogaKierownik Marketingu B2B.

Wszechstronność produktu wynika między innymi z wysokiej temperatury dymienia, która wynosi 2200C. Dzięki temu produkt może być stosowany zarówno do smażenia czy pieczenia, jak i do zimnych zastosowań.

Uniwersalna formuła produktu sprawia, że Kruszwica Olej z Esencją Masła doskonale sprawdza się do tworzenia dań między innymi z mięs, ryb, owoców morza oraz warzyw.

Płynna konsystencja ułatwia jego codzienne użytkowanie, a wygodne opakowanie w formie przezroczystej, plastikowej butelki z uchwytami zapewnia precyzję dozowania, optymalizując także koszty.

 - Z myślą o profesjonalnych kucharzach stworzyliśmy produkt, który gwarantuje wysoką jakość serwowanych dań i wygodę użytkowania przy jednoczesnej dbałości o food cost – podkreśla Katarzyna Noga, Kierownik Marketingu B2B ZT KruszwicaProdukt  jest wydajnym rozwiązaniem, pozwala na kilka cykli smażenia na tej samej porcji oleju, a jednocześnie zapewnia większą kontrolę nad procesem przygotowania potraw w porównaniu do masła klarowanego.

Wygodne i optymalne cenowo połączenie właściwości oleju rzepakowego i masła klarowanego docenili zawodowi kucharze opatrując produkt rekomendacją Klubu Szefów Kuchni.

Produkt dystrybuowany jest w wygodnych butelkach 3 l.

Kategoria
Nowości
Tagi
Data dodania
28 kwietnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Policzki z sandacza. Nie tylko dla smakoszy

4 lipca 2017

Ryby do menu można wprowadzać na wiele sposobów, jednak kreacja z reguły zaczyna się od filetów albo tuszek. Nowością na polskich stołach i – od niedawna także w ofercie Bidfood Farutex – są policzki z sandacza.

przeczytaj całość

Unikatowa baza do hamburgera od Aryzta Polska

4 lipca 2017

Bułka do hamburgera premium - nowość na rynku wprowadzona przez Aryzta Polska.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl