Kruszwica Olej z Esencją Masła | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kruszwica Olej z Esencją Masła

W odpowiedzi na zapotrzebowanie wymagającego świata gastronomii, Kruszwica przygotowała nowość w ofercie produktów profesjonalnych – Kruszwica Olej z Esencją Masła. Produkt łączy w sobie zalety użytkowe oleju rzepakowego – funkcjonalność, wytrzymałość w szerokim zakresie temperatur, wydajność, łatwość i szybkość pracy oraz walory masła klarowanego, które nadaje potrawom maślany smak oraz złocistą barwę. Kruszwica Olej z Esencją Masła to dwa proste i naturalne składniki – olej rzepakowy i olej maślany bez sztucznych dodatków i zagęstników.

Dzięki kompozycji łączącej zalety masła klarowanego i walory funkcjonalne oleju rzepakowego produkt cechuje się wysoką stabilnością, co pozwala precyzyjnie kontrolować proces przygotowywania dań.

Zawartość oleju maślanego sprawia z kolei, że smażone potrawy zyskują złocistą barwę i naturalny maślany smak. Są to cechy lubiane przez większość konsumentów i komponujące się doskonale z szeroką gamą dań – podkreśla Katarzyna NogaKierownik Marketingu B2B.

Wszechstronność produktu wynika między innymi z wysokiej temperatury dymienia, która wynosi 2200C. Dzięki temu produkt może być stosowany zarówno do smażenia czy pieczenia, jak i do zimnych zastosowań.

Uniwersalna formuła produktu sprawia, że Kruszwica Olej z Esencją Masła doskonale sprawdza się do tworzenia dań między innymi z mięs, ryb, owoców morza oraz warzyw.

Płynna konsystencja ułatwia jego codzienne użytkowanie, a wygodne opakowanie w formie przezroczystej, plastikowej butelki z uchwytami zapewnia precyzję dozowania, optymalizując także koszty.

 - Z myślą o profesjonalnych kucharzach stworzyliśmy produkt, który gwarantuje wysoką jakość serwowanych dań i wygodę użytkowania przy jednoczesnej dbałości o food cost – podkreśla Katarzyna Noga, Kierownik Marketingu B2B ZT KruszwicaProdukt  jest wydajnym rozwiązaniem, pozwala na kilka cykli smażenia na tej samej porcji oleju, a jednocześnie zapewnia większą kontrolę nad procesem przygotowania potraw w porównaniu do masła klarowanego.

Wygodne i optymalne cenowo połączenie właściwości oleju rzepakowego i masła klarowanego docenili zawodowi kucharze opatrując produkt rekomendacją Klubu Szefów Kuchni.

Produkt dystrybuowany jest w wygodnych butelkach 3 l.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Nowości
Tagi
Data dodania
28 kwietnia 2017

Podobne artykuły

Sery - włoska specjalność

15 marca 2018

Gatunki serów o włoskim pochodzeniu zyskały popularność na całym świecie. Z tych najbardziej znanych – Grana Padano, Parmigiano Reggiano i Mozarellla – korzystają najlepsi szefowie kuchni na wszystkich kontynentach.

przeczytaj całość

Nowa oferta kaw ziarnistych Jacobs

15 marca 2018

Marka Jacobs wprowadziła na rynek nową gamę kaw ziarnistych, będących efektem pracy mistrzów prażenia, którzy wydobyli z nich to, co najlepsze. W ofercie znajdziemy klasyczną kawę Jacobs Krönung, która urzeka szlachetnym aromatem i głębią zbalansowanego smaku.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl