Artykuly | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Jakub Klimkiewicz: Kuchnia polska przypomina mi, kim jestem i skąd pochodzę

17 sierpnia 2017

Rozmowa z Jakubem Klimkiewiczem, Szefem Kuchni w restauracji Flavoria w **** IBB Andersia Hotel w Poznaniu, która była nominowana do Hermesa Poradnika Restauratora 2017 w kategorii restauracja hotelowa.

przeczytaj całość

Mariusz Gachewicz: W kuchni potrzebny jest przywódca

4 lipca 2017

Rozmowa z Mariuszem Gachewiczem, Szefem Kuchni na Zamku w Gniewie.

przeczytaj całość

Tatarska Jurta uszczęśliwia gości

21 czerwca 2017

W samym sercu Puszczy Knyszyńskiej, w podlaskiej wsi Kruszyniany, Dżenneta i Mirosław Bogdanowiczowie częstują przyjezdnych tradycyjnymi tatarskimi smakołykami. Popisowym daniem gospodyni jest pierekaczewnik.

przeczytaj całość

Rafał Godziemski: W Memo spełniają się marzenia

17 maja 2017

Rozmowa z Rafałem Godziemskim, Szefem Kuchni i współwłaścicielem Memo Restaurant&Wine w Bydgoszczy, laureatem Hermesa Poradnika Restauratora 2017 w kategorii restauracja z renomą.

przeczytaj całość

Restauracja Krew i woda

12 kwietnia 2017

Krew i Woda to restauracja w samym centrum Gdyni. Została stworzona dla osób, które poszukują smaków opartych o świeże i sezonowe produkty, ryby, owoce morza i specjalnie selekcjonowane mięso. Właścicielami tego lokalu jest małżeństwo Pieterwas – Marta i Mariusz.

przeczytaj całość

Zielony Piec – restauracja, jak z bajki

1 marca 2017

Restauracja Zielony Piec mieści się na przedmieściach małej miejscowości Leśna (ok. 4500 mieszkańców) na ziemi łużyckiej. Restaurację tworzą młodzi ludzie – najstarszy w zespole jest właściciel – Przemysław Kleszcz, który ma 31 lat. To właśnie w jego głowie zrodził się pomysł stworzenia miejsca, w którym osoby z pasją i energią będą gotowe do zmiany lokalnego kolorytu i udowodnią, że na prowincji też można zrobić biznes w gastronomii.

przeczytaj całość

La Rotisserie klasyka i nowoczesność łączone ze smakiem

9 lutego 2017

Restauracja La Rotisserie mieści się w butikowym hotelu Mamaison Hotel Le Regina w Warszawie. Szefem autorskiej kuchni, stanowiącej połączenie tradycyjnej kuchni polskiej i francuskiej jest od 2004 r. Paweł Oszczyk.

przeczytaj całość

The Time - restauracja z przyszłością

12 stycznia 2017

Restauracja The Time znajduje się w budynku, który łączy w sobie klimat zabytkowej kamienicy z nowoczesnymi rozwiązaniami technologicznymi oraz najwyższym standardem architektury wnętrz. Szefem kuchni jest Roman Kosmalski.

przeczytaj całość

Wzorcownia by W. Bober – wyrafinowana kuchnia w Pabianicach

6 grudnia 2016

Wzorcownia by W. Bober to nowość na kulinarnej mapie Pabianic, która ma szansę zaskarbić sobie sympatię nie tylko Pabianiczan, ale wszystkich mieszkańców regionu łódzkiego. To nowoczesna restauracja zgodna z najnowszymi, kulinarnymi trendami. Krótka karta w dużej mierze oparta jest na świeżych, sezonowych produktach regionalnych zestawionych w ciekawy, nieszablonowy sposób tak charakterystyczny dla Szefa Kuchni Wiesława Bobera.

przeczytaj całość

Weranda Family – miejsca tworzone z myślą o ludziach

31 października 2016

Bajeczne dekoracje, niesamowite jedzenie i kreatywność przyprawiająca o zawrót głowy. Weranda Family, to nie tylko sieć restauracji, ale też przede wszystkim genialny koncept, który pokochali mieszkańcy Poznania.

przeczytaj całość

Strony

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl