Kulinarny Rajd Mistrzów | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kulinarny Rajd Mistrzów

Miejsce
Wrocław
Organizator
Haston City Hotel, Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu KSK
Data
26 października 2018

26 października w Haston Congress Center we Wrocławiu odbędzie się po raz szósty ogólnopolski konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów. Konkurs ten jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Nad prawidłowością konkursu czuwa komisja konkursowa: Jerzy Pasikowski (przewodniczący jury), Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa.

W konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe.

Tematem konkursu jest:

Konkurencja sprawnościowa:

Wykonanie 10 zrazów zawijanych (wygrywa ta drużyna która wykona prawidłowo w najkrótszym czasie 10 porcji). Do wykonania potrzebna będzie 1500 g skrzydło wołowe z linii Uczta Qulinarna, boczek wędzony b/ż plastrowany Sokołów w ilości 20 plasterków na ekipę, musztarda Winiary, majeranek otarty, cebula obrana 4 sztuki (każda drużyna przywozi ze sobą sprzęt do wykonania zrazów – noże, tłuczek i inny niezbędny sprzęt oraz szpagat do zawinięcia zrazów) .

Konkurencja główna:

Dowolny produkt do użycia w przystawce ciepłej jak i dowolny drugi (nie ten sam co w przystawce) do dania głównego wybrany spośród dwóch elementów wołowiny – rostbef b/k z linii Uczta Qulinarna (1500 g) i Cuvette z linii Uczta Qulinarna (1500 g) PLUS dowolny produkt z linii CHEF do każdego z dań (przystawka i danie główne).

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl do 15 października.

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, 506 006 117 lub 512 71 90 63;

 

REGULAMIN KONKURSU

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
17 września 2018

Podobne artykuły

10. Sweettargi

21 lutego 2019

23-25 marca w Katowicach odbędą się 10. jubileuszowe Targi Cukiernicze, Piekarnicze i Lodziarskie, które zaprezentują najnowsze światowe trendy i nowinki z branży. Dziesiąta edycja Sweettargów będzie pełna konkursów, pokazów i atrakcji.

przeczytaj całość

Smart Cuisine - dania dietetyczne

8 lutego 2019

Fundacja Klubu Szefów Kuchni organizuje 1. edycję konkursu Smart Cuisine - dania dietetyczne. Zadaniem będzie stworzenie dania konkursowego pod hasłem: Karotenoidy - naturalne barwniki w warzywach i owocach strażnikami parametrów zdrowia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl