Kulinarny Rajd Mistrzów | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kulinarny Rajd Mistrzów

Miejsce
Wrocław
Organizator
Haston City Hotel, Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu KSK
Data
26 października 2018

26 października w Haston Congress Center we Wrocławiu odbędzie się po raz szósty ogólnopolski konkurs Kulinarny Rajd Mistrzów. Konkurs ten jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

Nad prawidłowością konkursu czuwa komisja konkursowa: Jerzy Pasikowski (przewodniczący jury), Robert Sowa, Marcin Budynek, Giancarlo Russo, Wiesław Bober, Theofilis Vafidis, Jarosław Walczyk, Dariusz Struciński, Michał Chrapowicz oraz Karol Okrasa.

W konkursie będzie uczestniczyło 12 drużyn kucharskich składających się z szefa i pomocnika, wyłonionych na podstawie konkursu zgłoszeń. Nagrodą w konkursie za zajęcie I miejsca jest 7 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe , za zajęcie II miejsca 5 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe i za zajęcie III miejsca 3 tys. zł brutto plus nagrody rzeczowe.

Tematem konkursu jest:

Konkurencja sprawnościowa:

Wykonanie 10 zrazów zawijanych (wygrywa ta drużyna która wykona prawidłowo w najkrótszym czasie 10 porcji). Do wykonania potrzebna będzie 1500 g skrzydło wołowe z linii Uczta Qulinarna, boczek wędzony b/ż plastrowany Sokołów w ilości 20 plasterków na ekipę, musztarda Winiary, majeranek otarty, cebula obrana 4 sztuki (każda drużyna przywozi ze sobą sprzęt do wykonania zrazów – noże, tłuczek i inny niezbędny sprzęt oraz szpagat do zawinięcia zrazów) .

Konkurencja główna:

Dowolny produkt do użycia w przystawce ciepłej jak i dowolny drugi (nie ten sam co w przystawce) do dania głównego wybrany spośród dwóch elementów wołowiny – rostbef b/k z linii Uczta Qulinarna (1500 g) i Cuvette z linii Uczta Qulinarna (1500 g) PLUS dowolny produkt z linii CHEF do każdego z dań (przystawka i danie główne).

Organizatorem wydarzenia jest Haston City Hotel wraz z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels, przy merytorycznym wsparciu Klubu Szefów Kuchni.

Wszystkich zainteresowanych udziałem w konkursie prosimy o przesłanie zgłoszenia konkursowego na formularzu zgłoszeniowym na adres: konkurs@haston.pl do 15 października.

Informacje dodatkowe: Haston City Hotel, tel. +48 071 32 09 720 / 721, 506 006 117 lub 512 71 90 63;

 

REGULAMIN KONKURSU

Galeria


Pliki

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
17 września 2018

Podobne artykuły

3. Światowy Szczyt Szefów Kuchni

11 października 2018

3. Światowy Szczyt Szefów Kuchni (Chefs World Summit) odbędzie się w dniach 25-27 listopada w Monako. Redakcja Poradnika Restauratora już po raz trzeci jako jedyny patron medialny z Polski specjalnie dla Was wspólnie z organizatorem przygotowała darmowe pakiety rejestracyjne. Wystarczy wejść na stronę www. chefsworldsummit.com i w rejestracji podać kod PORAD18. Zachęcamy do udziału.

przeczytaj całość

Wege Festiwal w w Pałacu Kultury i Nauki

10 października 2018

Już 14 października w Warszawie odbędzie się święto wszystkich wegan. Wege Festiwal, tym razem tylko w wersji wegańskiej, zawita do Pałacu Kultury i Nauki zrzeszając kilkudziesięciu mistrzów roślinnej sztuki kulinarnej z całej Polski.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl