Kwietniowe spotkanie branży HoReCa w Expo Mazury | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kwietniowe spotkanie branży HoReCa w Expo Mazury

W kwietniu już po raz trzeci Ostróda stanie się na chwilę „kulinarną stolicą Polski”. W dniach 17-18.04.2018 W Expo Mazury odbędzie się największe wydarzenie w branży HoReCa w północno-wschodniej Polsce: targi Mazury HoReCa. Przedstawiciele branży hotelarskiej, gastronomicznej i cateringowej spotkają się w regionie słynącym nie tylko z walorów turystycznych i przyrodniczych, ale także z doskonałych, wielokrotnie nagradzanych produktów i usług gastronomicznych.

Wyróżnikiem branżowej formuły targów Mazury HoReCa są krótkie spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi – podczas Mazury HoReCa 2017 profesjonalnych kupujących było prawie stu, a spotkania zaowocowały wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi. Taka formuła targów gwarantuje wystawcom precyzyjne dotarcie do kontrahentów zainteresowanych ich produktami i usługami. Profesjonalnymi kupującymi są reprezentanci restauracji, obiektów gastronomicznych, hoteli, firm cateringowych, piekarni, cukierni i lodziarni.

Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Po raz trzeci uczniowie i profesjonaliści zmierzą się w konkursach „Master Challenge”, „Drób na Polskim Stole” i „Gęsina w Restauracji” (w kwietniu 2017 uczestnicy walczyli o obronę tytułów z pierwszej edycji). Pojawi się także nowy konkurs kierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego, który objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów z najlepszymi lokalnymi produktami z całej Polski.

Podjęta w 2017 roku inicjatywa rozszerzenia tematyki targów o cukiernictwo i piekarstwo spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem, będzie zatem kontynuowana w kolejnej edycji, ze względu na duże zainteresowanie branży.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, w targach Mazury HoReCa 2018 wezmą udział znani szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, uczniowie kierunków gastronomicznych, dystrybutorzy produktów i usług dla branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl. Zapraszamy na targi Mazury HoReCa.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
15 grudnia 2017

Podobne artykuły

Ernest Jagodziński – polski finalista w konkursie Les Chefs en Or

22 października 2018

Konkurs kulinarny Les Chefs en Or odbędzie się już za 21 dni! Poprzednio zaprezentowaliśmy sylwetkę utalentowanego Emila Guzika, tegorocznego finalisty w kategorii Uczeń. Poniżej przedstawiamy drugiego reprezentanta, Ernesta Jagodzińskiego, który wraz z pomocnikiem Łukaszem Daszyńskim przygotowuje się obecnie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do walki o tytuł najlepszego profesjonalnego kucharza.

przeczytaj całość

Spotkanie z SelfCookingCenter w zamku Topacz

22 października 2018

25 października w Zamku Topacz pod Wrocławiem odbędzie się druga edycja konkursu dla młodych szefów kuchni. Adepci sztuki kulinarnej zmierzą się tym razem z kuchnią wegańską.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl