Kwietniowe spotkanie branży HoReCa w Expo Mazury | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Kwietniowe spotkanie branży HoReCa w Expo Mazury

W kwietniu już po raz trzeci Ostróda stanie się na chwilę „kulinarną stolicą Polski”. W dniach 17-18.04.2018 W Expo Mazury odbędzie się największe wydarzenie w branży HoReCa w północno-wschodniej Polsce: targi Mazury HoReCa. Przedstawiciele branży hotelarskiej, gastronomicznej i cateringowej spotkają się w regionie słynącym nie tylko z walorów turystycznych i przyrodniczych, ale także z doskonałych, wielokrotnie nagradzanych produktów i usług gastronomicznych.

Wyróżnikiem branżowej formuły targów Mazury HoReCa są krótkie spotkania biznesowe wystawców z profesjonalnymi kupującymi – podczas Mazury HoReCa 2017 profesjonalnych kupujących było prawie stu, a spotkania zaowocowały wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi. Taka formuła targów gwarantuje wystawcom precyzyjne dotarcie do kontrahentów zainteresowanych ich produktami i usługami. Profesjonalnymi kupującymi są reprezentanci restauracji, obiektów gastronomicznych, hoteli, firm cateringowych, piekarni, cukierni i lodziarni.

Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Po raz trzeci uczniowie i profesjonaliści zmierzą się w konkursach „Master Challenge”, „Drób na Polskim Stole” i „Gęsina w Restauracji” (w kwietniu 2017 uczestnicy walczyli o obronę tytułów z pierwszej edycji). Pojawi się także nowy konkurs kierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego, który objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów z najlepszymi lokalnymi produktami z całej Polski.

Podjęta w 2017 roku inicjatywa rozszerzenia tematyki targów o cukiernictwo i piekarstwo spotkała się z bardzo pozytywnym odbiorem, będzie zatem kontynuowana w kolejnej edycji, ze względu na duże zainteresowanie branży.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, w targach Mazury HoReCa 2018 wezmą udział znani szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, uczniowie kierunków gastronomicznych, dystrybutorzy produktów i usług dla branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl. Zapraszamy na targi Mazury HoReCa.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
15 grudnia 2017

Podobne artykuły

Poznań stolicą kulinarnych inspiracji? Tak, Chef!

20 sierpnia 2018

26-27 września w Hali Widowiskowo-Sportowej „Arena” odbędą się 5. targi organizowane przez Chefs Culinar. Bezpośrednie rozmowy z producentami, degustacje artykułów oferowanych w szerokim asortymencie firmy i Dark Restaurant to tylko niektóre z atrakcji przygotowanych dla zaproszonych gości.

przeczytaj całość

4. Ogólnopolski Zlot Kucharzy

13 sierpnia 2018

14 sierpnia, w samym centrum Polski, w Aleksandrowie Łódzkim w Hotelu Jan Sanders odbędzie się 4. Ogólnopolski Zlot Kucharzy.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl