Lexus Hybrid Cuisine po raz pierwszy w Polsce | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Lexus Hybrid Cuisine po raz pierwszy w Polsce

11-13 kwietnia odbędzie się Lexus Hybrid Cuisine. Do Warszawy przyjedzie siedmiu szefów kuchni wyróżnionych w sumie aż dziesięcioma gwiazdkami Michelin.

Zaproszone gwiazdy kulinarnego świata to: Mitsuharu Tsumura (Maido, Lima Peru), Zaiyu Hasegawa (Den**, Tokio, Japonia), Søren Selin (AOC**, Kopenhaga, Dania), Fredrik Berselius (Aska**, Nowy York, USA), Dani García (Dani Garcia Group**, Marbella, Hiszpania), Josean Alija (Nerua*, Bilbao, Hiszpania), oraz Jonathan K. Berntsen (Clou*, Kopenhaga, Dania). Szefowie mają łącznie 10 gwiazdek przewodnika Michelina, a ich restauracje znajdują się na liście The World’s 50 Best Restaurants S.Pellegrino.

Gospodarzami wydarzenia, prezentującymi kuchnię polską, będą szefowie kuchni pod przewodnictwem Roberta Trzópka (Bez Gwiazdek, Warszawa): Justyna Słupska-Kartaczowska (jadka, Wroclaw), Marcin Popielarz (Biały Królik, Gdynia), Jacek Grochowina (Nolita, Warszawa), Bartek Szymczak (Rozbrat 20, Warszawa), Paweł Pojawa (Sugar, Suwałki).

Impreza potrwa aż trzy dni. Pierwszego dnia odbędzie się konferencja prasowa dla polskich i zagranicznych mediów oraz Chef’s Creative Meeting dla szefów kuchni z dyskusjami m.in. na temat Europy Środkowo-Wschodniej jako destynacji turystyki kulinarnej oraz na temat gorących konceptów gastronomicznych. Dzień drugi to Gala Dinner z udziałem zaproszonych gwiazd, które zaserwują 8-daniowe menu degustacyjne. Bazując na polskich produktach – rybach, mięsach, dodatkach – przygotują dania charakterystyczne w swoje rodzime smaki. Dzień trzeci to Dzień Otwarty, który usatysfakcjonuje najbardziej wymagające podniebienia. Nie było dotychczas w Polsce tylu gwiazdkowych szefów, dostępnych dla szerokiej publiczności. Każdy kto zakupi bilet na Open Gourmet (sprzedaż rusza 15 marca), będzie miał możliwość degustacji 7 dań od siedmiu zaproszonych szefów. A to wszystko w Warszawie, bez konieczności podróżowania do Peru czy Japonii.

Organizatorem i sponsorem głównym wydarzenia jest Lexus Polska.

www.lexushybridcuisine.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
14 marca 2018

Podobne artykuły

Szef kuchni z gwiazdkami Michelin otworzy lokal w Gdańsku

14 grudnia 2018

Paco Pérez, szef kuchni nagrodzony sześcioma gwiazdkami Michelin w czterech europejskich restauracjach poprowadzi restaurację na 33. piętrze Olivia Star, najwyższego budynku kompleksu Olivia Business Centre w Gdańsku. Otwarcie Arco by Paco Pérez zaplanowano na przyszły rok.

przeczytaj całość

L'Art de la cuisine Martell - zgłoszenia do 15 lutego

13 grudnia 2018

01-03 marca 2019 r. w Hotelu Zamek Ryn **** odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2019. Konkurs ten nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl