Mazury HoReCa 2017 na ostatniej prostej! | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Mazury HoReCa 2017 na ostatniej prostej!

Branża piekarska i cukiernicza

W dniu św. Klemensa, patrona piekarzy i cukierników, organizatorzy Mazury HoReCa 2017 przypominają, że podczas drugiej edycji Mazury HoReCa po raz pierwszy zakres tematyczny targów został poszerzony o piekarstwo i cukiernictwo, dzięki czemu w Expo Mazury w dniach 25-26.04.2017 będzie można spotkać przedstawicieli tych branż, a także firmy produkujące dodatki, komponenty, surowce, akcesoria i sprzęt dla cukiernictwa i piekarstwa. Korzystając z okazji, cały zespół Mazury HoReCa życzy piekarzom i cukiernikom, by ich rzemiosło kwitło mimo niełatwych czasów, by praca dawała im radość i satysfakcję oraz by doskonałej jakości pieczywo i wyroby cukiernicze cieszyły się zainteresowaniem klientów.

Konkursy kulinarne

Do 10.04.2017 na stronie internetowej trwają zapisy do konkursów kulinarnych dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Formularze zgłoszeniowe można znaleźć pod adresem http://www.mazuryhoreca.pl/pl/konkursy. Dla obu grup przeznaczony jest konkurs lodowy Zielona Budka Master Challenge, dla uczniów „Drób na Polskim Stole”, a dla kucharzy „Gęsina w Restauracji”. To doskonała okazja, by zaprezentować umiejętności kulinarne przed profesjonalnym jury i wygrać atrakcyjne nagrody.

Strefa live cooking

W strefie Smarten PR, partnera targów Mazury HoReCa 2017 zaprezentują się znakomici szefowie kuchni. Będzie można obejrzeć pokazy kulinarne Patryka Dziamskiego (członka Fundacji Klubu Szefów Kuchni, właściciela Dziamski Culinary Studio oraz Dziamski Concept Rest), Łukasza Konika (specjalizującego się w kuchni molekularnej najmłodszego kucharza wśród członków Fundacji Klubu Szefów Kuchni), Ernesta Jagodzińskiego (szefa kuchni restauracji Cucina 88), Tomasza Purola (szefa kuchni restauracji Blow Up Hall 5050, zwycięzcy V edycji „Top Chefa”), Mariusza Pieterwasa (właściciela i szefa kuchni restauracji Krew i Woda), Moniki Ignaciuk (mistrzyni deserów, project managera w Ambasador 92), Macieja Rosińskiego (szefa kuchni restauracji Affogato, Ambasadora Marki Callebaut).

Targi oraz konkursy kulinarne poprowadzi Karol Okrasa, a Dariusz Struciński, szef kuchni Hotelu Anders oraz Ambasador Marki Zielona Budka, będzie szukał talentów kulinarnych podczas konkursów.

Zapraszamy do udziału w targach! Bilety wstępu można kupić na stronie: http://expobilety.pl

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Aktualności
Tagi
Mazury; HoReCa; 2017
Data dodania
15 marca 2017

Podobne artykuły

Polacy w słodyczach cenią naturalne składniki

30 maja 2018

Naturalność składników, własna receptura oraz obniżona zawartość cukru to dla Polaków korzystających ze słodkiej oferty lokali gastronomicznych kluczowe czynniki wyboru czegoś słodkiego. Co dziesiąty badany zwraca uwagę na zawartość glutenu czy laktozy – wynika z badania ARC Rynek i Opinia.

przeczytaj całość

Targi Wine Expo Poland i Warsaw Oil Festival 2018

16 maja 2018

Już czwarty raz podczas najważniejszych targów branżowych w stolicy spotkają się przedstawiciele branży wina z Polski i ze świata. Targi odbędą się tradycyjnie w ostatni weekend października (26-27 października) w Warszawie. Warto zapamiętać tę datę.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl