Mazury HoReCa festiwal smaków w EXPO Mazury w Ostródzie | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Mazury HoReCa festiwal smaków w EXPO Mazury w Ostródzie

Pasjonaci dobrego jedzenia, otwarci na nowe smaki oraz ci, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę kulinarną, 14 maja powinni przyjść na „MAZURY HoReCa  festiwal smaków” w EXPO Mazury. Na odwiedzających czeka wiele atrakcji – konkursy, warsztaty, pokazy oraz dobre jedzenie. Gościem specjalnym tego dnia będzie Karol Okrasa.

Każdy, kto odwiedzi EXPO Mazury tego dnia będzie mógł delektować się daniami serwowanymi w ramach Food Truck Festiwal. To prawdziwa gratka dla pasjonatów odkrywania nowych smaków. Na terenie hal wystawienniczych dla fanów regionalnych specjałów zaplanowano strefę „Smaki Regionów”, gdzie od wytwórców produktów lokalnych, tradycyjnych i wytwarzanych naturalnymi metodami można będzie kupić m.in. pieczywo,, oleje, nalewki, wędliny czy nabiał, a także wiele innych przysmaków.

Dla miłośników kuchni i smakoszy domowych wyrobów zaplanowano warsztaty peklowania i wędzenia mięsa oraz pieczenia chleba. Natomiast warsztaty „drobiowe”, przewidziane zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.

Dla tych, którzy gustują w kuchniach egzotycznych, odbędą się warsztaty przygotowania sushi, które od wielu lat ma w naszym kraju stale rosnące grono miłośników.

Organizatorzy zaplanowali dla wszystkich zwiedzających wspólną zabawę. Do spełnienia jest tylko jeden warunek: trzeba lubić pierogi. Wszyscy chętni dostaną porcję tego ulubionego przysmaku Polaków. W tej zabawie chodzi o to, aby w jednym czasie, jak największa liczba gości targów jadła pierogi.

Nie zabraknie również konkursów dla zwiedzających, w których do wygrania będą książki kucharskie, gadżety, markowy sprzęt kuchenny.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tej imprezy.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
13 maja 2016

Podobne artykuły

Ernest Jagodziński – polski finalista w konkursie Les Chefs en Or

22 października 2018

Konkurs kulinarny Les Chefs en Or odbędzie się już za 21 dni! Poprzednio zaprezentowaliśmy sylwetkę utalentowanego Emila Guzika, tegorocznego finalisty w kategorii Uczeń. Poniżej przedstawiamy drugiego reprezentanta, Ernesta Jagodzińskiego, który wraz z pomocnikiem Łukaszem Daszyńskim przygotowuje się obecnie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do walki o tytuł najlepszego profesjonalnego kucharza.

przeczytaj całość

Spotkanie z SelfCookingCenter w zamku Topacz

22 października 2018

25 października w Zamku Topacz pod Wrocławiem odbędzie się druga edycja konkursu dla młodych szefów kuchni. Adepci sztuki kulinarnej zmierzą się tym razem z kuchnią wegańską.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl