Mazury HoReCa festiwal smaków w EXPO Mazury w Ostródzie | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Mazury HoReCa festiwal smaków w EXPO Mazury w Ostródzie

Pasjonaci dobrego jedzenia, otwarci na nowe smaki oraz ci, którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę kulinarną, 14 maja powinni przyjść na „MAZURY HoReCa  festiwal smaków” w EXPO Mazury. Na odwiedzających czeka wiele atrakcji – konkursy, warsztaty, pokazy oraz dobre jedzenie. Gościem specjalnym tego dnia będzie Karol Okrasa.

Każdy, kto odwiedzi EXPO Mazury tego dnia będzie mógł delektować się daniami serwowanymi w ramach Food Truck Festiwal. To prawdziwa gratka dla pasjonatów odkrywania nowych smaków. Na terenie hal wystawienniczych dla fanów regionalnych specjałów zaplanowano strefę „Smaki Regionów”, gdzie od wytwórców produktów lokalnych, tradycyjnych i wytwarzanych naturalnymi metodami można będzie kupić m.in. pieczywo,, oleje, nalewki, wędliny czy nabiał, a także wiele innych przysmaków.

Dla miłośników kuchni i smakoszy domowych wyrobów zaplanowano warsztaty peklowania i wędzenia mięsa oraz pieczenia chleba. Natomiast warsztaty „drobiowe”, przewidziane zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.

Dla tych, którzy gustują w kuchniach egzotycznych, odbędą się warsztaty przygotowania sushi, które od wielu lat ma w naszym kraju stale rosnące grono miłośników.

Organizatorzy zaplanowali dla wszystkich zwiedzających wspólną zabawę. Do spełnienia jest tylko jeden warunek: trzeba lubić pierogi. Wszyscy chętni dostaną porcję tego ulubionego przysmaku Polaków. W tej zabawie chodzi o to, aby w jednym czasie, jak największa liczba gości targów jadła pierogi.

Nie zabraknie również konkursów dla zwiedzających, w których do wygrania będą książki kucharskie, gadżety, markowy sprzęt kuchenny.

Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tej imprezy.

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
13 maja 2016
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Starbucks - podsumowanie 2017 r.

17 stycznia 2018

W 2017 r. Starbucks kontynuował w Polsce swój dynamiczny rozwój. Otwarcie 12 nowych kawiarni, pierwsza lokalizacja w Bydgoszczy i poszerzenie obszaru działań o koncept „Starbucks on the go” to tylko niektóre sukcesy marki w minionym roku.

przeczytaj całość

Targi FOOD-to-GO - kuchnia od serca

17 stycznia 2018

Zaledwie kilka sekund decyduje, czy my i nasza oferta zostaniemy zapamiętani. Jak zatem wyróżnić się na rynku gastronomicznym? Odpowiedzi znajdziemy podczas zbliżających się Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, które po raz ósmy odbędą się w Gdańsku (6-7.02.2018, AMBEREXPO). Podczas wydarzenia prezentowana jest szeroka oferta wyposażenia dla gastronomii, artykułów i półproduktów, dań, napojów oraz elementów wystroju wnętrz.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl