MAZURY HoReCa rośnie w siłę | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

MAZURY HoReCa rośnie w siłę

Do MAZURY HoReCa pozostają dwa miesiące. Podczas wydarzenia odwiedzający będą mogli zapoznać się z ofertą produktową firm takich jak Unilever Food Solutions, Octim, UDH, Wysowianka, Andropol, Tom-Gast, Janex, Ambasador czy Social Wi-Fi. Organizatorzy postawili na innowacyjną formę wydarzenia w kształcie Business Fast Date.

Business Fast Date to unikalna w branży formuła gwarantująca wszystkim wystawcom spotkania biznesowe z Profesjonalnymi Kupującymi, którymi będą właściciele hoteli i restauracji, dyrektorzy i kierownicy poszczególnych działów w hotelach i obiektach turystycznych, szefowie kuchni, projektanci wnętrz oraz inwestorzy. Organizatorzy przygotowali „Program dla Profesjonalnych Kupujących”, w ramach którego gwarantują przejazd, nocleg w hotelu 4-gwiazdkowym oraz catering. Wszystkie osoby zainteresowane udziałem w „Programie dla Profesjonalnych Kupujących” zapraszamy do rejestrowania się poprzez formularz dostępny na stronie www.mazuryhoreca.pl.

W trakcie trwania wydarzenia odbędą się również konkursy kulinarne zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i amatorów. Będzie to między innymi konkurs na najlepszy deser lodowy „Master Ice Cream Challenge” czy „Gęsina na polskim stole”. Drugiego dnia odbędzie się także festiwal smaków połączony ze strefą Food Truck serwujących potrawy ze wszystkich zakątków świata.

Sponsorami MAZURY HoReCa są Zielona Budka, Oerlemans, Gastro Magic Service, partnerem Krajowy Związek Grup Producentów Rolnych – Izba Gospodarcza, partnerem merytorycznym Fundacja Klubu Szefów Kuchni. Patronat nad wydarzeniem objęło między innymi Ministerstwo Rolnictwa
i Rozwoju Wsi, Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego, Izba Gospodarcza Hotelarstwa Polskiego, Warmińsko-Mazurska Izba Rolnicza, Polska Izba Hotelarstwa czy Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego. Patronat medialny objęły też największe i najbardziej wpływowe media branżowe.

MAZURY HoReCa odbędzie się w dniach 13-14 maja w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie, hale targowe otwarte będą w godzinach 10:00 – 17:00. Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Mazury HoReCa, Expo, Ostróda
Data dodania
16 marca 2016

Podobne artykuły

Poznańscy Kucharze Razem zebrali 10 520 zł dla WOŚP

18 stycznia 2019

13 stycznia już po raz kolejny znani szefowie kuchni poznańskich restauracji m.in.: Patryk Dziamski, Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Sergiusz Hieronimczak, Paweł Mieszała, Roman Kosmalski, Artur Skotarczyk, Ernest Jagodziński, Jakub Ignyś, Michał Kuter, Dawid Klimaniec i Tomasz Zdrenka zaangażowali się w poznański finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

przeczytaj całość

Zainteresowanie food pairingiem stale rośnie

18 stycznia 2019

Ostatnie lata należą bez dwóch zdań do food pairingu. Trend, polegający na łączeniu różnych produktów w jedną całość, kilka lat temu wyszedł z podziemia, podbijając serca i żołądki fanów gotowania na całym świecie. Jeszcze w poprzednim wieku traktowany jako moda i fanaberia topowych szefów kuchni, obecnie stał się globalnym zjawiskiem i elementem budowania przewagi konkurencyjnej na rynku gastronomicznym.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl