Michał Kleiber: W Tłusty czwartek szukamy zamienników | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

video: 
Michał Kleiber - Tłusty czwartek

Michał Kleiber: W Tłusty czwartek szukamy zamienników

Tłusty czwartek zwykle kojarzy się nam z objadaniem się lukrowanymi pączkami oraz faworkami z dużą ilością cukru pudru. Niektórzy chcą jednak przestrzegać tradycji tylko częściowo i mają ochotę zjeść tego dnia coś innego, nierzadko mniej kalorycznego. Możliwości są różne.

- Dzisiaj klienci bardzo często szukają produktów dietetycznych: lactose-free, sugar-free, gluten-free […]. Bardzo modne są tzw. monoporcje, czyli minimalistyczne ciasta w formie minitorcików. Coraz więcej cukierni i restauracji zaczyna wprowadzać te produkty, bo cieszą się one ogromnym powodzeniem – mówi Michał Kleiber, doradca technologiczny Callebaut, ekspert programu „Szef dla Młodych Talentów” prowadzonego przez Makro Polska.

W przyszłości być może będziemy mogli jeść też drożdżówki bez cukru. Naukowcy opracowali recepturę na ciasto o zmniejszonej wartości energetycznej oraz zmniejszonej zawartości węglowodanów.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Filmy
Tagi
Data dodania
7 lutego 2018

Podobne artykuły

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl