Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 - finaliści | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 - finaliści

Znamy już nazwiska dziesięciu finalistów 14. edycji Ogólnopolskiego konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej. 21 listopada finaliści będą walczyć o miano najlepszego, a tym samym o staż w restauracji z gwiazdką Michelin, udział w finale konkursu dla profesjonalistów Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś oraz pamiątkową statuetkę Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018.

24 października w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu odbył się półfinał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018. Wystartowało w nim 16 młodych kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych, wyłonionych w pierwszym etapie konkursu.

Zadaniem uczestników było przygotowanie 6 porcji dania głównego z indyka, z dodatkiem podrobów drobiowych oraz jednego z produktów  linii Knorr Professional.

Rywalizacja budziła spore emocje wśród uczestników i ich opiekunów. Każdy chciał pokazać siebie z jak najlepszej strony. Jury pod przewodnictwem Tomasz Purola było bardzo miło zaskoczone wysokim poziomem przygotowanych potraw. Oceniający jurorzy oraz kucharze, którzy odwiedzili nas tego dnia, zwrócili szczególną uwagę na zaskakująco dużą ilość zastosowanych technik kulinarnych, szacunek do produktów, czy ciekawych dodatków użytych do przygotowania dań.

Lista finalistów

Janik Kacper Zespół Szkół Gospodarczych w Rzeszowie

Jarmolski Tomasz Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych w Bielsku-Białej

Giemska Wiktoria Branżowa Szkołą I stopnia Rzemiosła w Bydgoszczy

Kasprzycki Emil Małopolska Szkoła Gościnności w Myśleniachach

Klóska Aleksandra Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

Miodowicz Klaudia Zespół Szkół Gastronomicznych w Poznaniu

Palińska Joanna Zespół Szkół Gastronomicznych we Wrocławiu

Wiśniewski Dominik Zespół Szkół Hotelarsko Gastronomicznych w Warszawie

Woźniak Arkadiusz Technikum „Lider” w Lublinie

Filip Ziemiński Zespół Szkól Gospodarczych w Rzeszowie

Konkurs oceniało jury w składzie: przewodniczący Tomasz Purol, członkowie jury Robert Skubisz, Konrad Birek, Paweł Salamon, Marek Furczyk, Łukasz Daszyński.

Poradnik Restauratora jest partnerem medialnym tego wydarzenia.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
9 listopada 2018

Podobne artykuły

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej 2018 - finał już w środę

19 listopada 2018

21 listopada w Centrum Kulinarnym Unilever Food Solutions w Poznaniu odbędzie się finał Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2018. Wystartuje w nim 10 młodych kucharzy, uczniów szkół gastronomicznych, wyłonionych w półfinale konkursu.

przeczytaj całość

Focus Hotels w Poznaniu

19 listopada 2018

Sieć Focus Hotels otworzyła pierwszy hotel w Poznaniu. To dziesiąty obiekt polskiej sieci Focus Hotels, która jest częścią Grupy Kapitałowej Immobile S.A. Spółka ma 10 hoteli w Gdańsku, Łodzi, Szczecinie, Bydgoszczy, Chorzowie, Inowrocławiu i Sopocie, z czego cztery działają pod marką Focus Premium.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl