„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx

W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby – łosoś, sandacz, dorsz i aterynki w sezamie. Oferta jest dostępna do końca sierpnia w wybranych restauracjach Sphinx.

- Wakacyjne wyjazdy mocno kojarzą się z wypoczynkiem na plaży i smacznym jedzeniem, bardzo często w postaci ryb. By wprowadzić odrobinę takich błogich nadmorskich klimatów w restauracjach Sphinx, skomponowaliśmy sezonową ofertę, a w niej morskie specjały takie jak łosoś, dorsz czy aterynki. Gorąco zapraszamy naszych klientów na nowe przysmaki. To dobry sposób, by choć na chwilę przenieść się myślami nad morze i poczuć tę relaksującą atmosferę ­– mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

Wśród „Morskich Smaków” znalazły się trzy dania główne. Goście restauracji Sphinx mogą  spróbować smażonego łososia, dorsza bądź sandacza, które serwowane są z frytkami lub ryżem, soczystą domową surówką i sosem holenderskim. Dania te można nieco zmodyfikować poprzez zamianę frytek lub ryżu na talarki, półksiężyce z ziołami, frytki stekowe albo ziemniaka w mundurku z masłem czosnkowym. Obok dań głównych do wakacyjnej oferty Restauracje Sphinx wprowadziły nową przystawkę - Aterynki (czyli małe rybki) smażone w całości, oprószone sezamem, podawane z sosem tahini lub jednym z kultowych sosów do wyboru.

Lista restauracji, w których nowa oferta jest dostępna, znajduje się na stronie www.sphinx.pl

 

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
3 sierpnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

8. Lodziarskie Mistrzostwa Świata w Rimini

15 grudnia 2017

20 stycznia 2018 r. w Rimini rozpocznie się ósma edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata (Coppa del Mondo della Gelateria). W trwającym cztery dni konkursie (20-23 stycznia) uczestniczyć będzie 12 ekip z całego świata. W tym gronie znajdzie się także drużyna z Polski.

przeczytaj całość

Wigilie firmowe cennym źródłem zarobku dla restauratorów

15 grudnia 2017

Jak wynika z badania „Plany pracodawców” przeprowadzonego przez Instytut Badawczy Randstad, 82% polskich przedsiębiorców szykuje dla swoich podwładnych bożonarodzeniowe niespodzianki. Największą popularnością wciąż cieszą się tzw. christmas party - na zorganizowanie firmowego spotkania świątecznego zdecydowało się w tym roku 40% pracodawców. Na jednego pracownika większość firm wyda od 100 do 300 zł. Wigilie firmowe coraz częściej organizowane są poza miejscem codziennej pracy, głównie w restauracjach lub pubach, gdzie łatwiej o swobodny nastrój.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl