„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx

W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby – łosoś, sandacz, dorsz i aterynki w sezamie. Oferta jest dostępna do końca sierpnia w wybranych restauracjach Sphinx.

- Wakacyjne wyjazdy mocno kojarzą się z wypoczynkiem na plaży i smacznym jedzeniem, bardzo często w postaci ryb. By wprowadzić odrobinę takich błogich nadmorskich klimatów w restauracjach Sphinx, skomponowaliśmy sezonową ofertę, a w niej morskie specjały takie jak łosoś, dorsz czy aterynki. Gorąco zapraszamy naszych klientów na nowe przysmaki. To dobry sposób, by choć na chwilę przenieść się myślami nad morze i poczuć tę relaksującą atmosferę ­– mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

Wśród „Morskich Smaków” znalazły się trzy dania główne. Goście restauracji Sphinx mogą  spróbować smażonego łososia, dorsza bądź sandacza, które serwowane są z frytkami lub ryżem, soczystą domową surówką i sosem holenderskim. Dania te można nieco zmodyfikować poprzez zamianę frytek lub ryżu na talarki, półksiężyce z ziołami, frytki stekowe albo ziemniaka w mundurku z masłem czosnkowym. Obok dań głównych do wakacyjnej oferty Restauracje Sphinx wprowadziły nową przystawkę - Aterynki (czyli małe rybki) smażone w całości, oprószone sezamem, podawane z sosem tahini lub jednym z kultowych sosów do wyboru.

Lista restauracji, w których nowa oferta jest dostępna, znajduje się na stronie www.sphinx.pl

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
3 sierpnia 2017

Podobne artykuły

Już w sobotę 4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

19 lipca 2018

21 lipca na terenie kompleksu Dworzysko w Szczawnie-Zdroju odbędzie się 4. Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej, który jest nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski 2018. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

5. Festiwal Zbójnickie Jadło o „Złote parzenice”

19 lipca 2018

18 sierpnia w Ustroniu odbędzie się 5. Festiwal Zbójnickie Jadło o „Złote parzenice”, któremu towarzyszyć będzie 5. Międzynarodowy Zlot Zbójników.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl