„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

„Morskie Smaki” w restauracjach Sphinx

W okresie wakacyjnym restauracje Sphinx przenoszą klientów do nadmorskich kurortów z nową ofertą ,,Morskie Smaki”. Składają się na nią cztery kulinarne propozycje, w których główną rolę odgrywają ryby – łosoś, sandacz, dorsz i aterynki w sezamie. Oferta jest dostępna do końca sierpnia w wybranych restauracjach Sphinx.

- Wakacyjne wyjazdy mocno kojarzą się z wypoczynkiem na plaży i smacznym jedzeniem, bardzo często w postaci ryb. By wprowadzić odrobinę takich błogich nadmorskich klimatów w restauracjach Sphinx, skomponowaliśmy sezonową ofertę, a w niej morskie specjały takie jak łosoś, dorsz czy aterynki. Gorąco zapraszamy naszych klientów na nowe przysmaki. To dobry sposób, by choć na chwilę przenieść się myślami nad morze i poczuć tę relaksującą atmosferę ­– mówi Dorota Cacek, wiceprezes zarządu Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.

Wśród „Morskich Smaków” znalazły się trzy dania główne. Goście restauracji Sphinx mogą  spróbować smażonego łososia, dorsza bądź sandacza, które serwowane są z frytkami lub ryżem, soczystą domową surówką i sosem holenderskim. Dania te można nieco zmodyfikować poprzez zamianę frytek lub ryżu na talarki, półksiężyce z ziołami, frytki stekowe albo ziemniaka w mundurku z masłem czosnkowym. Obok dań głównych do wakacyjnej oferty Restauracje Sphinx wprowadziły nową przystawkę - Aterynki (czyli małe rybki) smażone w całości, oprószone sezamem, podawane z sosem tahini lub jednym z kultowych sosów do wyboru.

Lista restauracji, w których nowa oferta jest dostępna, znajduje się na stronie www.sphinx.pl

 

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
3 sierpnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Spotkanie z Self Cooking Center® rozstrzygnięte

20 października 2017

19 października w Zamku Topacz odbyło się Spotkanie z Self Cooking Center® firmy Rational czyli pierwsza edycja konkursu kulinarnego dla młodych kucharzy, którzy nie ukończyli 27 lat. Pierwsze miejsce wywalczył Dawid Konieczny i Dominik Łukasik (Heron Live Hotel). Drugie przypadło Marcelowi Penkali i Adrianowi Markiewiczowi (Gościniec pod Zającem), a trzecie Dariuszowi Wierzchowskiemu i Pawłowi Stępień (Hotel Grand Lubicz).

przeczytaj całość

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards w pałacu Sobańskich

20 października 2017

20 października podczas Gali Poland 10O Best Restaurants Awards 2017 w Pałacu Sobańskich w Warszawie poznamy najlepszą restaurację w Polsce w 2017 r. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl