Największe w północno-wschodniej Polsce targi branży HoReCa już w kwietniu | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Największe w północno-wschodniej Polsce targi branży HoReCa już w kwietniu

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni w strefie pokazów, szkolenia dla restauratorów, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy – tak zapowiada się trzecia edycja największego w północno-wschodniej Polsce wydarzenia w branży HoReCa. Targi Mazury HoReCa odbędą się w dniach 17-18 kwietnia w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie.

W targach wezmą udział szefowie kuchni, młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, kawiarni, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla kanału HoReCa – liderzy w branży. Mazury HoReCa to doskonała okazja do zapoznania się z szeroką ofertą dostawców, nawiązania nowych kontaktów biznesowych, wzbogacenia specjalistycznej wiedzy, a także obserwowania zmagań uczestników konkursów kulinarnych czy wzięcia udziału w inspirujących pokazach live cooking.

Talenty kulinarne, wyzwania i inspiracje

Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa, która w trzeciej edycji zostanie rozbudowana. Odbywające się w niej prestiżowe konkursy kulinarne  - „Master Challenge by Schöller”, „Drób na Polskim Stole”, „Gęsina w Restauracji” są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Emocje sięgną zenitu - po raz pierwszy we wszystkich trzech konkursach będzie walczyło jednocześnie aż 16 uczestników (w konkursie „Gęsina w Restauracji” będzie to 16 dwuosobowych drużyn). Podstawowym składnikiem przygotowywanych przez uczniów dań w konkursie „Drób na Polskim Stole” będzie mięso indycze. Profesjonalni kucharze przygotują dania z gęsiny, a obie grupy uczestników w „Master Challenge by Schöller” stoczą walkę na najbardziej kreatywny deser lodowy. Na zwycięzców czekają bardzo atrakcyjne nagrody!

W strefie live cooking będzie można podziwiać pokazy kulinarne znanych szefów kuchni. W tym roku pokazy przeprowadzi Akademia Bocuse d’Or – jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.

Kontakty biznesowe

Formuła B2B targów oparta na krótkich spotkaniach biznesowych między wystawcami a potencjalnymi kontrahentami to gwarant precyzyjnego dotarcia z ofertą do zainteresowanych klientów. Do Programu Hosted Buyers (profesjonalnych kupujących) organizatorzy Mazury HoReCa zaprosili ponad stu przedstawicieli restauracji, hoteli, piekarni i cukierni z całej Polski. Jak wynika z poprzednich edycji, spotkania owocują nie tylko owocnymi transakcjami, ale i nowymi pomysłami biznesowymi czy ciekawymi formami współpracy.

Profesjonalne szkolenia

Jak optymalnie zarządzać lokalami gastronomicznymi, ich personelem i finansami? O tym na szkoleniach dla przedstawicieli gastronomii opowiedzą: Piotr Rogowski - trener i doradca z kilkunastoletnim doświadczeniem w branży gastronomicznej, współtwórca innowacyjnego projektu V4B.pl oraz Paweł Grubba – wykładowca, prelegent i panelista wielu branżowych konferencji, manager restauracji w programie Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia.

Więcej informacji na stronie internetowej targów: http://mazuryhoreca.pl oraz na Facebooku https://www.facebook.com/MazuryHoReCa.

Zaproszenia na wydarzenie są dostępne na stronie: https://expobilety.pl/targi/87

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
21 lutego 2018

Podobne artykuły

Poznańscy Kucharze Razem zebrali 10 520 zł dla WOŚP

18 stycznia 2019

13 stycznia już po raz kolejny znani szefowie kuchni poznańskich restauracji m.in.: Patryk Dziamski, Dawid Łagowski, Tomasz Purol, Sergiusz Hieronimczak, Paweł Mieszała, Roman Kosmalski, Artur Skotarczyk, Ernest Jagodziński, Jakub Ignyś, Michał Kuter, Dawid Klimaniec i Tomasz Zdrenka zaangażowali się w poznański finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy.

przeczytaj całość

Zainteresowanie food pairingiem stale rośnie

18 stycznia 2019

Ostatnie lata należą bez dwóch zdań do food pairingu. Trend, polegający na łączeniu różnych produktów w jedną całość, kilka lat temu wyszedł z podziemia, podbijając serca i żołądki fanów gotowania na całym świecie. Jeszcze w poprzednim wieku traktowany jako moda i fanaberia topowych szefów kuchni, obecnie stał się globalnym zjawiskiem i elementem budowania przewagi konkurencyjnej na rynku gastronomicznym.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl