Nowoczesny design w Costa Coffee na warszawskim Bemowie | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Nowoczesny design w Costa Coffee na warszawskim Bemowie

Na warszawskim Bemowie otwarto Costa Coffee. W nowym lokalu uwagę gości przykuwa wielkoformatowa ilustracja autorstwa Agaty Wierzbickiej. Ilustracja utrzymana jest w ciemnej kolorystce, jej motywem przewodnim jest kolorowa roślinność  W wystroju wnętrza dominuje delikatna szarość oraz jasne drewno. Dopełnieniem nowoczesnego stylu jest ledon „Kawa na Fali” nawiązujący do nazwy ulicy Radiowej oraz grafiki kredowe, zaprojektowane przez absolwentki ASP – Igę Ścibek i Katarzynę Urbanek. Za unikalny wystrój odpowiadają projektanci Costa Coffee współpracujący z młodymi polskimi artystami, m.in. z absolwentami Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie.

Kawiarnia zlokalizowana na skrzyżowaniu ulicy Radiowej i Powstańców Śląskich, to pierwszy lokal Costa Coffee na Bemowie. Mieści się na parterze budynku, zajmując powierzchnię 160 m2. Wybór miejsca nie był przypadkowy. Sieć Costa Coffee sukcesywnie otwiera nowe kawiarnie na terenie dzielnic mieszkaniowych, chcąc być jak najbliżej gości i towarzyszyć im niezależnie od pory dnia. Nowy lokal odwiedzają klienci zarówno w drodze do pracy, jak i rodziny z dziećmi. Z myślą o tych drugich zaaranżowano kącik zabaw z dużą ilością zabawek, gier oraz przestrzeni do malowania. Mieszkańcy Bemowa z pewnością docenią wydzielone w kawiarni strefy, m.in. przestrzeń do pracy czy strefy do spotkań w gronie znajomych, jak i we dwoje. Na wiosnę zostaną także uruchomione dwa ogródki o łącznej powierzchni 20 m2., zapewniając klientom możliwość spędzenia czasu na świeżym powietrzu. Usytuowanie kawiarni zapewnia dogodny dojazd, zarówno autobusem jak i tramwajem. Przy budynku jest także duży, bezpłatny parking.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
13 lutego 2018

Podobne artykuły

Selgros Cash&Carry i Transgourmet zapraszają na Dzień Kuchni Rumuńskiej

20 lutego 2019

W najbliższy piątek wszystkich klientów restauracji Brasserie w hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą czeka niezwykłe wydarzenie – Dzień Kuchni Rumuńskiej, czyli pokaz kulinarny połączony z degustacją. Gotować będzie Laurentin Hairadin, zwycięzca rumuńskiego programu kulinarnego Arena Bucatarilor, w towarzystwie uczestników Masterchef Polska: Lorka Zediu i Gai Kuroń. Spotkanie poprowadzi Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Wydarzenie jest bezpłatne i otwarte dla wszystkich gości.

przeczytaj całość

„Profesjonalny Menedżer Restauracji” na Targach EuroGastro i WorldHotel

20 lutego 2019

Tegoroczna edycja targów EuroGastro i WorldHotel będzie wypełniona atrakcjami. Targi, uznawane przez fachowców za najważniejsze w Polsce wydarzenie dla branży HoReCa, po raz kolejny przyciągną tysiące profesjonalistów. Wystawcy zaprezentują wszystko co niezbędne w restauracji czy hotelu. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej będą mieli okazję zapoznać się z najnowszymi trendami rynkowymi oraz wziąć udział w interesujących szkoleniach, wśród których uwagę zwraca inauguracja programu „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Widowiskowe autorskie konkursy kulinarne organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, liczne degustacje, zawody dla baristów, a także po raz pierwszy konkurs cukierniczy i barmański – poznajcie nowe oblicze EuroGastro i WorldHotel.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl