Nowoczesny design w Costa Coffee na warszawskim Bemowie | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Nowoczesny design w Costa Coffee na warszawskim Bemowie

Na warszawskim Bemowie otwarto Costa Coffee. W nowym lokalu uwagę gości przykuwa wielkoformatowa ilustracja autorstwa Agaty Wierzbickiej. Ilustracja utrzymana jest w ciemnej kolorystce, jej motywem przewodnim jest kolorowa roślinność  W wystroju wnętrza dominuje delikatna szarość oraz jasne drewno. Dopełnieniem nowoczesnego stylu jest ledon „Kawa na Fali” nawiązujący do nazwy ulicy Radiowej oraz grafiki kredowe, zaprojektowane przez absolwentki ASP – Igę Ścibek i Katarzynę Urbanek. Za unikalny wystrój odpowiadają projektanci Costa Coffee współpracujący z młodymi polskimi artystami, m.in. z absolwentami Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie.

Kawiarnia zlokalizowana na skrzyżowaniu ulicy Radiowej i Powstańców Śląskich, to pierwszy lokal Costa Coffee na Bemowie. Mieści się na parterze budynku, zajmując powierzchnię 160 m2. Wybór miejsca nie był przypadkowy. Sieć Costa Coffee sukcesywnie otwiera nowe kawiarnie na terenie dzielnic mieszkaniowych, chcąc być jak najbliżej gości i towarzyszyć im niezależnie od pory dnia. Nowy lokal odwiedzają klienci zarówno w drodze do pracy, jak i rodziny z dziećmi. Z myślą o tych drugich zaaranżowano kącik zabaw z dużą ilością zabawek, gier oraz przestrzeni do malowania. Mieszkańcy Bemowa z pewnością docenią wydzielone w kawiarni strefy, m.in. przestrzeń do pracy czy strefy do spotkań w gronie znajomych, jak i we dwoje. Na wiosnę zostaną także uruchomione dwa ogródki o łącznej powierzchni 20 m2., zapewniając klientom możliwość spędzenia czasu na świeżym powietrzu. Usytuowanie kawiarni zapewnia dogodny dojazd, zarówno autobusem jak i tramwajem. Przy budynku jest także duży, bezpłatny parking.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
13 lutego 2018

Podobne artykuły

Spotkanie blogerek kulinarnych w koncepcie restauracyjnym Cisowianki

22 lutego 2018

8 lutego do restauracji Water&Wine ulokowanej przy zakładzie butelkującym Cisowiankę i Cisowiankę Perlage zawitały zaprzyjaźnione od lat blogerki kulinarne. Jednak nie były one jedynymi gośćmi. Zaproszenie zespołu Water&Wine przyjął również Radek Zarembiński – sous chef jednej z najlepszych restauracji na świecie, uznanej za najlepszą restaurację w Azji – Gaggan z Bankoku.

przeczytaj całość

4. Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

22 lutego 2018

Najlepsi kucharze z całego kraju już po raz czwarty wezmą udział w mistrzostwach Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra. Swoje umiejętności zaprezentują w sobotę, 10 marca w Hotelu Atut****, przygotowując potrawy z dumą regionu – jesiotrem w roli głównej. Wydarzenie, które odbędzie się w ramach Weekendu Kulinarnego, otrzymało nominację do Kulinarnego Pucharu Polski.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl