Pokaz autentycznej kuchni włoskiej | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Pokaz autentycznej kuchni włoskiej

22-23 listopada w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się pokazy autentycznej kuchni włoskiej w wykonaniu Roberto Grandi. Szef kuchni przyleciał do Polski prosto z Włoch na specjalne zaproszenie firmy Bidfood Farutex.

Roberto Grandi to znawca i promotor kuchni włoskiej, oryginalnych włoskich receptur i doskonałej jakości produktów. – Moim celem było zabranie słuchaczy w podróż po autentycznych smakach i aromatach Włoch. Takich, jakie znam z dzieciństwa i które do dziś staram się odtworzyć w moich daniach - mówi szef Grandi.

W swoich autorskich przepisach wykorzystał produkty włoskiej marki Arco, której wyłącznym dystrybutorem w Polsce jest Bidfood Farutex. W 9-daniowym menu znalazły się m.in. homar kanadyjski z kremem selerowym, polędwica wołowa z placuszkami ziemniaczanymi czy ośmiornica w sosie pomidorowo-imbirowym.

W spotkaniu wzięło udział ponad 80 szefów kuchni i restauratorów z całej Polski. Bidfood Farutex planuje kontynuować pokazy autentycznej kuchni włoskiej – poprowadzą je szefowie kuchni Akademii Kulinarnej Farutex.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
5 grudnia 2017

Podobne artykuły

Ernest Jagodziński – polski finalista w konkursie Les Chefs en Or

22 października 2018

Konkurs kulinarny Les Chefs en Or odbędzie się już za 21 dni! Poprzednio zaprezentowaliśmy sylwetkę utalentowanego Emila Guzika, tegorocznego finalisty w kategorii Uczeń. Poniżej przedstawiamy drugiego reprezentanta, Ernesta Jagodzińskiego, który wraz z pomocnikiem Łukaszem Daszyńskim przygotowuje się obecnie w Instytucie Kulinarnym Transgourmet do walki o tytuł najlepszego profesjonalnego kucharza.

przeczytaj całość

Spotkanie z SelfCookingCenter w zamku Topacz

22 października 2018

25 października w Zamku Topacz pod Wrocławiem odbędzie się druga edycja konkursu dla młodych szefów kuchni. Adepci sztuki kulinarnej zmierzą się tym razem z kuchnią wegańską.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl