Pokaz autentycznej kuchni włoskiej | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Pokaz autentycznej kuchni włoskiej

22-23 listopada w Akademii Kulinarnej Farutex w Łodzi odbyły się pokazy autentycznej kuchni włoskiej w wykonaniu Roberto Grandi. Szef kuchni przyleciał do Polski prosto z Włoch na specjalne zaproszenie firmy Bidfood Farutex.

Roberto Grandi to znawca i promotor kuchni włoskiej, oryginalnych włoskich receptur i doskonałej jakości produktów. – Moim celem było zabranie słuchaczy w podróż po autentycznych smakach i aromatach Włoch. Takich, jakie znam z dzieciństwa i które do dziś staram się odtworzyć w moich daniach - mówi szef Grandi.

W swoich autorskich przepisach wykorzystał produkty włoskiej marki Arco, której wyłącznym dystrybutorem w Polsce jest Bidfood Farutex. W 9-daniowym menu znalazły się m.in. homar kanadyjski z kremem selerowym, polędwica wołowa z placuszkami ziemniaczanymi czy ośmiornica w sosie pomidorowo-imbirowym.

W spotkaniu wzięło udział ponad 80 szefów kuchni i restauratorów z całej Polski. Bidfood Farutex planuje kontynuować pokazy autentycznej kuchni włoskiej – poprowadzą je szefowie kuchni Akademii Kulinarnej Farutex.

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
5 grudnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

8. Lodziarskie Mistrzostwa Świata w Rimini

15 grudnia 2017

20 stycznia 2018 r. w Rimini rozpocznie się ósma edycja Lodziarskich Mistrzostw Świata (Coppa del Mondo della Gelateria). W trwającym cztery dni konkursie (20-23 stycznia) uczestniczyć będzie 12 ekip z całego świata. W tym gronie znajdzie się także drużyna z Polski.

przeczytaj całość

Wigilie firmowe cennym źródłem zarobku dla restauratorów

15 grudnia 2017

Jak wynika z badania „Plany pracodawców” przeprowadzonego przez Instytut Badawczy Randstad, 82% polskich przedsiębiorców szykuje dla swoich podwładnych bożonarodzeniowe niespodzianki. Największą popularnością wciąż cieszą się tzw. christmas party - na zorganizowanie firmowego spotkania świątecznego zdecydowało się w tym roku 40% pracodawców. Na jednego pracownika większość firm wyda od 100 do 300 zł. Wigilie firmowe coraz częściej organizowane są poza miejscem codziennej pracy, głównie w restauracjach lub pubach, gdzie łatwiej o swobodny nastrój.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl