Prosto z destylarni w Lynchburgu, ze specjalną dedykacją dla restauracji Akademia. | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Prosto z destylarni w Lynchburgu, ze specjalną dedykacją dla restauracji Akademia.

Restauracja Akademia stała się niedawno posiadaczem jedynej w stolicy, beczki Jack Daniel’s Single Barrel Tennessee Whiskey, dojrzewającej w najstarszej destylarni w USA. Specjalnie dla restauracji Akademia, Jeff Arnett – Master Distiller marki Jack Daniel’s, wybrał jedną z wypalanych, dębowych beczek znajdujących się w magazynach destylarni w Lynchburg i rozlał dojrzewające w niej whiskey do 260 eleganckich karafek. Na etykiecie wskazał numer beczki, z której pochodzi ten zacny trunek, miejsce jej leżakowania oraz nazwę nowego właściciela. Wraz z ozdobioną i spersonalizowaną beczką Jack Daniel’s Single Barrel, płynie na ulicę Różaną, oryginalny dyplom Jack Daniel's Distillery z certyfikatem własności beczki, oraz oficjalna informacja o uhonorowaniu jej unikalną tabliczką, umieszczoną w specjalnej sali na terenie destylarni w Lynchburgu. Jest ona dowodem autentyczności zakupionego przez restaurację produktu i najlepszym potwierdzeniem jego oryginalności.   
Akademia jako jedyna restauracja w Warszawie, ozdobi swoje wnętrze sporych rozmiarów beczką i będzie mogła chwalić się idealnym smakiem Single Barrel. Na życzenie gości serwowana będzie do deseru, przystawki lub dania głównego, a dla tych najbardziej wymagających przygotuje Jack Daniel’s Ice Cream – domowe lody z ‘prądem’. Szef kuchni - Krzysztof Kowalski, specjalnie na tę okazję stworzy prawdziwie amerykańskie, niezwykle ostre i wyjątkowo smaczne menu, a barmani wzbogacą kartę drinków o kilka smaczków prosto z Lynchburg (Tennessee). Delikatna słodycz, lekko wyczuwalny pieprz i wyjątkowa elegancja Single Barrel sprawiła, że whiskey ta stała się jednym z najbardziej inspirujących alkoholi. Dodana do marynat i sosów podkręci ich smak, a nalana do odpowiedniego szkła, towarzyszyć będzie gościom w czasie kolacji lub biznesowego lunchu.  
Beczka dostępna będzie w restauracji Akademia na początku października 2016. Znajdujące się w niej whiskey, do zamówienia w niezwykle konkurencyjnych cenach.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
19 września 2016

Podobne artykuły

Selgros Cash&Carry i Transgourmet zapraszają na Dzień Kuchni Rumuńskiej

20 lutego 2019

W najbliższy piątek wszystkich klientów restauracji Brasserie w hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą czeka niezwykłe wydarzenie – Dzień Kuchni Rumuńskiej, czyli pokaz kulinarny połączony z degustacją. Gotować będzie Laurentin Hairadin, zwycięzca rumuńskiego programu kulinarnego Arena Bucatarilor, w towarzystwie uczestników Masterchef Polska: Lorka Zediu i Gai Kuroń. Spotkanie poprowadzi Bartosz Peter, Ekspert w Instytucie Kulinarnym Transgourmet. Wydarzenie jest bezpłatne i otwarte dla wszystkich gości.

przeczytaj całość

„Profesjonalny Menedżer Restauracji” na Targach EuroGastro i WorldHotel

20 lutego 2019

Tegoroczna edycja targów EuroGastro i WorldHotel będzie wypełniona atrakcjami. Targi, uznawane przez fachowców za najważniejsze w Polsce wydarzenie dla branży HoReCa, po raz kolejny przyciągną tysiące profesjonalistów. Wystawcy zaprezentują wszystko co niezbędne w restauracji czy hotelu. Przedstawiciele branży gastronomicznej i hotelarskiej będą mieli okazję zapoznać się z najnowszymi trendami rynkowymi oraz wziąć udział w interesujących szkoleniach, wśród których uwagę zwraca inauguracja programu „Profesjonalny Menedżer Restauracji”. Widowiskowe autorskie konkursy kulinarne organizowane przez znanych i cenionych szefów kuchni, liczne degustacje, zawody dla baristów, a także po raz pierwszy konkurs cukierniczy i barmański – poznajcie nowe oblicze EuroGastro i WorldHotel.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl