Prosto z destylarni w Lynchburgu, ze specjalną dedykacją dla restauracji Akademia. | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Prosto z destylarni w Lynchburgu, ze specjalną dedykacją dla restauracji Akademia.

Restauracja Akademia stała się niedawno posiadaczem jedynej w stolicy, beczki Jack Daniel’s Single Barrel Tennessee Whiskey, dojrzewającej w najstarszej destylarni w USA. Specjalnie dla restauracji Akademia, Jeff Arnett – Master Distiller marki Jack Daniel’s, wybrał jedną z wypalanych, dębowych beczek znajdujących się w magazynach destylarni w Lynchburg i rozlał dojrzewające w niej whiskey do 260 eleganckich karafek. Na etykiecie wskazał numer beczki, z której pochodzi ten zacny trunek, miejsce jej leżakowania oraz nazwę nowego właściciela. Wraz z ozdobioną i spersonalizowaną beczką Jack Daniel’s Single Barrel, płynie na ulicę Różaną, oryginalny dyplom Jack Daniel's Distillery z certyfikatem własności beczki, oraz oficjalna informacja o uhonorowaniu jej unikalną tabliczką, umieszczoną w specjalnej sali na terenie destylarni w Lynchburgu. Jest ona dowodem autentyczności zakupionego przez restaurację produktu i najlepszym potwierdzeniem jego oryginalności.   
Akademia jako jedyna restauracja w Warszawie, ozdobi swoje wnętrze sporych rozmiarów beczką i będzie mogła chwalić się idealnym smakiem Single Barrel. Na życzenie gości serwowana będzie do deseru, przystawki lub dania głównego, a dla tych najbardziej wymagających przygotuje Jack Daniel’s Ice Cream – domowe lody z ‘prądem’. Szef kuchni - Krzysztof Kowalski, specjalnie na tę okazję stworzy prawdziwie amerykańskie, niezwykle ostre i wyjątkowo smaczne menu, a barmani wzbogacą kartę drinków o kilka smaczków prosto z Lynchburg (Tennessee). Delikatna słodycz, lekko wyczuwalny pieprz i wyjątkowa elegancja Single Barrel sprawiła, że whiskey ta stała się jednym z najbardziej inspirujących alkoholi. Dodana do marynat i sosów podkręci ich smak, a nalana do odpowiedniego szkła, towarzyszyć będzie gościom w czasie kolacji lub biznesowego lunchu.  
Beczka dostępna będzie w restauracji Akademia na początku października 2016. Znajdujące się w niej whiskey, do zamówienia w niezwykle konkurencyjnych cenach.

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
19 września 2016

Podobne artykuły

Szef kuchni z gwiazdkami Michelin otworzy lokal w Gdańsku

14 grudnia 2018

Paco Pérez, szef kuchni nagrodzony sześcioma gwiazdkami Michelin w czterech europejskich restauracjach poprowadzi restaurację na 33. piętrze Olivia Star, najwyższego budynku kompleksu Olivia Business Centre w Gdańsku. Otwarcie Arco by Paco Pérez zaplanowano na przyszły rok.

przeczytaj całość

L'Art de la cuisine Martell - zgłoszenia do 15 lutego

13 grudnia 2018

01-03 marca 2019 r. w Hotelu Zamek Ryn **** odbędzie się jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce jakim jest L'Art de la cuisine Martell 2019. Konkurs ten nominowany jest do Kulinarnego Pucharu Polski.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl