Puchar Polski Juniorów w Carvingu | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Puchar Polski Juniorów w Carvingu

28 września, podczas Targów Polagra Gastro w Poznaniu, odbędzie się Puchar Polski Juniorów w Carvingu. Głównym organizatorem konkursu jest Carving-Gniech i Międzynarodowe Targi Poznańskie.

Konkurs składa się z dwóch konkurencji:

Pierwszą konkurencją będzie praca przywieziona z tematem nawiązującym do targów Polagra Gastro z obowiązkowym uwzględnieniem loga. Zawodnicy przygotują pracę przed zawodami i przywiozą ją na miejsce organizowanego konkursu. W czasie zawodów będą mieli godzinę na jej ekspozycję we wskazanym miejscu, wylosowanym przez siebie na odprawie.

Druga konkurencja to widowiskowe show carvingowe. Każdy z uczestników będzie miał za zadanie przygotować pracę w trakcie trwania konkursu. Na jej przygotowanie będzie miał 2 godziny 30 minut. Uczestnik na podstawie własnego zamysłu i projektu stworzy pracę o tematyce „MÓJ IDOL”. Zawodnik będzie musiał wyeksponować całość w ten sposób aby temat przewodni wyraźnie przewodził w całej pracy. Obowiązkowym surowcem do wykorzystania w tej konkurencji będzie nienaruszona dynia lub arbuz (do wyboru) przywieziony przez uczestnika – pozostałe surowce zawodnik będzie mógł dobrać wedle swoich upodobań i potrzeb.

W trakcie trwania konkursu odbędzie się pokaz carvingu wykonany przez aktualnego Mistrza Polski w carvingu – Grzegorza Gniech. Pokaz poprzedzą warsztaty prowadzone również przez mistrza. Będą one zorganizowane dla wszystkich chętnych do spróbowania własnych sił w tej tajskiej sztuce rzeźbienia w owocach i warzywach.

Skład jurorski:

Krzysztof Wierzba – przewodniczący jury, propagator sztuki carvingu, organizator pierwszych profesjonalnych pokazów i konkursów carvingowych, Carving Team Poland,

Grzegorz Gniech – Vice Mistrz Świata w Carvingu, aktualny Mistrz Polski w Carvingu, Carving Team Poland,

Jarosław Uściński – Prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni,

Łukasz Szewczyk – Stowarzyszenie Carving Team Poland,

Jordan Bach – Stowarzyszenie Carving Team Poland.

 

Więcej informacji dostępnych jest na stronie www.carving-gniech.pl.

Program:

• 9.00 - 10.00 - pierwsza konkurencja

• 11.00 - 13.30 - druga konkurencja

• 14.30 - ogłoszenie wyników,

• wręczenie pucharów i dyplomów.

 

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
4 sierpnia 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Spotkanie z Self Cooking Center® rozstrzygnięte

20 października 2017

19 października w Zamku Topacz odbyło się Spotkanie z Self Cooking Center® firmy Rational czyli pierwsza edycja konkursu kulinarnego dla młodych kucharzy, którzy nie ukończyli 27 lat. Pierwsze miejsce wywalczył Dawid Konieczny i Dominik Łukasik (Heron Live Hotel). Drugie przypadło Marcelowi Penkali i Adrianowi Markiewiczowi (Gościniec pod Zającem), a trzecie Dariuszowi Wierzchowskiemu i Pawłowi Stępień (Hotel Grand Lubicz).

przeczytaj całość

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards w pałacu Sobańskich

20 października 2017

20 października podczas Gali Poland 10O Best Restaurants Awards 2017 w Pałacu Sobańskich w Warszawie poznamy najlepszą restaurację w Polsce w 2017 r. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl