Sałatka z buraków i owoców grillowanych

Sałatka z buraków i owoców grillowanych

03 października 2016

Sałatka z buraków i owoców grillowanych

Krzysztof Szulborski

Składniki na 1 porcję:

Buraki 80 g

Brzoskwinie 50 g

Rajskie jabłka 50 g

Śliwki (renklody) 50 g

Jeżyny 20 g

Maliny 20 g

Borówka amerykańska 20 g

Miód eukaliptusowy 30 g

Masło 20 g

Sos truskawkowy

Sposób wykonania: 

Buraczki obrać, pokroić w małe ćwiartki,  podsmażyć na maśle i glazurować w miodzie, aż do momentu gdy zmiękną. Podawać z grillowanymi owocami i sosem truskawkowym. Dekorować agrafem z karmelu i świeżymi listkami pieprzowej mięty.   

fot. Jędrzej Stelmaszek