Selgros Cash&Carry otworzył nową halę z restauracją | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Selgros Cash&Carry otworzył nową halę z restauracją

Świeże ryby i owoce morza prosto z portu w Bremenhaven, wędzona sól, ryż pachnący świeżym pieczywem oraz inne ekskluzywne produkty z całego świata – to tylko część asortymentu jaka czeka na klientów nowej hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie, która została otwarta 10 października. W środku działa restauracja serwująca dania z produktów dostępnych na miejscu. Cała inwestycja to także szereg rozwiązań przyjaznych dla środowiska. To pierwsza tego typu hala handlowa w Polsce.

- Nowa inwestycja firmy jest wyjątkowa z kilku względów – to pierwsza hala Selgros Cash&Carry w Polsce, w której będzie działać restauracja Brasserie, a w drugiej połowie roku ruszy Instytut Kulinarny. W hali znajdują się także lady sprzedażowe ze świeżym mięsem, Dry Aged Beef – wołowiną dojrzewającą na sucho, wędlinami, serami i antipsti, gdzie klienci zrobią zakupy na wagę jak w delikatesach, oferta produktów marki własnej Transgourmet Premium oraz Frische Paradies, która dołączyła do wielkiej rodziny Transgourmet w 2016 roku – dostawcy słynącego z dystrybucji ekskluzywnych produktów dla najlepszych restauracji w Polsce i za granicą. Teraz te produkty będzie można kupić w Selgros z czego jesteśmy bardzo dumni.  – mówi, Cezary Furmanowicz, Dyrektor Działu Marketingu Selgros i Transgourmet. - Ponadto inwestycja jest przyjazna środowisku – korzysta min. z odzysku energii z klimatyzacji i jest pokryta zielonym dachem. – dodaje.

Świeże produkty z całego świata

Nowa warszawska hurtownia Selgros w Piasecznie przygotowała dla klientów jeden z najszerszych asortymentów na rynku. Mocną stroną firmy jest bogaty wybór świeżych produktów spożywczych. W warszawskiej hali podobnie jak w innych hurtowniach powstanie „Rynek artykułów świeżych”. Na uwagę zasługiwać będzie bardzo dobrze zaopatrzony dział z mięsem. Klienci znajdą tam  zarówno wołowinę, wieprzowinę, szeroki wybór drobiu, jak i dziczyznę. Selgros oferuje tradycyjnie najwyższą jakość mięsa z własnego rozbioru. Rzeźnicy na miejscu przygotowują dla klientów produkty, tak aby były one jak najświeższe. Mięso oferowane w Selgros pochodzi od najlepszych polskich i zagranicznych producentów. Z kolei szeroki asortyment owoców i warzyw pochodzących od sprawdzonych dostawców z kraju i ze świata będzie przechowywany w zamkniętych pomieszczeniach o stałej temperaturze 8 st. C. Firma gwarantuje również niezmienną jakość i świeżość ryb oraz owoców morza. Zapewniają to częste dostawy, specjalne opakowania transportowe, stoły do ekspozycji oraz codzienna wymiana całego lodu. Ze specjalnie przygotowanych lad sprzedażowych z serami, mięsem i wędlinami będzie można zakupić codziennie produkty najwyżej jakości i świeżości, wyszkoleni doradcy udzielą wskazówek a produkty będzie można na miejscu pokroić lub porcjować.

Rozwiązania przyjazne dla środowiska

Rozwiązania ekologiczne zastosowane w nowej hali w Piasecznie mają wpływ zarówno na otaczające środowisko, jak i komfort klientów sklepu i pracowników. W budowie hali zastosowano m.in. zieleń ekstensywną na dachu, energooszczędne oświetlenie LED, optymalne dla komfortu osób przebywających w obiekcie, z uwzględnieniem światła dziennego, które wpada do budynku przez zwiększoną powierzchnię oszklonej fasady. Ponadto hala korzysta z własnego odnawialnego źródła energii - klimatyzacja i ogrzewanie hali zasilane są z energii odzyskiwanej z chłodnictwa. To 18 hala Selgros Cash&Carry w Polsce i 4 w Warszawie.

Na klientów nowej hali w Piasecznie czeka szereg atrakcji: promocje, degustacja dań z menu restauracji Brasserie czy spotkania z blogerami kulinarnymi. Ponadto w dniu otwarcia – 10 października oraz prze kolejne dwa weekendy, co pięćdziesiąte zakupy będą GRATIS, a co setne premiowane zostaną tabletem Lenovo. Dojazd do hurtowni możliwy jest zarówno od ulicy Puławskiej jak i Kuropatwy.

Kategoria
Wydarzenia
Tagi
Data dodania
10 października 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Spotkanie z Self Cooking Center® rozstrzygnięte

20 października 2017

19 października w Zamku Topacz odbyło się Spotkanie z Self Cooking Center® firmy Rational czyli pierwsza edycja konkursu kulinarnego dla młodych kucharzy, którzy nie ukończyli 27 lat. Pierwsze miejsce wywalczył Dawid Konieczny i Dominik Łukasik (Heron Live Hotel). Drugie przypadło Marcelowi Penkali i Adrianowi Markiewiczowi (Gościniec pod Zającem), a trzecie Dariuszowi Wierzchowskiemu i Pawłowi Stępień (Hotel Grand Lubicz).

przeczytaj całość

Gala Poland 100 Best Restaurants Awards w pałacu Sobańskich

20 października 2017

20 października podczas Gali Poland 10O Best Restaurants Awards 2017 w Pałacu Sobańskich w Warszawie poznamy najlepszą restaurację w Polsce w 2017 r. Poradnik Restauratora jest patronem medialnym tego wydarzenia.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl