Sezam biały i czarny od Prymat GastroLine | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Sezam biały i czarny od Prymat GastroLine

Nasiona sezamu kojarzą się przede wszystkim z kuchnią azjatycką i Bliskiego Wschodu, mogą być także dodatkiem m.in. do dań typu stir fry, makaronów, ryżu i sałatek. Sezam biały jest bazą do pasty tahini – niezbędnej do przyrządzenia hummusu, a w kuchni polskiej sprawdza się jako składnik panierek, natomiast sezam czarny wyróżnia się intensywniejszym smakiem i aromatem. Oba sezamy mogą posłużyć za dodatki do wypieków –jako składnik ciasta lub posypka.

 

Prymat Sp. z o.o.

ul. Chlebowa 14

44-337 Jastrzębie Zdrój

tel.: (32) 47 33 833

www.prymatgastroline.pl

 

 

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Nowości
Tagi
Data dodania
15 marca 2018

Podobne artykuły

Żurawina Crunchy Cranberries™ z Ocean Spray

13 grudnia 2018

Na Międzynarodowych Targach Spożywczych SIAL w Paryżu, które odbyły się w dniach 21-25 października, firma Ocean Spray wraz z Bösch Boden Spies, producentem składników z Hamburga, zaprezentowała pierwszą na świecie Crunchy Cranberries™ - suszoną, słodzoną żurawinę.

przeczytaj całość

Sweet potato fries – Frytki z batatów!

12 grudnia 2018

Sweet potato fries firmy Farm Frites, to nowoczesny, modny produkt i propozycja dla restauracji, które poszukują wyróżnienia i podążają za trendami. Te długie frytki nie tylko świetnie wyglądają, ale pozwalają też zrobić wrażenie na konsumencie przez maksymalne wypełnienie talerza.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl