Smart Cuisine - dania dietetyczne | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Smart Cuisine - dania dietetyczne

Miejsce
Nadarzyn
Organizator
Klub Szefów Kuchni
Data
27 marca 2019

Fundacja Klubu Szefów Kuchni jest organizatorem konkursu „Smart Cuisine – dania dietetyczne”, który kieruje przede wszystkim do kucharzy, dla których zdrowe i smaczne gotowanie jest istotnym elementem życia zawodowego. Zadaniem konkursowym będzie przygotowanie dania pod hasłem: „Karotenoidy - naturalne barwniki w warzywach i owocach strażnikami parametrów zdrowia”. Uczestnicy mogą zgłaszać się do 25 lutego, a zmierzą się 27 marca podczas Eurogastro w Nadarzynie.

Celem konkursu jest poszerzanie wiedzy związanej ze świadomym, zdrowym odżywianiem. Organizator tym samym zachęca do poszukiwania informacji, potwierdzających bezpośredni związek pomiędzy codzienną dietą, a kondycją organizmu człowieka. W konkursie mogą wziąć udział osoby pełnoletnie, na co dzień pracujące w gastronomi, zamieszkałe na terenie RP lub poza granicami Polski. Uczestnicy startują indywidualnie lub w parze z pełnoletnim pomocnikiem. Na zadanie konkursowe będzie 60 minut, a do przygotowania danie pod hasłem: „Karotenoidy - naturalne barwniki w warzywach i owocach strażnikami parametrów zdrowia”.

Konkurs odbędzie się 27 marca podczas Targów Eurogastro w Nadarzynie. Zgłoszenia do konkursu należy przesłać w formie .pdf na adres ksk@fundacja-ksk.pl do dnia 25.02.2019. Organizator spośród nadesłanych zgłoszeń wybierze osoby, które zakwalifikowały się do udziału w konkursie na podstawie opisu i zdjęcia zgłoszonego dania konkursowego. Informacja o zakwalifikowaniu do konkursu zostanie przekazana do dnia 28 lutego.

Jury zostanie przedstawione do 15 marca, a ogłoszenie wyników odbędzie się 27 marca po zakończeniu konkursu. Nagrodami w konkursie są: 1 miejsce - 8.000 zł, 2 miejsce - 3.000 zł, 3 miejsce - 1.000 zł oraz nagrody rzeczowe.

Regulamin oraz zasady konkursu znajdują się pod linkiem:

http://www.klubszefowkuchni.pl/uploaded_files/cke_1549554142_regulamin-sc2019.pdf

Fundacja Klubu Szefów Kuchni powstała w 2008 roku z inicjatywy Klubu Szefów Kuchni: elitarnej organizacji, zrzeszającej wybitnych szefów kuchni w Polsce. Łączą siły, pomysły i entuzjazm, promując polską kuchnię i troszcząc się o edukację młodego pokolenia kucharzy. Celem działania Fundacji KSK jest m.in. kultywowanie narodowych i regionalnych tradycji kulinarnych, uzupełnianie wiedzy i umiejętności zawodowych członków oraz organizowanie i pomoc w przeprowadzaniu pokazów, szkoleń, konkursów i wystaw. Aktywność KSK oraz poszczególnych klubowiczów można na bieżąco śledzić na stronie FB: @fundacja.ksk.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
8 lutego 2019

Podobne artykuły

Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś

21 marca 2019

21-22 czerwca w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw odbędzie się 11. edycja konkursu kulinarnego Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.

przeczytaj całość

Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego

21 marca 2019

7 czerwca w Ostoi Chobienice k. Zbąszyna odbędzie się 6. Wielkopolski Kucharz Roku. Konkurs im. Rafała Jelewskiego. Zwycięzca konkursu otrzyma tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2019 oraz nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2019.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl