Soczewica na zdrowie? Tak, Chef! | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 19 rok na rynku

Soczewica na zdrowie? Tak, Chef!

Beluga to jedna z najrzadziej spotykanych odmian soczewicy. Od lat ceniona na Bliskim Wschodzie, jest niezwykle pożywna i smaczna. Dzięki intrygującej ciemnogranatowej barwie nasion przypomina kawior. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych, w tym wapń, fosfor i kwas foliowy. Doskonale sprawdza się jako dodatek do zup, przekąsek oraz dań jednogarnkowych w tradycyjnej lub nowoczesnej kuchni. To wyśmienita alternatywa dla pozostałych roślin strączkowych. Nie wymaga wcześniejszego namaczania, jest sycąca i zdrowa. W ofercie Chefs Culinar dostępna w opakowaniach 400 g i 1 kg.

CHEFS CULINAR Sp. z o.o.

ul. Goleniowska 59

70-847 Szczecin

tel.: (91) 45 91 010

e-mail: info@chefsculinar.pl

Kategoria
Nowości
Tagi
Data dodania
3 lipca 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Mascarpone OSM Łowicz

3 listopada 2017

OSM w Łowiczu poszerza ofertę o Mascarpone – ser śmietankowy typu włoskiego. Do produkcji używana jest tylko czysta śmietanka z mleka krowiego zakwaszana kwaskiem cytrynowym.

przeczytaj całość

Connected Wash. Rozwiązanie Next Level Solutions od Winterhalter

30 października 2017

Podłączone do sieci zmywarki Winterhalter zapewniają jeszcze większe bezpieczeństwo i wyższą efektywność w kuchni. Wraz z Connected Wash, zmywarki wysyłają dane na serwer w czasie rzeczywistym. Dzięki temu klienci mogą monitorować funkcje maszyny poprzez aplikację Connected Wash.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl