Soczewica na zdrowie? Tak, Chef! | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Soczewica na zdrowie? Tak, Chef!

Beluga to jedna z najrzadziej spotykanych odmian soczewicy. Od lat ceniona na Bliskim Wschodzie, jest niezwykle pożywna i smaczna. Dzięki intrygującej ciemnogranatowej barwie nasion przypomina kawior. Zawiera wiele cennych substancji odżywczych, w tym wapń, fosfor i kwas foliowy. Doskonale sprawdza się jako dodatek do zup, przekąsek oraz dań jednogarnkowych w tradycyjnej lub nowoczesnej kuchni. To wyśmienita alternatywa dla pozostałych roślin strączkowych. Nie wymaga wcześniejszego namaczania, jest sycąca i zdrowa. W ofercie Chefs Culinar dostępna w opakowaniach 400 g i 1 kg.

CHEFS CULINAR Sp. z o.o.

ul. Goleniowska 59

70-847 Szczecin

tel.: (91) 45 91 010

e-mail: info@chefsculinar.pl

Kategoria
Nowości
Tagi
Data dodania
3 lipca 2017
Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!

Galeria


Podobne artykuły

Tradycyjnie hodowany karp

15 stycznia 2018

Sieć hurtowni Makro Polska oferuje szeroki wybór karpia w różnych formach: tuszy, filetów ze skórą, filetów nacinanych czy steków. Ryby wyróżniają się mięsem wysokiej jakości, a jednym z ich dostawców jest Polski Karp.

przeczytaj całość

Frytki Fast Ready i Golden River Patat’Kids

15 stycznia 2018

Odkryj ofertę firmy Lutosa skierowaną do sektora usług gastronomicznych – frytki Fast Ready, które wyróżnia fakt, że mogą być usmażone w ciągu 90 sekund od stanu rozmrożonego. Można je również przygotować w piekarniku, dzięki czemu mają mniej tłuszczu.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Nikodem Pankowiak

tel. (61) 851 37 08
nikodemp@poradnikrestauratora.com.pl