Targi Intergastra | Poradnik Restauratora

Opiniotwórczy branżowy miesięcznik ogólnopolski dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych –  nieprzerwanie 20 rok na rynku

Targi Intergastra

Miejsce
Stuttgart
Organizator
Landesmesse Stuttgart GmbH
Data
3 lutego 2018

3-7 lutego w Stuttgarcie odbędzie się 29. edycja jednej z największych i najważniejszych imprez branży HoReCa w Europie – targów Intergastra. Targi te gromadzą co dwa lata ponad 1.300 wystawców (w tym firmy z Polski) oraz ponad 96.000 odwiedzających z 60 krajów.

Profil targów:

– powierzchnia wystawiennicza 110.000 m2;

– blisko 1.300 wystawców (2016:1.297) w tym wielu światowych liderów;

– wystawcy z Polski (2016: 6 firm)

– około 96.000 zwiedzających (2016: 96.189);

– uczestnicy z 60 krajów;

– wysoka ocena targów ze strony wystawców i zwiedzających;

– kompetentni odwiedzający (79% gości z 2016 było bezpośrednio zaangażowane w procesy decyzyjne w firmie);

– goście ze wszystkich segmentów branży – hotele, pensjonaty, restauracje, kantyny, punkty żywienia zbiorowego i gastronomia, lodziarnie, piekarnie, cukiernie, artykuły spożywcze, napoje i handel;

– szeroki zakres tematyczny i klarowny podział tematyczny hal;

– promowanie trendów i innowacji (nagroda „Gastro-Innovations-Preis") i rozwój specjalnych obszarów tematycznych (lody, kawa, wyposażenie hotelowe, gastronomia na powietrzu);

– bogaty program ramowy – fora, dyskusje ze specjalistami, konkursy, specjalne prezentacje, pokazy na żywo;

– nowoczesne tereny targowe ze świetnie rozwiniętą infrastrukturą (lokalizacja 200 m od lotniska w Stuttgarcie i przy autostradzie A8, połączenia szybkiej kolei miejskiej S2 i S3, 15.000 miejsc parkingowych;

– 482 akredytowanych dziennikarzy z Niemiec i zagranicy (prasa fachowa, codzienna, telewizja, radio, portale internetowe).

Zakres tematyczny

– techniki kuchenne (hale 8 i 10) – wyposażenie i akcesoria zaplecza kuchennego, bufet i systemy wydawania posiłków, technika chłodzenia i zamrażania;

– artykuły spożywcze (hale 7 i 9) – art. spożywcze, surowce i półprodukty, produkty typu convienience i głęboko mrożone, przekąski i regionalne specjały;

– wyposażenie hotelowe (hale 4 i 6) – wyposażenie wnętrz pokoi hotelowych, architektura wnętrz, nakrycie stołu, meble, urządzenia sanitarne, Wellness, outdoor, specjalny obszar tematyczny Focus Hotel z przykładowymi aranżacjami;

– lody (hala 1) – surowce i dodatki do lodów, maszyny do lodów, wafle i pucharki, witryny do prezentacji lodów, chłodziarki, specjalny obszar tematyczny targi Gelatissimo;

– napoje (hala 3) – piwo, wino, wody mineralne, napoje bezalkoholowe, trendy w napojach alkoholowych;

– kawa (hala 1) – kawa, herbata, kakao i inne napoje gorące, kawiarki, ekspresy i młynki do kawy, uprawa kawy, proces palenia kawy, pokaz specjalny CoffeeSummit;

– usługi (hala 5) – systemy kasowe, usługi komputerowe, oprogramowanie dla branży, odzież branżowa, pokazy specjalne i konkursy przygotowane przez partnerów targów.

Szczegółowe informacje na temat targów Intergastra dostępne są w biurze przedstawicielstwa Targów Stuttgarckich w Polsce: tel. 22-62072 98, mail: kuzminska@eurotargi.com.

 

Galeria

Zainteresował Cię temat? Udostępnij artykuł!
Kategoria
Kalendarium
Tagi
Data dodania
11 stycznia 2018

Podobne artykuły

Kulinarny Talent 2019

14 grudnia 2018

28 marca, podczas 23. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2019 – najważniejszych i największych targów branży HoReCa, odbędzie się 11. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent”.

przeczytaj całość

Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro

14 grudnia 2018

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo.

przeczytaj całość

Więcej w dziale

Wydawca

ZDKP

Nasze tytuły

Partnerzy

Wydawca

Biuro Promocji i Reklamy "Generalczyk" sp.j.

ul. Szczęsna 10
60-587 Poznań
tel./fax (61) 852 08 94
email: redakcja@poradnikhandlowca.com.pl

Dyrektor Sprzedaży i Marketingu

Michał Bobrowski

tel. (61) 850 19 33
michalb@poradnikhandlowca.com.pl

Specjalista ds. Sprzedaży i Marketingu

Anita Kubiak

tel. (61) 851 37 08
anitak@poradnikrestauratora.com.pl